Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kandavas trasē notiks "Rotax Nordic Challenge" sezonas fināls

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau otro reizi šogad Latvija un “333” komanda ir ieguvusi tiesības rīkot “Rotax Nordic Challenge 2017” sacensības. Šogad sezonas noslēdzošais posms notiks 25. un 26. augustā Kandavas kartodromā.

Šīs ir Ziemeļeiropas mēroga sporta kartingu sacensības, kurās dalību ņems ap 100 dalībnieku no 11 valstīm. Braucēji sacentīsies sešās ieskaites klases: Rotax Micro, Rotax Mini, Rotax Junior, DD2, DD2 Masters un Senior.

Šajā posmā notiks sīva cīņa par punktiem un sezonas kopvērtējuma līderpozīcijām, kā arī būs iespēja nopelnīt papildus punktus īpašajā Super Final braucienā, kas tiek aizvadīts tikai sezonas noslēdzošajā posmā.

Latvija šajā sacensību seriālā tiek pārstāveta visās ieskaites klasēs un kopumā valsti pārstāv 30 sportisti.

Par medaļām latviešu sportisti cīnās visās grupās - “Rotax Mini” klasē līderis pagaidām ir latviešu sportists Matīss Maļinovskis, bet turpat trešajā vietā atrodas Tomass Štolcermanis. “Rotax Micro” grupā trešajā vietā atrodas Mārtiņš Janovskis, “Rotax Junior” trešajā vietā ir Matvejs Makušins. “Rotax Senior” klases līderpozīciju Kandavā noteikti centīsies noturēt Valters Zviedris. Savukārt visātrākajā DD2 klasē Ernests Veismanis no trešās vietas atpaliek tikai par vienu punktu, kas tikai apliecina, ka noslēdzošās sacensības Kandavā būs īpaši aizraujošas.

Sacensību nedēļas nogale sāksies jau ceturtdien, kad dalībnieki tiek aicināti izmantot iespēju izmēģināt trasi Kandavas kartodroma rīkotajos brīvajos treniņos. Savukārt oficiālā sacensību daļa sāksies piektdien, kad norisināsies brīvie treniņi un kvalifikācijas brauciena, bet sestdien – pusfināla, fināla un superfināla braucieni.

Sacensības aicināti apmeklēt visi interesenti, ieeja – bez maksas.

Sacensību dienaskārtība: 333.lv

Izmantotie resursi:
Sporta Komplekss 333