Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jānis Vinters: "Nedrīkstēja ne mirkli atslābināties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Vinters: "Nedrīkstēja ne mirkli atslābināties"
E1 klases uzvarētājs Edgars Siliņš
Foto: RS Photography

Aizvadītajā svētdienā, 14. maijā Stendē, Stendes mototrasē notika Latvijas Kausa Cross Country sacensību 2.posms. Sacensības notika gan individuāli, gan starp klubu komandām.

Uz sacensībām bija ieradušies sportisti no Latvijas un Igaunijas. Solo klases pārstāvēja 75 sportisti, bet kvadru klasē piedalījās 18 braucēji. Pateicoties lieliskai sadarbībai – gan iepriekšējā sezonā, gan šogad – ar novada pašvaldību, bija iespējams biedrībai „MK Stende” noorganizēt lieliskas sacensības Enduro sporta cienītājiem. Šogad tika ierīkota jauna meža trase: koki, saknes, meža ceļi, kas brīžiem likās nepārvarami, bet sportistiem tas „uzsit” azartu. Lieti noderēja trasē ierīkotā laistīšanas sistēma.

Divu stundu ilgajā braucienā, solo klasēs visātrākais bija un kopvērtējumā pirmo vietu ieguva E1 klases sportists Edgars Siliņš (Motosports RT). Kvadru klasēs absolūtajā vērtējumā 1.vietu ieguva kvadri open klases sportists Valters Dišlers-Kirilko (X99/Slīterāni).

Sarunā ar E3 klases 1.vietas ieguvēju Jāni Vinteru (JVE Mototeam), kurš kopvērtējumā bija otrais ātrākais sportists, atklāj, ka, neskatoties uz to, ka neizdevās starts, kopumā sacensībās gājis ļoti labi. „Aizbraucu no starta kāds 5. vai 6., uzreiz aiz Edgara Siliņa (Motosports RT). Pirmais no starta izvirzījās vadībā Lauris Ermanis (Motosports RT). Bet jau pirmajā aplī Laurim kaut kas misējās un arī Edgaram priekšā braucošais komandas biedrs patraucēja. Pēc pirmā apļa izdevās visus apsteigt, ieskaitot Edgaru, un izvirzīties vadībā, diemžēl tikai līdz otrajam aplim. Jau otrā apļa beigās Edgars mani apdzina. Tā arī braucām līdz sacensību beigām. Traucēja tas, ka manam divtaktu motociklam 2 reizes bija jāpilda degviela, neesmu vēl pieradis pie motocikla. Jānim trase patika, tā bijusi „forša”. Putekļi raizes nav sagādājuši, bet meža slīkšņas gan. „Tur varēja atrast vietu, kur nogrimt, gan kur kūleni apmest. Manam brālim Eināram Vinteram nepaveicās. Viņš apmeta kūleni. Diezgan ātrs gabaliņš, kaut kā iestiga priekšējais rats. Līdz finišam tika, bet muguru sasita. Senioru klasē ieguva 3.vietu,” atceras Jānis. Braucējs stāsta, ka trase bija interesanta. „Bija daudz jābrauc pa mežiem, daudz saknītes, bija jāuzmanās, nedrīkstēja ne mirkli atslābināties. Mototrase bija laba, tikai nepatika, ka cietajā segumā bija daudz akmeņu. Kopumā trase bija ļoti kārtīgi sagatavota, viegli braucama. Sacensības bija ļoti labi organizētas, bija patīkami!,” ar pozitīvām emocijām dalās Jānis Vinters.

Valters Dišlers-Kirilko (X99/Slīterāni) kvadri open klasē un kvadru kopvērtējumā izcīnīja godalgoto pirmo vietu. Sarunā ar sportistu, viņš pastāstīja, ka sacensībās gājis ļoti labi. „Man ir liels prieks par izcīnīto 1.vietu un arī par to, ka tehnika izturēja līdz galam. Biju pārsteigts par savu fizisko formu, jo līdz pat brauciena beigām jutos lieliski. Ziemā ieguldītais darbs sāk atmaksāties,” priecīgs ir Valters. Arī viņam nepadevās starts. „Kvdrs salīdzinoši lēni piestartējās, un startā aizbraucu kāds 10., bet jau pirmajā aplī aizcīnījos līdz 3.pozīcijai. Pēc mirkļa apdzinu nākamo konkurentu un ierindojos 2.vietā. Visu brauciena laiku sekoju līderim Kārlim Bolem (MX Ādaži), bet pāris apļus pirms beigām, Kārļa tehnikai sākās problēmas un viņam nācās samazināt ātrumu. Bez cīņas viņu apsteidzu un veiksmīgi finišēju 1.” Daudz neesot trūcis, ka Valtera tehnika viņu pieviltu, jo, pusi no brauciena laika, kvadrs kūpējis, un, katru apli, pēc dubļu „vannas” kvadrs sācis nevienmērīgi darboties un slāpis nost. „Par laimi izturēja līdz galam!” Valters atklāj, ka trase bijusi ļoti sarežģīta, bīstama, un tas bijis milzīgs pārbaudījums ne tikai viņam, bet arī kvadram. „Saknes, koki, celmi, dubļi.. Tik ļoti izkratījies vēl nebiju nekad. Viena kļūda un brauciens būtu beidzies. Izbraucot iepazīšanos apli, biju ļoti šokēts. Nodomāju, kas tas par vājprātu, braucot domāju vienīgi kā izdzīvot un finišēt bez traumām. Taču, sākoties braucienam, taciņas iebraukājās, un trase iepatikās! Dubļu sekcija bija nelielu gabalu pirms iebraukšanas mototrasē. Tas tik bija pārbaudījums!”

