Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sesks/Mālnieks Tartu rallijā izcīna uzvaru savā klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks/Mālnieks Tartu rallijā izcīna uzvaru savā klasē
Sesks/Mālnieks
Foto: Indrek Allik

Par Igaunijas rallija čempionāta Tartu rallija absolūto uzvarētāju tika kronēts Georgs Gross (''Ford Fiesta WRC''), kamēr augsto sesto vietu absolūti un trešo EMV4 klasē izcīnīja Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons. Lielisks rallijs Mārtiņam Seskam/Andrim Mālniekam, kuriem uzvara EMV6 klasē.

Pēc pirmās dienas četriem posmiem līderis bija Gross, kuram 25 sekundes zaudē Rainers Aus, bet 30 sekundes atpalika Sīms Plangi. Lielkājis pēc pirmās dienas bija 12.vietā. Ne tik laba pirmā diena padevās Seskam/Mālniekam, kuri vienā no posmiem sagriezās un zaudēja vērtīgas sekundes. Pēc pirmās dienas Sesks savā klasē bija ceturtais, līderim un sīvākajam konkurentam Kenam Tornam zaudējot 22,6 sekundes.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Arī tos ļoti ātri veica Gross, kurš beigās izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tuvākos sekotājus Plangi un Bundsenu apsteidzot attiecīgi par divām un trīsarpus minūtēm. Augsto sesto vietu izcīnīja Lielkājis, kuram arī trešā vieta EMV4 klasē. Jāpiebilst, ka Guntis šajā posmā startēja ar savu iepriekšējo stūrmani Vilni.

Arī otrajā dienā Sesks vienā no posmiem sagriezās un zaudēja vērtīgas sekundes, taču septītajā posmā līderis Torns pārsita mašīnas riteni, kas viņam maksāja daudz laika. Igauņu braucējs zaudēja iekrāto pārsvaru un kopvērtējumā atkrita uz otro vietu, kamēr līderis jau bija Sesks.

Arī turpinājumā Mārtiņš brauca ātri, finišā izcīnot septīto vietu absolūti un pirmo klasē. Tikmēr sīvākais konkurents Torns Seskam zaudēja 19,6 sekundes un finišēja otrajā vietā.

Atgādināsim, ka EMV6 jeb R2 klasē braucēji cīnās par sezonas galveno balvu - 28 000 eiro, kas ekipāžai palīdzēs spert soli tālāk un startēt JWRC vai ERC Junior čempionātos. Pēc trīs posmiem Sesks bija līderis, un arī pēc šī posma viņš saglabās pirmo vietu.

Nākamais Igaunijas rallija čempionāta posms ''Lõuna-Eesti Ralli 2017'' notiks augusta beigās.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.GEORG GROSSFORD FIESTA WRC1h02:28.0
2.SIIM PLANGIMITSUBISHI LANCER EVOLUTION+02:09.5
3.RANNO BUNDSENMITSUBISHI LANCER EVO VIII+03:29.3
4.AIKO AIGROMITSUBISHI LANCER EVO 6+04:41.2
5.SAKU VIERIMAACITROEN DS3 R5+05:17.8
6.GUNTIS LIELKĀJISMITSUBISHI EVO 9 +05:50.4
7. MĀRTIŅŠ SESKSPEUGEOT 208 R2+06:56.0
8.MARIO JÜRIMÄEBMW M3+07:21.3