Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Daugavpils drifta festivālā uz starta iziet 96 dalībnieki, sarūpējot fantastiskas cīņas

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Daugavpils drifta festivālā uz starta iziet 96 dalībnieki, sarūpējot fantastiskas cīņas
Foto: Baltic Drift

''Betsafe Daugavpils drifta festivāls 2019'' ir noslēdzies. Ar fantastiskām cīņām, sacensībām un īpašu sagaidīšanu Daugavpilī, šo posmu katrs ir iemīlējis pa jaunam. Jau piektdienas dienā visi sportisti tika ļoti laipni sagaidīti Daugavpilī, visas dienas garumā tika aizvadīti brīvie treniņi, kurus bija iespēja apmeklēt jebkuram interesentam.

Treniņi norisinājās no vieniem dienā līdz pat deviņiem vakarā, vērojot treniņus bija skaidrs, cīņas būs aizraujošas, un nākamā diena būs interesanta. Tas kā organizatori pārvērta Daugavpils kartodromu “Blāzma”, bija kas fantastisks, tā bija pavisam cita vieta, apmeklētāji teica: ''Sajūta, ka tas nemaz nav pie mums, ka mēs esam aizbraukuši uz ārzemēm, pavisam nepazīstam šo vietu”. Ar fantastiskām atsauksmēm no apmeklētajiem un Daugavpils iedzīvotājiem tika sagaidīta oficiālā sacensību diena, kura noteikti sagaidot šādu uzņemšu, solījās būt izdevusies.

Sestdiena aizsākās ar oficiālajiem treniņiem, kas turpinājās ar kvalifikāciju un tandēmu sesijām, kas šoreiz bija 3 - TOP16 Semi pro ieskaitē, TOP32 Lietuvas Street ieskaitē un TOP32 Latvijas street ieskaitē. Pārsteigumu visiem dalībniekiem sagādāja tiesneši, kuri bija izveidojuši vēl nebrauktu konfigurāciju Daugavpilī. Visi braucēji bija gatavojušies braukt konfigurācijas, kādas brauktas šeit agrāk, bet tomēr arī braucēji tika pārsteigti ar ko jaunu. Organizatoriem bija īpaši liels prieks, jo uz starta izgāja astoņi jauni sportisti no Daugavpils un tās apkaimes: ''Mēs te trenējamies visu laiku, braucam konfigurācijas, ko esiet braukuši iepriekš Daugavpilī, bet nekad neienāca prātā, ka var braukt ko šādu, super trase,'' tā pēc izmaiņām teica kāds sportists.

Kopā uz starta sacensībās izgāja 96 dalībnieki, pārstāvot trīs valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju. Tik pilnu dalībnieku parku Daugavpils vēl nebija piedzīvojusi. Daugavpilī viss bija tā kā tam bija jānotiek, lai šīs sacensības būtu īpašas priekš visiem - gan skatītājiem, gan braucējiem, gan pilsētas. Organizatori min, ka nespēj izteikt, cik daudz nozīmē skatītāju atsauksmes, labie vārdi, tās sajūtas, ka visi kopā spēj uzrīkot šādas skaistas sacensības, gan sacensību dienā, gan pēc sacensībām, turpina nākt vēstules, kur cilvēki saka paldies: ”Paldies Jums par posmu, paldies, ka atvedāt ko šādu uz Daugavpili, lūdzu brauciet vēl, mēs mīlam driftu, tas bija satriecoši, atvērtais dalībnieku skaits, laikapstākļi.”

Sacensības sestdienā iesāka Proam klase, 21 braucējam izejot uz starta, bet kvalificējās 19. Augstāko vietu kvalifikācijā ieņēma Roberts Bāriņš, kuram tieši pirms trim gadiem Daugavpilī bija pirmās sacensības driftā. Lieliska apstākļu sakritība, kur Roberts sacensību dienā pārsteidza visus, arī ar fantastisku avio šovu virs Kartadroma “Blāzma”. Proam trase bija tehniska un interesanta, kas solīja tuvus tandēmus, un tādi arī viņi bija. Pēc oficiālās sacensību atklāšanas uz starta stājās Proam braucēji, lai veiktu tandēmu braucienus. Katrs brauciens bija ļoti interesants, cīņas tika vērotas jau Top16 braucienos. Trase kļūdas nepiedeva nevienam. Ar skaistām cīnām, dažiem pārbraucieniem tika noskaidroti labākie. Proam klasē šoreiz viens no jaunākajiem drifteriem Artūrs Bondars ieņēma 1.vietu, kurš rādija fantastisku sniegumu. Šī noteikti bija viņa trase! 2. vietā Aleksandrs Murajs, kuram arī šī trase likās kā saldais ēdiens, bet 3.vieta vienam no skaistākajiem auto īpašniekiem - Rolandam Bērziņam, kurš aiz sevi atstāja Raivi Alkšāru, kurš šajās sacensībās demonstrēja ļoti fantastisku un izcilu sniegumu, kuru turpmāk noteikti ceram, ka viņš demonstrēs katrās sacensībās.

