Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kristaps Dzīvītis uzvar pirmajās SABI "Streetstock Superlap" sacensībās Biķerniekos

Kristaps Dzīvītis uzvar pirmajās SABI "Streetstock Superlap" sacensībās Biķerniekos
Kristaps Dzīvītis
Foto: sabi.lv

Biķernieku trasē Norisinājušās pirmās SABI Streetstock sacensības superlap disciplīnā. Par sacensību uzvarētāju kopvērtējumā un PRO klasē kļuva Kristaps Dzīvītis (Audi 80) aiz sevis atstājot Gati Mitriķi (Mitsubishi Evolution IX) un Vadimu Levenecu (BMW M3).

Sacensības sastāv no treniņiem, kvalifikācijas un fināla. Sacensībās fināls sastāv no trīs braucieniem – TOP15, TOP10 un TOP5 finālbraucieniem. Sacensībās par rezultātu tiek ieskaitīts katra dalībnieka labākais apļa laiks.

Kristaps Dzīvītis visu sacensību laiku uzrādīja stabilu sniegumu kvalifikācijas braucienos un visās trīs fināla sesijās tuvākos sekotājus apsteidzot par vismaz divām sekundēm.

Neskatoties uz to ka Gatis Mitriķis treniņos bija ātrākais, kvalifikācijā un fināla braucienos viņš nespēja konkurēt ar Kristapu Dzīvīti. Pēc neveiksmīga TOP15 finālbrauciena Gatim tomēr izdevās aizstāvēt savu pozīciju un viņš finālā ierindojās otrajā vietā.

Stabilā trešajā vietā ierindojās Vadims Levenecs kopvērtējumā aiz sevis atstājot Reini Trūpu (MG ZR), Aldi Slucki (Subaru Impreza) un Mārtiņu Stanke (Honda Civic).

Reinis Trūps un Mārtiņš Stanke arī ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu 1600 klasē.

Par 2000 klases uzvarētāju kļuva Krišjānis Rolis. Veksmīgs TOP15 finālbrauciens ļāva Krišjānim vienīgajam no savas ieskaites klases kvalificēties TOP10 finālbraucienam, kas arī viņam nodrošināja uzvaru savā klasē. Otro un trešo vietu 2000 klasē ieņēma Denis Torro (VW Golf) un Egons Ansbergs (Mazda Miata).

3000 klasē par uzvaru cīnījās tikai divi dalībnieki. Jurijs Odorovskis vienīgais iekļuva finālbraucienos, viņš arī uzvarētājs 3000 klasē.

Ar sacensībām arī noslēdzas SABI Streetstock 2015.gada pasākumu sezona.

Izmantotie resursi:
Sākums - SABI.LV


Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.