Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko gandrīz izdodas uzvarēt, Imolas ELMS posmā izcīnīta otrā vieta

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko gandrīz izdodas uzvarēt, Imolas ELMS posmā izcīnīta otrā vieta
Konstantīns Calko
Foto: Tomas Jarusevičius

Autosportists Konstantīns Calko no Latvijas kopā ar savu komandu izcīnījis otro vietu LMP3 klasē Eiropas Lemānas čempionāta (ELMS) otrajā posmā, kas brīvdienās norisinājās Itālijā.

Četru stundu sacensībās leģendārajā Imolas sacīkšu trasē, kas nosaukta par godu Enco Ferrāri un viņa dēlam Dino, Calko pārstāvētajai "SVK by Speed Factory" komandai LMP3 klasē pretī stājās vēl četras ekipāžas. Calko šajā trasē iepriekš savā karjerā vēl nebija startējis, turklāt komandai šis bija tikai otrais starts ELMS čempionātā, līdz ar to pats sportists necerēja, ka varētu izdoties pacīnīties par uzvaru.

Treniņbraucieni liecināja, ka "Ginetta-Nissan" prototipam aizvien pietrūkst jaudas, bet tad komandas mehāniķiem izdevās paveikt neticamo un pirms kvalifikācijas auto jaudu palielināt par aptuveni 50 zirgspēkiem. Pateicoties šim iepriekš neizmantotajam potenciālam, gandrīz visu sacīksti vadībā atradās tieši Calko un viņa abu komandas biedru pilotētais spēkrats.

Jau sākumā no trases pamanījās izlidot Calko komandas biedrs Dainis Matijošaits, kurš tādā veidā zaudēja aptuveni 1 minūti. Vēlāk mazliet paveicās, jo trasē devās drošības auto un uz veiksmīgas boksu apmeklējuma stratēģijas rēķina zaudēto laiku daļēji izdevās atgūt, paceļoties uz otro vietu. Tobrīd pie stūres sēdēja Calko, vēlāk kāpinot tempu un spējot pārņemt vadību.

Lai pabeigtu četras stundas garo sacīksti, "SVK by Speed Factory" komanda veica 124 apļus un aptuveni divas trešdaļas no distances bija vadībā LMP3 klasē. Kad ritēja sacensību pēdējā stunda, tā brīža līderi Konstantīnu Calko tiesneši iesauca boksos, jo mašīnas priekšējie lukturi bija palikuši pārāk blāvi. Tādā veidā tika zaudētas vērtīgas piecas minūtes un pirmā vieta klasē, lai gan pats galvenais, ka komandai izdevies atrast pietrūkstošo ātrumu un pirms nākamā posma mašīnu varēs uzlabot vēl vairāk.

Uzvaru LMP3 klasē guva "University Of Bolton" vienība, kuras sastāvā startēja Robs Gerofols, Jenss Petersens un Mortens Donss. "SVK by Speed Factory" komanda ar pilotiem Calko, lietuvieti Matijošaiti un J.Fusteru no Spānijas, atpalika divus apļus, gūstot otro vietu.

11. un 12. jūlijā Austrijā norisināsies ELMS sezonas trešais posms.

Informāciju sagatavoja:
Juris Dargēvičs,
autosportista Konstantīna Calko preses pārstāvis

     [+] [-]

, 2015-05-18 16:18, pirms 9 gadiem
Labs rezultāts Kosķikam! Lai tik trenējas un iepazīst pasaules trases, un gan jau uz labākiem rezultātiem ilgi nebūs jāgaida