Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"333 Ziemas kausa" trešā posma uzvarētājs: "Spidometrā skatīties nebija laika"

Juris Grīns
Juris Grīns

"333 Ziemas kausa" trešā posma uzvarētājs: "Spidometrā skatīties nebija laika"
Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT Media

333 Ziemas kausa trešajā posmā dalībnieki sacentās "super sprint" formātā, katrs aizvadot trīs braucienus. Šoreiz sacensībās vienkopus pulcējās 94 dalībnieki. Lai arī starp sacensību braucieniem dalībniekiem bija jābūt pacietīgākiem, kopumā tika aizvadītas skaistas pirmās sniegotas ziemas sacensības šosezon. Pēc sacensībām apbalvošanas ceremonijā dalībnieki dalījās ar secinājumiem un pāris asprātīgām atbildēm par sacensību gaitu.

Priekšpiedziņas klasē (2WD) kopumā sacentās 28 dalībnieki, no kuriem AM klasē uzvaru izcīnīja Artis Freibergs, otro vietu Armands Galviņš, un trešo vietu otrās sacensības pēc kārtas – deviņgadīgais Tomass Štolcermanis. Artis Freibergs: “Pielikt varēja visos, braucienos, bet beigās trešajā braucienā sanāca ielikt kupenā. Jaunajā trasē lēnām piņķerējāmies uz priekšu, rocene noteikti palīdzēja. ”

2WD PRO klasē pirmo reizi šosezon uzvaru izcīnīja komandas “333 Autosport” treneris un pilots Otto Birznieks, cieši aiz viņa otrajā un trešajā vietā ierindojās kuldīdznieki Aivo Gailītis, un Arvis Bērziņš. Otto Birznieks: “Šodien ļoti negribējās uzvarēt, bet ļoti, ļoti, ļoti negribējās arī zaudēt.. Visos trīs braucienos blakus sēdēja mūsu lepnums, juniori Tomass, Krists un Artūrs, kur noteikti palīdzēja.”

Visplašāk pārstāvētajā pilnpiedziņas klasē (RWD) uz starta izgāja 34 dalībnieki. AM klasē pirmā vieta Jānim Ozolam, otrā vieta ar identisku punktu skaitu Kārlim Karānam, trešā - Kasparam Verdenam. Jānis Ozols: “Pirmajā braucienā pievīla riepu izvēle, bet uz nākamajiem braucieniem nomainījām un viss jau bija kārtībā. Slidenība trasē bija laba..”

RWD PRO klasē uz pjedestāla pirmā pakāpiena kāpa Kaspars Mamons, kurš sezonas pirmajos divos divos posmos startēja AM klasē, taču uzrādot lielisku rezultātus, pelnīti tika pārcelts PRO klasē, otrajā vietā ierindojās šī brīža RWD PRO kopvērtējuma līderis Aigars Tīdmanis, bet trešo vietu izcīnīja Voldemārs Kalve. Kaspars Mamons: “Visur ir vēl kur braucienos pielikt, bet riepu izvēle bija ideāla.”

Savukārt pilnpiedziņas (4WD) klasē piedalījās 27 dalībnieki. AM klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kristaps Mazūrs, otrā vieta Jurģim Meisteram, bet trešā – Guntaram Bērziņam. Kristaps Mazūrs: “Vissarežģītākā trases daļa bija tehniskā jaunā kartingu trase un slidenais līkums pēc taisnes. Spidometrā skatīties nebija laika.”

4WD PRO klasē ilgi kārotu uzvaru izcīnīja Jānis Hāns, otrajā vietā ierindojās šī brīža RWD PRO klases kopvērtējuma līderis Vicinskis Artis, savukārt trešā vieta šoreiz Edgaram Trallam. Jānis Hāns: “Mēs varam braukt, lai kāda būtu trase. Tumsā, sniegs, skaisti.. Tāpat visu redzam! Ar vienu kāju no rīta pieklibojot es tēloju, lai pārējiem būtu žēlums pret mani! Lai neskrien.. ”

3. posma rezultāti: https://goo.gl/X5d7Uv
Kopvērtējums pēc 3. posma: https://goo.gl/jKWTB6

333 Ziemas kausa organizatori izsaka pateicību dalībniekiem par atsauksmēm un ieteikumiem par sacensību norises uzlabošanu!

Uz tikšanos 29.janvārī, šoreiz svētdienā. Sacensību formāts tiks izziņos sacensību nedēļā, ņemot vērā laikapstākļus.

Pieteikšanās anketa 4. posmam: https://goo.gl/forms/FV6AtHzEFbsUhhh62

Izmantotie resursi:
Sporta Komplekss 333