Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Nagļi Itālijā sestie

Nagļi Itālijā sestie
Jānis Naglis sacensībās "Italian Baja".
Foto: www.crosscountry.lv

Vakar Itālijas pilētā Kordenonā noslēdzās Eiropas kausa bajām pirmais posms "Italian Baja 2008", kurā startēja arī divas Latvijas ekipāžas.

Sacensībās uzvarēja N. Al-aAttijahs / T. Thornere (BMW X3CC) ar laiku 3:29:07. Par nieka 33 sekundēm atpalika otrās vietas ieguvēji, pagājušā gada uzvarētāji, B. Gadašins / S. Talantsevs (Nissan Navara), bet trešie finišēja V. Tonnijs / R. Vouters (Mitsubishi L200 +17:07).

Sacensībās piedalījās arī divas Latvijas ekipāžas. J. Naglis / J. Naglis (Mitsubishi Pajero) un J. Āzis / A. Princis (OSC OSCar O3). Nagļu ekipāža kopvērtējumā izcīnīja sesto vietu (+22:02) bet Āzis / Princis 12. vietu (31:31+6:00 sods = +37:31).

Organizatori bija spiesti atcelt vienu no sacensību ātrumposmu apļiem – Monte Jouf (20km), tādēļ tās notika tikai 63km garajā Tagliamento aplī, ko dalībnieki brauca piecas reizes.

Sakarā ar ātrumposmu atcelšanu radās neliels pārpratums un ekipāžai J. Āzis / A. Princis tika piešķirts sešu minūšu soda laiks par kavējumu uz servisa parku, kā rezultātā ekipāža pēc pirmā ātrumposma atradās tikai 38. pozīcijā kopvērtējumā. Atlikušajos ātrumposmos tai tomēr izdevās uzlabot kopvērtējuma rezultātu līdz 12. vietai.

Trase aptuveni par 80% sastāvēja no kalnu upju gultnēm ar dūres lieluma oļiem tajās. Neseno lietavu dēļ segums bija ārkārtīgi slidens. To uzskatāmi pierāda lielais izstājušos dalībnieku skaits. Prologā finišēja 60 ekipāžas, bet pēc sacensību pēdējā ātrumposma kopvērtējuma tabulā bija redzamas vairs tikai 37.

Nākamais Eiropas kausa posms būs "Baja España Aragón", kas notiks no 17. līdz 20. jūlijam. Līdz tam „Rīgas” komanda startēs „Central Europe Rally”, kas notiks Ungārijas un Rumānijas teritorijās no 19. – 26. aprīlim.


, 2008-03-17 11:03, pirms 16 gadiem
mja sanak ka OSCar vel jo projam ir lenaki par Nagli ja tam nav tehniskas problemas!varbut kaut kas ari slepjas brauksanas maka......nesin ka citi doma bet man jau liekas ja vins brauktu OSCar iespejams butu vel labaki rezultati!
, 2008-03-17 11:15, pirms 16 gadiem
Nu vsp jau Nagļa mitsubishi ne ar ko neatšķiras no rūpnīcas iepriekšējās paudzes EVO , motors ir pat vēl jaudīgāks... Es domāju, ka pēc viena posma vēl neko nevar spriest, taču abi nobraukuši tīri vai normāli.
, 2008-03-17 18:40, pirms 16 gadiem
Salīdzinot Nagli ar Āzi, liektos dīvaini, ja vietu kārtība būtu otrāda, lai gan tehn. sportos gadās visādi.
, 2008-03-17 23:29, pirms 16 gadiem
Čau! Atā rakstīja: Salīdzinot Nagli ar Āzi, liektos dīvaini, ja vietu kārtība būtu otrāda, lai gan tehn. sportos gadās visādi.

Aplūko pēdējo 3 gadu čempionātu tabulas un tad runā -> sry ! Vnk tizls.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.