Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Sporta apakškomisija aicinās naudu lielajiem sporta pasākumiem paredzēt valsts budžetā

Sporta apakškomisija aicinās naudu lielajiem sporta pasākumiem paredzēt valsts budžetā
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš. Foto: Saeimas preses diensts

Lai Latvijā varētu norisināties starptautiska mēroga lieli sporta pasākumi, tiem jānodrošina pietiekams finansējums, un nepieciešamie līdzekļi ir jāparedz valsts budžetā, nevis nauda lielākoties jāņem no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem vai apropriāciju pārdalēm, otrdien sēdē paudis Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš. Apakškomisijas deputāti lēma ar attiecīgu vēstuli vērsties Ministru kabinetā un Finanšu ministrijā.

“Tā ir ierasta prakse, ka nozīmīgu sporta sacensību organizētāji līdz pēdējam brīdim nezina, vai valsts atbalstīs konkrēto pasākumu, kāds varētu būt pieejamais finansējums un vai vispār pasākumu varēs sarīkot. Nereti jau laikus ir jāiegādājas sacensību licences vai jāiemaksā dalības nauda, un neziņa par finansējumu var apdraudēt iekļaušanu starptautisko pasākumu kalendārā. Savukārt atgriešanās šajā apritē parasti jau ir daudz sarežģītāka, jo jāpierāda, ka mums var uzticēties un ka tomēr varam sarīkot augsta līmeņa starptautiskas sacensības,” apakškomisijas priekšsēdētāju citē Saeimas preses dienests.

Lielo sporta pasākumu sarīkošanai nākamgad valsts budžetā plānots atvēlēt nepilnu pusmiljonu eiro, lai gan sporta nozarei tam būtu nepieciešami 3,4 miljoni. Šādā situācijā nesot skaidrības, kā, piemēram, Latvija varēs nākamā gada sākumā nodrošināt Eiropas čempionātu bobslejā divniekiem un skeletonā, Pasaules kausa posmu kamaniņu sportā un gatavošanos pasaules hokeja čempionātam Rīgā 2021.gadā, atzīmējis Riekstiņš.

Sporta apakškomisija vēstulē plāno aicināt Ministru kabinetu un Finanšu ministriju valsts budžeta bāzes izdevumos paredzēt konkrētu finansējumu sportam, ņemot vērā starptautisko sacensību kalendāru, un noteikt kritērijus, pēc kādiem sporta organizācijas varētu pretendēt uz attiecīgu finansējumu sacensību rīkošanai.

Tikmēr Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs apakškomisijas locekļus informējis par sporta nozares attīstības darba grupas paveikto. Būtiski, ka starp iesaistītajām institūcijām, sociālajiem partneriem un sporta organizācijām panākta vienošanās par prioritāro virzienu maiņu sportā un kā prioritāti plānots noteikt bērnu un jauniešu sportu, kas secīgi pārietu uz augstu sasniegumu sportu vai tautas sportu.

Kā zināms, tā kā nākamā gada valsts budžetā, visticamāk, nebūs līdzekļi licences maksām, ir apdraudēta pasaules čempionāta posma rallijkrosā un Eiropas čempionāta posma rallijā turpmāka norise mūsu valstī.

Izmantotie resursi:
Latvijas Republikas Saeima - Sporta...


, 2019-09-17 17:23, pirms 5 gadiem
Tad jau arī starptautisko sporta veidu federāciju (FIBA, UEFA) piešķirtie līdzekļi jālaiž caur valsts budžetu.
Foto: Fantic Racing

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.