Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bušs izcīna 200. uzvaru NASCAR pilota karjerā

Juris Miņins
Juris Miņins

Bušs izcīna 200. uzvaru NASCAR pilota karjerā
Kails Bušs
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Kails Bušs vakardien izcīnīja uzvaru NASCAR "Monster Energy Cup Series" čempionāta piektajā posmā, "Auto Club 400", tādējādi tiekot pie savas 200. uzvaras "lielajos" seriālos.

Kails Bušs aizvadītajā nedēļas nogalē NASCAR čempionātos izcīnīto uzvaru skaita ziņā panāca leģendāro Ričardu Petiju, jo Kalifornijas štata Fontanas autotrekā tika pie savas 200. uzvaras karjerā. Tiesa, ja Petijs visas uzvaras izcīnīja Kausa izcīņas sacensībās, tad Bušam Kausa izcīņā ir 53 uzvaras, bet pārējās pirmās vietas ir izcīnītas zemākajos seriālos "Xfinity Series" un "Truck Series".

Neskatoties uz Kaila Buša iespaidīgo sasniegumu, jo savu 200. uzvaru viņš izcīnīja 998. sacensībās, daudzi skeptiski izsakās par viņa salīdzināšanu ar Ričardu Petiju, jo leģendārais pilots visus panākumus izcīnīja prestižākajā klasē, lai gan tolaik sacīkšu organizācija bija citādāka un arī konkurence variējās no posma uz posmu. Tāpat Petijs pie 200 uzvarām tika 35 gadu laikā, kamēr Bušs – 17 sezonās.

Interesanti, ka Bušam divsimtā uzvara nemaz tik viegli nedevās, jo brauciena pēdējā cēlienā viņu sodīja par ātruma pārsniegšanu tehniskajā zonā, kas viņu atmeta par vairākām pozīcijām atpakaļ un, lai tiktu brauciena avangardā viņam bija jāapdzen 17 piloti, ko gan viņš samērā ātri, un jau 26 apļus pirms finiša atkal bija pirmais.

Otrajā vietā finišēja Džoijs Logano, bet trešais palika Breds Keslovski. Interesanti, ka šis trio arī ir sadalījis pirmās vietas četros no pieciem posmiem.

Kails Bušs pašlaik ir vienīgais pilots, kurš visos šīssezonas posmos ir spējis finišēt pirmajā desmitniekā, četrreiz iekļūstot Top-5, bet divas reizes arī tika pie uzvarām, kas viņam arī dod pirmo vietu kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/