Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Niks Slakteris kļūst par Eiropas un pasaules čempionu

Niks Slakteris kļūst par Eiropas un pasaules čempionu
Foto: dunaujvaros.com

Ungārijas pilsētā Dunājvārošā aizvadīti Eiropas un pasaules čempionāti ūdens motosportā "Formula Future" kategorijā, kur Latvijas piloti ieguva kopskaitā 11 medaļas.

Pasaules čempiona trešās klases titulu izcīnīja Nils Slakteris, ceturtajā klasē Laurai Lakovičai-Lakovicai otrā vieta, bet Kristeram Manginam trešā vieta. Pirmajā klasē Ralfam Zaharčenokam trešā vieta, delfīnu klasē trešo vietu izcīnīja Otto Varkalis. Latvijas izlasei kopvērtējumā pasaules čempionātā trešā vieta.

Vēl labāki rezultāti un sešas medaļas bija Eiropas čempionātā. Miks Lazarenoks izcīnīja Eiropas čempiona titulu delfīnu klasē, Ralfs Zaharčenoks pirmajā klasē un Nils Slakteris trešajā klasē. Kristers Mangins ierindojās otrajā vietā ceturtajā klasē, bet Laura Lakoviča-Lakovica trešajā vietā. Trešā vieta arī Elīzai Lakovičai-Lakovicai trešajā klasē. Komandu vērtējumā Latvijas izlasei otrā vieta.

Latvijas izlasē bija jaunieši no "Jūrmala Racing Team", Liepājas "UPB Energy", Alūksnes "Nord Ost", Bauskas "Mēmeles sports" komandām.

"Esmu ļoti priecīgs un lepns par sasniegumiem šajās sacensībās," saka Latvijas Ūdens motosporta federācijas (LŪMSF) prezidents Atis Slakteris. "Tas nozīmē, ka Latvijas ūdens motosportam ir nākotne, jo aug spēcīga maiņa pašreizējiem braucējiem, kas arī tupmāk nesīs Latvijas vārdu pasaulē. Mūsu jaunie sportisti, neskatoties uz mums nepierasto karstumu, +37 grādos pierādīja, ka spēj rīkoties atbilstoši situācijai un pārliecinoši nodemonstrēt treniņos apgūto. Atstājot aiz sevis tādas ūdens motosporta lielvalstis kā Vāciju, Apvienotos Arābu Emirātus, Čehiju un pat Krieviju, esam radījuši pasaules ūdens motosporta sabiedrības interesi par savām treniņu metodēm un ūdensmotosportu Latvijā kopumā. Par to paldies visiem Latvijas ūdens motosporta entuziastiem."

Komandu sacensībām sagatavoja treneri Reinis Paegle, Aldis Lakovičs-Lakovics un asistente Elīna Mazule.

Izmantotie resursi:
Jaunumi : LUMSF


, 2017-08-18 15:46, pirms 7 gadiem
Ju go in ze šip- put ze kask end den- brum brum /A.Slakteris/
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.