Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Talantīgais Verleins zaudē cerību atgriezties F1 un atklāj jaunos plānus

Juris Grīns
Juris Grīns

Talantīgais Verleins zaudē cerību atgriezties F1 un atklāj jaunos plānus
Bijušais F1 pilots Verleins "Mahindra Racing" komandas ietērpā. Foto: Mahindra Racing

Par lielu autosporta talantu uzskatītais pilots Paskāls Verleins, kurš jau uz šo sezonu nespēja atrast vietu "Formulā 1", zaudējis cerības atgriezties čempionātā arī nākamgad, tādēļ nolēmis karjeru turpināt "Formulā E".

Būdams "Mercedes" jauno talantu programmā, Verleins 2016. gadā pārstāvēja F1 vienību "Manor", bet 2017. gadā jau startēja "Sauber" komandā. Sportists vienubrīd pretendēja pat uz Niko Rosberga vietu "Mercedes" pamatsastāvā, kad tā brīža F1 čempions paziņoja par karjeras beigšanu, taču komandas vadība nevēlējās paaugstināt savu audzēkni pārāk mazās pieredzes dēļ.

Rezultātā jau šogad viņam neatradās vieta nevienā komandā, kādu laiku baumoja, ka nākamsezon viņš varētu kļūt par "Toro Rosso" pilotu, bet šonedēļ sportists tika apstiprināts "Formula E" vienībā "Mahindra Racing".

"Ar komandas vadību runāju jau vasarā un biju ieradies uz testiem," pēc līguma noslēgšanas sacīja Verleins, kurš pirms kāda laika sarāva saiknes ar "Mercedes" rūpnīcu. "Šī ir maza komanda ar ļoti lielām ambīcijām, un arī man ir tādas pašas ambīcijas. Gribu sasniegt labākos iespējamos rezultātus un jūtu, ka ar šo komandu tas ir iespējams."

Pagājušajā sezonā "Mahindra Racing" pārstāvēja Fēlikss Rozenkvists, kurš guva vairākas uzvaras, un Niks Haidfelds, bet komandu ieskaitē tā izcīnīja ceturto vietu.

Otrs "Mahindra Racing" pilots jaunajā sezonā, kas sāksies decembrī, būs Žeroms d'Ambrozio, kuram arī ir pieredze "Formulā 1".

Izmantotie resursi:
Grand Prix 247 | Formula 1 | F1 News &...