Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ievērojamas izmaiņas var piedzīvot abas Latvijas autokrosa čempionāta bagiju klases

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ievērojamas izmaiņas var piedzīvot abas Latvijas autokrosa čempionāta bagiju klases
Mini bagijs

Tuvākajos gados un, iespējams, jau nākamgad ievērojamas izmaiņas var piedzīvot abas Latvijas autokrosa čempionāta bagiju klases – B600 un Mini.

Mini bagiju klasē sen prasījās pēc tehnisko noteikumu precizēšanas un visatļautības ierobežošanas. Paredzams, ka nākamā gada tehniskie noteikumi veicinās šo plānu. Pašlaik noteikumi ir izstrādes stadijā, bet pirmās speciālistu atsauksmes ir pozitīvas (cita lieta ir “pārskrūvēto” mašīnu komandu reakcijas).

B600 klase, savukārt, ir ceļā uz lielām savu darbības principu izmaiņām. Pastāv iespēja, ka tiks mainīti motoru noteikumi. Ja līdz šim klasē tika izmantoti konkrētu ražošanas gadu Suzuki motori, tad jaunie plāni paredz gan atteikšanos no konkrēta ražotāja motoriem, gan, iespējams, pat tiks mainīts maksimālais motora darba tilpums.

Šīm izmaiņām ir vairāki iemesli. Populārākie – līdz šim noteiktos konkrētos motorus sāk palikt arvien grūtāk iegādāties, jo savā būtībā tā ir veca tehnika. Tāpat, raugoties globāli, Ziemeļeiropas kroskartu aktivitātes un daudzskaitlība izraisījusi interesi par šo sportu Eiropas līmenī. Tāpēc, piemēram, NEZ Kroskartu čempionāta noteikumi var kļūt dominējoši ne tikai NEZ seriāla kontekstā, bet gan Eiropas kroskartu/kroskāru/kartkrosu mērogā. Mūsu B600 klase šobrīd atbilst NEZ Xtreme klases noteikumiem, taču 600 kub.cm motoru tilpuma ierobežojums padara latviešu mazāk konkurētspējīgus, jo klases motora tilpuma griesti ir 750 kub. cm.

Attiecīgi, ekstrēmākais B600 pārmaiņu variants varētu būt brīva motora izvēle līdz 750 kub. cm.

Pašlaik grūti prognozēt, kad šīs izmaiņas varētu stāties spēkā, taču nav izslēgts, ka vismaz daļa no revolūcijas klasē varētu notikt jau uz nākamā gada čempionātu.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv