Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" līdz oktobrim jāizlemj par pievienošanos Formulai E

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" līdz oktobrim jāizlemj par pievienošanos Formulai E
Foto: getwrightonit.com

"Mercedes" rūpnīcai ir dots laiks līdz šī gada oktobrim, lai izlemtu par pievienošanos Formula E čempionātam uz aiznākamo sezonu, kas sāksies 2018. gada nogalē.

"Pagājušā gada oktobrī "Mercedes" noslēdza līgumu ar Formula E vadību, garantējot sev vietu čempionātā sākot ar 2018./2019. gada sezonu, tomēr šobrīd vēl nav pieņemts galējais lēmums par pievienošanos.

Pašlaik "Mercedes" ir līgumsaistības par startēšanu Formulā 1 līdz 2020. gadam, tomēr jau iepriekš rūpnīcas vadība atzinusi, ka dalība elektrisko formulu čempionātā būtu saistoša nākotnes vārdā.

Šobrīd Formula E seriāla rīkotāji jau apstiprinājuši ražotājus, kas komandām aiznākamajā sezonā piegādās motorus, ātrumkārbas un inventorus, līdz ar to pagaidām "Mercedes" šajās jomās vēl nebūtu iespējas attīstīt sava ražojuma tehnoloģiju un izmantot to trasē.

Formula E vadība prognozē, ka nākamā gada nogalē "Mercedes" varētu iesaistīties, bet vēl ne rūpnīcas komandas statusā, bet gan apvienojoties ar kādu citu komandu, lai kā pilnvērtīga rūpnīcas komanda startētu vēlāk

Aiznākamajā sezonā jaudas agregātus būs atļauts piegādāt šādām rūpnīcām: "BMW", "DS", "Abt" ("Audi"), "Mahindra", "Renault", "Jaguar", "NextEV", "Penske Autosport" un "Venturi".

Šajā sezonā, kas noslēgsies jūlija beigās, aizvadīti jau astoņi posmi. Visai pārliecinošā vadībā kopvērtējumā ar sešām uzvarām ir šveicietis Sebastjēns Buemī no "Renault e.Dams" komandas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...