Nākamā uz starta stājās Street klase, kura šoreiz bija ļoti plaša. Papildus Latvijas Street ieskaitei notika arī Lietuvas street ieskaite, kura mazliet gan atšķiras no Latvijas street, jo viņiem Street brauc jebkura automašīna ar nosacījumu, ka jābūt 205 izmēra riepai, bet Latvijas street brauc automašīnas, kuras ir pilnīgi ielai “legālas” mašīnas, ar dažiem uzlabojumiem, kā, piemērām, rokas bremzi. Street kvalifikācijas braucienus aizvadīja visi sportisti kopā, un pēc tam tika izvilktas atsevišķas tandēmu egles katrai Street ieskaitei. Augstāko rezultātu starp visiem street braucējiem šajā trasē uzrādīja gan Igors Vozņakovskis, gan Jānis Bērziņš - 88 punkti, kas arī bija labākie rezultāti šajās sacensībās. Pirmie uz starta stājās latvieši. Tandēmu egle solīja skaistus tandēmus, un skatītāji tos vēroja jau no TOP32. Liels prieks par jaunajiem sportistiem un Daugavpils pārstāvjiem, kuriem arī izdevās kvalificēties tandēmiem, jau savās pirmajās sacensībās. Street šogad Latvijā ir ļoti labi iebraukušies, sportisti ir iemācījušies un pieraduši pie pretinieku braukšanas stila, vienmēr var sagaidīt street klasē labus tandēmus un aizraujošas cīņas, un to noteikti piedzīvoja Daugavpils. Street tandēmi bija agresīvi un ļoti kvalitatīvi. 1.vieta Daugavpilī Jānim Ciedram, kurš abas sacensību dienas rādīja fantastisku sniegumu, un pirmā vieta ir vairāk kā pelnīta. 2.vietā uz pjedestālā kāpa Roberts Goldmanis, kurš arī rādīja ļoti stabilu sniegumu sacensībās, bet 3.vieta Edgaram Kroģerim. Noteikti šāds pjedestāls pamainīs mazliet gada kopvērtējumu un padarīs sacensības vēl aizraujošākas nākamajos posmos.

Beidzoties Latvijas street, uz starta stājās Lietuvas street. Sacensības mazliet bija iekavējušās, bet tas notika dēļ tā, ka šoreiz tika braukta mazliet tehniskāka un sarežģītākā trase, kas prasīja ilgāku laiku trasē sportistiem, bet kavēšanās deva iespēju tikai skatīties driftu vēl ilgāk, par, ko, protams, prieks skatītājiem. Lietuvas street ieskaite bija kā sacensību saldais ēdiens jau skaistām sacensībām. Šeit tandēmos uz starta stājās ne tikai Lietuvas braucēji, bet arī daudzi Latvijas braucēji, kuri jau dienas laikā bija rādījuši stabilu sniegumu, vai pat ieņēmuši godalgotas vietas. Šie tandēmi bija lieliska iespēja redzēt trasē kopā street un proam braucējus, un, protams, viņu cīņas. Ar katru tandēmu braucienu latviešu sportisti rādīja fantastisku sniegumu, ik pa laikam izslēdzot no tandēmiem kaimiņu braucējus, tomēr uz pjedestāla tika tikai labākie tajā dienā. Šoreiz 1.vieta Aleksandrs Murjajs, kurš ir proam klases pārstāvis, 2. vieta Salvijus Budris no Lietuvas, bet 3.vieta Jānim Bērziņam, kuram šīs šogad bija pirmās sacensības, un, kurš savā ziņā ir arī Daugavpils – Latgales reģiona pārstāvis, jo pats nāk no Murmastienes. Fantastisks pjedestāls.

Organizatori vēlas pateikt lielu paldies visiem par šīm sacensībām, kuras noteikti paliks atmiņā. ''Paldies katram apmeklētājam, braucējam, paldies par katru labo vārdu un emocijām, paldies par to, ka Daugavpilī noteikti gribam atgriezties vēl un vēl. Noteikti liels paldies ir jāpasaka Daugavpils sporta pārvaldei un Daugavpils Domei par viņu atbalstu, pretim nākšanu un palīdzību, un liels paldies Daugavpils pašvaldības policijai, bez kuriem, noteikti nebūtu pasākums noritējis tik raiti, un kvalitatīvi. Paldies pašai pilsētai un cilvēkiem, kuri sagaidīja driftu. Latvijas Drifts noteikti vēlas atgriezties Daugavpilī 2020.gada sezonā,'' saka organizatori.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe