Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišu soda par sadursmi, sportists ar savu ātrumu neapmierināts

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitišu soda par sadursmi, sportists ar savu ātrumu neapmierināts
Reinis Nitišs
Foto: OlsbergsMSE

Tiesneši ir sodījuši Reini Nitišu par sadursmes izraisīšanu ar Manfrēdu Štolu, kā rezultātā no pasaules rallijkrosa čempionāta trešā posma Beļģijā pārvests mazāk punktu nekā nopelnīts. Pats Nitišs, kurš pārstāv "Olsbergs Ford MSE" komandu, ir gandarīts par izcīnīto trešo vietu finālā, taču izsaka neapmierinātību ar savu ātrumu.

Atšķirībā no pirmās sacensību dienas, svētdien Beļģijā uzspīdēja saule un laika apstākļi vairs neiejaucās sacensību norisē. Tostarp sausā trase padarīja ļoti viltīgu "Joker" sektoru, kur grants ārmalā bija ļoti slidena un sodīja braucējus par plašu līkuma izbraukšanu.

Nitišam "SuperCar" klases trešajā kvalifikācijas kārtā radās problēmas ar sajūga pārkaršanu, tā rezultātā kārtas kopvērtējumā tika uzrādīts tikai 14. rezultāts, kas joprojām kopvērtējumā nedeva pārliecību par izredzēm iekļūt pusfinālā.

"Atkārtotā starta dēļ uzkarsa sajūgs un starts vairs nesanāca pārāk labs, un tālāk jau sava vieta bija jāizcīna trasē. Interesants brauciens, bet noteikti vēlējāmies labāku," pēc brauciena atzina Reinis.

Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā Nitišs bija vienā braucienā ar Peteru Solbergu un tieši ar viņu arī notika cīņa par līderpozīciju šajā braucienā. Reinim izdevās labs starts no ceturtās starta vietas un, nepieļaujot kļūdas, jēkabpilietis finišēja otrais, nodrošinot vietu arī pusfinālā, jo kopvērtējumā pēc visu kvalifikācijas kārtu veikšanas sportists pacēlās uz 11. vietu.

"Beidzot bija brauciens, kurā varēju braukt tīri, bet pēc trīs braucieniem, kuros bija jācīnās par savu vietu trasē, uzreiz sasniegt maksimāli labu rezultātu neizdevās. Taču jāturpina strādāt," pirms izšķirošajiem notikumiem apņēmības pilns bija Reinis.

Pusfināla braucienā Reinis startēja no pēdējās starta vietas un jau pirmajos līkumos uzsāka sīvu cīņu ar Manfrēdu Štolu, kurš vienā no līkumiem, pēc sadursmes ar Reiņa auto, saslīdēja un izstājās no cīņas par finālu. Tostarp latvietis ieguva uz citu braucēju tehnisko sarežģījumu rēķina – Johanam Kristofersonam un Timijam Hansenam radās problēmas ar riteni un abi strauji zaudēja ātrumu, kas Reinim ļāva pacelties uz trešo pozīciju uzreiz aiz Tomasa Heikinena un komandas biedra Andreasa Bakeruda.

Finālā Nitišam bija jāstartē no pēdējā pozīcijas, tomēr tieši tas ļāva viņam izvairīties no burzmas un sadursmēm pirmajos līkumos, kur savu sporta tehniku sabojāja un pozīcijas zaudēja Matiass Ekstrems un Pērs-Gunars Andersons. Turklāt ar lielisku "Joker" apļa stratēģiju Reinis spēja tikt priekšā arī savam komandas biedram un pacelties uz trešo pozīciju aiz abiem līderiem Solberga un Heikinena, kuri bija iekrājuši pamatīgu pārsvaru. Fināla brauciens tika pārliecinoši noslēgts trešajā vietā, liekot vēlreiz uzgavilēt visiem latviešu līdzjutējiem, jo arī Jānis Baumanis nelika vilties, izcīnot uzvaru "Super 1600" klasē.

"Esmu ļoti priecīgs par trešo vietu, bet ne ar savu ātrumu. Jāsaka, ka man ļoti paveicās pusfinālā un pēc tam arī finālā. Trešā vieta ir absolūts maksimums, uz ko es varēju cerēt, jo abi līderi, Heikinens un Solbergs, bija tālu priekšā. Paldies visiem maniem latviešu līdzjutējiem, kas bija arī šeit Beļģijā! Noteikti būtu vēlējies atrasties starp vadošajiem braucējiem un būt ātrs jau sākot ar sestdienas kvalifikāciju nevis tikai uz fināliem un pusfināliem. Finālā braucu ar apdomu un tas šoreiz atmaksājās. Uz nākamo posmu Lielbritānijā ceru, ka sauss laiks būs abas dienas, jo šoreiz lietus mums pamatīgi izbojāja sacīkstes. Turpinām cīnīties!" cīņasspara pilns ir Reinis Nitišs.

Nitišs Beļģijā pēc kvalifikāciju braucieniem bija nopelnījis 6 punktus, tomēr ar savu sniegumu pusfinālā un finālā punktu krājumu papildināja. Diemžēl, pēc pusfinālā piedzīvotās sadursmes ar Manfrēdu Štolu, tiesneši nolēma sodīt Reini ar 5 punktiem. Tas nozīmē, ka 14 punktu vietā no Beļģijas Reinis Nitišs aizvedīs 9 punktus. Kopvērtējumā tas šobrīd Reinim dod dalītu sesto vietu, tomēr no otrās vietas viņu šķir vien 17 punkti.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts,
RA EVENTS

  -1 [+] [-]

, 2015-05-18 14:38, pirms 9 gadiem
Nepiekrītu tiesnešiem jo tas čalis pats uzprasijās uz sūdiem un Nitišs parādija raksturu ...!!!!!
Slēpts komentārs: biskaps

  -1 [+] [-]

, 2015-05-18 15:50, pirms 9 gadiem
Nu lopi gan tie tiesneši! Bija normāla cīņa, Reinim nebija kur likties, austrietis pats nāca virsū! Jā, protams, varēja dot pa bremzēm, bet tas nozīmētu game over, un saprotams, ka neviens autosportists, kas cīnās par uzvarām, tā nedarīs. Tā bija reāli sacīkšu epizode, bet nu kādiem gribas iejaukties punktu sadalē, lai par šiem neaizmirst...