Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Toyota" pēc uzvaras Japānā saglabā cerību uzveikt "Porsche"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" pēc uzvaras Japānā saglabā cerību uzveikt "Porsche"
Foto: FIA WEC

Fudži sacīkšu trasē Japānā aizvadīts Izturības sacīkšu pasaules čempionāta (FIA WEC) posms, kurā uzvaru izcīnīja Sebastjēns Buemī, Kazuki Nakadžima un Entonijs Deividsons, ļaujot "Toyota" komandai saglabāt izredzes uz "Porsche" sakaušanu sezonas kopvērtējumā.

Fudži sešu stundu izturības sacīkstes bija FIA WEC sezonas septītais no deviņiem posmiem. Miglas dēļ sacensības tika pārtrauktas, bet lietus dēļ vēlāk arī saīsinātas. Tomēr, tā kā tika veikti vismaz 70% no distances, sportisti un komandas tika apbalvoti ar pilna apjoma punktiem.

Ātrākie un veiksmīgākie šajā reizē izrādījās bijušie F1 piloti Sebastjēns Buemī, Kazuki Nakadžima un Entonijs Deividsons, kuri pārstāv "Toyota" komandu. Arī otrajā vietā finišēja "Toyota" vienība, kuras sastāvā brauca Maiks Konvejs, Kazuki Nakadžima un Hosē Marija Lopess.

"Porsche" vienība šoreiz bija spiesta samierināties ar zemākiem rezultātiem. Trešie finišēja Nīls Jani, Niks Tendijs un
Andrē Loterers, kamēr sezonas vadībā esošā Timo Bernharda, Ērla Bambera un Brendona Hārlija trijotne šoreiz palika ceturtā.

Šie trīs piloti bija uzvarējuši aizvadītajos četros FIA WEC posmos pēc kārtas un tuvojas 2017. gada titulam, taču Buemī un Nakadžima (Deividsonam mazāk punktu) tagad mazliet pietuvojušies un pirms posma Šanhajā, kas gaidāms 5. novembrī, atpaliek 39 punktus.

Jāpiemin, ka Bernhardam, Bamberam un Hārlijam nākamajās sacīkstēs atliek finišēt priekša saviem tuvākajiem sekotājiem kopvērtējumā, lai jau nodrošinātu titulu, tomēr autosportā nekas nebeidzas, kamēr čempioni nav kronēti, līdz ar to "Toyota" nezaudē cerības uz titulu.

Fudži posma rezultāti

VietaPilotiMašīna (klase)Rezultāts
1.Deividsons/Nakadžima/BuemīToyota (LMP1)113 apļi
2.Kobajaši/Konvejs/LopessToyota (LMP1)+1.498
3.Loterers/Jani/TendijsPorsche (LMP1)+2.272
4.Bernhards/Hārtlijs/BambersPorsche (LMP1)+1 aplis
5.Senna/Kanals/ProstsOreca (LMP2)+3 apļi