Valters katrā aplī skaitījis pie sevis, cik reižu vēl nāksies braukt pa dubļu „vannām”. „Viena nepareiza trajektorija un iestrēgsi dubļos. Tas visvairāk biedēja. Tomēr katru apli izbraucu veiksmīgi, bez aizķeršanās dubļos.” Valters saka lielu paldies atbalstītājiem, kas stāvēja trases malā, lika zarus dubļu „špūrēs” un rādīja pareizās trajektorijas pa kurām izbraukt. Kā arī saviem atbalstītājiem „Ādažu novada domei”, „Kristers Serģis Moto” un „Portmann&Co”.

Dāvis Ciršs (Motokruīzs) kvadri open klasē ieguva 4.vietu: „Gāja labi, bija interesanti. Trase bija labi sagatavota un nebija pārāk ātra. Salīdzinoši lēna pa mežiem, starp kokiem, bet dažās vietās bija tāds purvains un dubļi. Dubļu daudz nebija, bet norakties varēja tā, ka netiktu ārā. Slīkšnai cauri tiku veiksmīgi, bet paša kļūdiņu dēļ līderi aizbēga. Pēc tam bija mierīgi un braucu savā tempā. Kopumā sacensības man patika” Dāvim šīs bija 3. Cross Country sacensības. „Man patīk Cross Country, jo tas ir interesants, arī braukšanai sanāk ilgāks laiks, salīdzinot ar motokrosu. Fiziski jūtos spēcīgs, un beigās nepietrūka spēks. Dabūju labāko apļa laiku pēdējā aplī. Esmu priecīgs. Plānoju piedalīties visos Latvijas kausa posmos Cross Country,” tā Dāvis.

Latvijas kausa 2.posma uzvarētāji

E1 klasē:
1. Edgars Siliņš
2.Gints Bērziņš
3.Miks Rasmanis

E2 klasē:
1. Edgars Rudītis
2. Kārlis Liepiņš
3. Timmo Mots

E3 klasē:
1. Jānis Vinters
2. Lauris Ermanis
3. Valdis Dzērve

85 cm3 klasē:
1.Markuss Daniels Jauntirāns
2.Genry Arras,
3.Roberts Saušs

Enduro klasē:
1.Sandris Kļaviņš
2.Gunārs Kepe
3.Kalvis Kušķis

C klasē:
1.Valdis Šakins
2.Rolands Neimanis
3.Gatis Aispurs

Veterānu klasē:
1. Ivars Miķelsons
2.Normunds Simsons
3.Andris Kalniņš

Hobiju klasē:
1.Jānis Jansons
2.Atis Gromovs
3.Ģirts Dubavs

Senioru klasē:
1.Jānis Rasmanis
2.Toivo Nikopensius
3.Einārs Vinters

Kvadri open klasē:
1.Valters Dišlers-Kirilko
2.Andris Ciršs
3.Kārlis Bole

Kvadri ATV līdz 750 klasē:
1.Jānis Grava
2.Dzintars Bortiņš

Kvadri ATV no 750 klasē:
1.Matīss Cers
2.Raimonds Zalkovskis
3.Gunārs Bucenieks

Komandu vērtējuma rezultāti:
Ar 77 punktiem pārliecinošu 1. vietu ieguva „Motosports RT” – Edgars Siliņš, Edgars Rudītis, Lauris Ermanis, Sandris Kļaviņš, Jānis Arbidāns. Ar 72 punktiem 2.vieta „Moto A-Z 1.komanda” – Markuss Jauntirāns, Miks Rasmanis, Jānis Lubāns, Jānis Rasmanis, Andris Ciršs. Bet ar 57 punktiem 3.vietā ierindojās „JVE Mototeam” – Gints Bērziņš, Jānis Vinters, Einārs Vinters.

Sacensību rezultātus skatīt šeit: Cross Country

Nākamās Cross Country sacensības notiks 9. septembrī, Vidrižos, kad tiks noskaidroti Baltijas kausa 2.posma un Latvijas kausa 3.posma uzvarētāji.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Mīkstā