Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Baltie Veterāni" tuvu ceļazīmei uz "SWS Endurance Cup" Pasaules finālu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Baltie Veterāni" tuvu ceļazīmei uz "SWS Endurance Cup" Pasaules finālu
Foto: Openkart.lv

Uzvarot abās vienu stundu ilgajās Openkart Team Race 2. posma daļās, ļoti tuvu ceļazīmei uz Sodi World Series Endurance Cup Pasaules finālu ir nonākuši "Baltie Veterāni" ar Kristapu Grīnieku, Mareku Štolcermani, Krišu Jaunzemi un Hariju Cīruli sastāvā.

Tā kā šajā posmā nepiedalījās "Movers.lv", bet abas daļas SWS ieskaitē "3Pera" (Jānis Čudovs, Edgars Sproģis, Rūdolfs Šmits), finišēja otrie aiz baltajiem, tad komandas pārsvars SWS kopvērtējumā būs jau visai zolīds, turklāt Latvijā paredzēts iespējams notiks tikai vairs viena sacīkste Jelgavas "Rullītī'.

Šoreiz uz komandu sacīksti pieteicās tikai septiņas komandas, turklāt "RM Latvia" tika pieteikta uz vietas un, tā kā komandas sastāvā bija Tomass Štocermanis, kurš neatbilst SWS Endurance Cup vecuma cenzam, tad SWS ieskaitē piedalījās minimāli nepieciešamais sešu komandu skaits. Nelielas izmaiņas arī noteikumos - šajā sacīkstē tika noteikts, ka abu daļu summā braucējam jāveic ne mazāk kā 20 minūtes un ne vairāk kā 50 minūtes. Jāsaka, ka komandas ar šo papildu elementu tika galā lieliski, īpaši izcēlās "Grand Racing", kur veterāns Zintis nobrauca tikai 22 minūtes, bet Aleksejs un Māris pamanījās precīzi abi veikt 49 minūtes garu kopējo brauciena ilgumu, līdzīgi precīzi nostrādāja arī "F1 Latvia Club".

Mazāk komandu nebūt nenozīmēja garlaicīgas sacīkstes. Un patiesi - izveidojās divi komandu trijnieki, kuru starpā aizritēja aizraujošas cīņas. Par uzvaru cīnoties jau nosauktajām trīs komandām, kuras divu stundu summā šķīra vien pusminūte, bet "3Pera" summā pār "RM Latvia" bija ātrāki vien par 0,6 sekundēm. Par šo komandu līdzīgo spēku samēru liecina kaut vai ātrākie apļi - visas trīs 0,029 sekundēs.

Otrajā trijniekā, kur divas komandas cīnījās par uzvaru Izaicinājuma kausa ieskaitē, cīņas bija vēl karstākas - "Panda Racing" (Raitis Dzenis, Ruslans Dzenis, Dmitrijs Moskins) arī šoreiz bija labākie šajā ieskaitē, summā par 9,7 sekundēm apstaiedzot "F1 Latvia Club" (Jānis Kornis, Dmitrijs Šapels, Dmitrijs Smirnovs), bet 2,7 aiz viņiem finišēja "Grand Racing" (Zintis Grandbergs, Māris Grandbergs, Aleksejs Sjomins). Šis trijnieks abu daļu summā līderiem zaudēja apmēram 2 minūtes. Septītie finišēja jaunpienācēji "Evolution Racing" (Tjiago Karvalju, Kristaps Tikmanis, Jānis Pauls), kuriem šī bija sacīkšu un braukšanas pieredzes uzkrāšanas lieliskas divas stundas.

Rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības