Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Paura un Karavackis par Eiropas čempionu titulu

Paura un Karavackis par Eiropas čempionu titulu
Leonīds Paura
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Latvijas spīdveja izlase šodien plkst. 17:00 pēc Latvijas laika uzsāks dalību Eiropas pāru čempionāta finālā. Latviju cīņā ar citām sešām Eiropas valstīm pārstāvēs Leonīds Paura un Jevgēņijs Karavackis.

Eiropas pāru čempionāts spīdvejā notiek jau kopš 2004. gada, taču spīdveja lielvalstu cieņu tam nav izdevies iekarot. No lielajām valstīm tajā startē vien Polijas komanda, kura uz finālu sūta savas valsts labākos jaunos braucējus, Maksima Bogdanova pasaules juniora čempionāta fināla konkurentus ieskaitot. Līdzšinējos sešos aizvadītajos čempionātos allaž triumfējušas Polijas vai Čehijas izlases, kuras būs galvenās favorītes arī šogad, bet nu par visu pēc kārtas.

Latvija Eiropas pāru čempionātā piedalās piekto reizi, vislabāko rezultātu sasniedzot 2008. gadā, kad Leonīds Paura pārī ar Vjačeslavu Girucki ieguva piekto vietu. Tieši šis duets pārstāvēja Latviju šī gada pusfinālā, kurš norisinājās Ukrainas pilsētā Rovno. Mūsu duets diezgan negaidīti apsteidza gan Ukrainu, gan Krieviju, nodrošinot sev pirmo starta numuru šodien gaidāmajā finālā.

Diemžēl Vācijas pilsētā Štralzundā Paura nevarēs paļauties uz Girucka palīdzību, jo Slava gatavojas Polijas 1. spīdveja līgas sacīkstei Daugavpils "Lokomotīves" rindās. Finālā Ļoņam asistēs gados jauniņais Jevgēņijs Karavackis, kurš šogad ar spilgtiem rezultātiem nav priecējis. Nesen notikušajā Latvijas atklātajā spīdveja čempionātā gan Paura, gan Karavackis tika pie vienas uzvaras atsevišķos braucienos, noslēguma tabulā ieņemot attiecīgi astoto un vienpadsmito vietu. Brīžiem abi demonstrēja teicamu braukšanu, bet tikpat bieži pieļāva arī nevajadzīgas kļūdas. Šodien jācer, ka abi spēs iepriecināt ar stabilitāti.

Īsumā runājot par noteikumiem, finālā startēs septiņas izlases, kuras katra ar katru tiksies vienu reizi, tas ir, piemēram, Latvija savā pirmajā braucienā sacentīsies ar Poliju - Paura ar Karavacki cīnīsies pret poļu duetu. Katra braucēja iegūtie punkti šajos atsevišķos braucienos summēsies kopējā valsts ieskaitē. Komanda, kura iegūs visvairāk punktu, kļūs par Eiropas čempioni.

Latvijas izlases izredzes netiek vērtētas pārāk augstu, jo citu izlašu sastāvos ir krietni vien jaudīgāki spīdvejisti. Par galveno favorīti būtu jāuzskata Polija, kuras rindās sapulcēti talantīgie juniori Artūrs Mročka un Patriks Dudeks. Abi piedalījušies arī šī gada pasaules junioru čempionāta finālā. Noteikti uz medaļām ies arī Čehija, kuras rindās startēs Alešs un Lukašs Drimli, kā arī Matejs Kuss. Sava treka priekšrocību centīsies izmantot arī vācieši, kuriem ierindā Martins Smoļinskis un Tobiass Kroners. Starp medaļu pretendentēm jāmin arī Ukraina (Karpovs un Borodajs), kā arī Krievija (Vlasovs, R. Gafurovs, D.Gizatuļins). Vēl finālā startēs arī Horvātija, kuras rindās būs tās līderis Jurica Pavličs, bet viņa partneris Dino Kovačičs varētu būt vājākais no visiem fināla dalībniekiem, tādēļ cīnīties par medaļām horvātiem būs grūti.

Lai nu kā, mēs turēsim īkšķus par Latviju. Sacīkstes sākums plkst. 17:00.

Eiropas pāru čempionāta fināls

NValstsBraucēji
1.LatvijaPaura+Karavackis
2.PolijaMročka+Dudeks+Marcinkovskis
3.VācijaKroners+Smoļinskis+Haupts
4.ČehijaA.Drimls+L.Drimls+Kuss
5.KrievijaVlasovs+Gizatuļins+Gafurovs
6.HorvātijaPavličs+Kovačičs
7.UkrainaKarpovs+Borodajs

Sportacentrs.com prognoze (ja sastāvos nebūs izmaiņu):

VValsts
1.Polija
2.Čehija
3.Vācija
4.Ukraina
5.Krievija
6.Horvātija
7.Latvija

Latvijas izlases sekmes līdzšinējos čempionātos

GadsVietaBraucēji
2004.8.Paura+Puodžuks
2005.7.Puodžuks+Koroļovs
2008.5.Giruckis+Paura
2009.7.Karavackis+Giruckis
2010.???Karavackis+Paura

Kurš iegūs vairāk punktu

  • 14

  • 6



, 2010-09-18 11:45, pirms 14 gadiem
neticu, ka horvāti būs augstāk par mums. bet pārējos gan apsteigt neizdosies.
, 2010-09-18 19:29, pirms 14 gadiem
Horvaatus vereetu pieskaitiit pie favoriitiem!
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.