Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Nošāvies amerikāņu autosporta leģenda Diks Trikls

Nošāvies amerikāņu autosporta leģenda Diks Trikls
Diks Trikls (1941-2013)

71 gada vecumām mūžībā aizgājis leģendārais amerikāņu autosportists Diks Trikls, kurš savā karjerā aizvadījis vairāk kā 2200 sacīkstes. Trikls mira no paša raidīta šāviena.

Lai gan ir neiespējami aptvert visas autosacīkstes, kurās savā karjerā Trikls paspēja piedalīties, tiek lēsts, ka tās bijušas vairāk kā 2200. Viņš ir veicis aptuveni vienu miljonu apļus un uzvarējis apmēram 1200 sacīkstēs. Viņa veiksmīgākā sezona bija 1972. gadā, kad tika gūtas 67 uzvaras dažādos čempionātos.

Trikls savā karjerā startējis gan mazāka, gan lielāka mēroga autosacīkstēs, tostarp no 1970. līdz 2002. gadam piedaloties NASCAR vadošajā čempionātā "Sprint Cup Series", kļūstot arī par sezonas labāko debitantu. 24 gadu laikā šajā čempionātā viņš aizvadījis 303 sacīkstes, vienreiz izcīnot "pole position" un 36 reizes finišējot pirmajā desmitniekā.

Trikls ir divkārtējs "American Speed Association" čempions, septiņkārtējs ARTGO čempions un oficiāli atzīts par visu laiku uzvarām bagātāko ASV autosportistu.

Izmantotie resursi:
Fox News - Breaking News Updates | Latest News...
Wikipedia


Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.