Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Alonso komanda otro gadu pēc kārtas uzvar Lemānas 24 stundu sacīkstēs

Rolands Eliņš

Alonso komanda otro gadu pēc kārtas uzvar Lemānas 24 stundu sacīkstēs
Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA/AFP. Spāņu pilots Fernando Alonso svētdien ar savu komandu uzvarēja leģendārajās Lemānas diennakts autosacīkstēs, pie trofejas tiekot otro gadu pēc kārtas.

Ar "Toyota TS050 - Hybrid" spēkratu startējusī komanda, kuras sastāvā bez Alonso bija arī šveicietis Sebastjēns Buemī un japānis Kadzuki Nakadžima, 24 stundās veica 385 apļus jeb 5246 kilometrus.

Otrā bija arī ar "Toyota TS050 - Hybrid" startējusī komanda, kuras sastāvā bija brits Maiks Konvehs, japānis Kamui Kobajaši un spānis Hosē Marija Lopess. Šī komanda aptuveni stundu pirms sacensību beigām bija vadībā, tomēr sadurtas riepas dēļ bija spiests iebraukt boksos.

Tikmēr trešo vietu guva "SMP Racing - BR Engineering BR1-AER" komanda ar diviem krieviem Vitāliju Petrovu un Mihailu Aļešinu, kā arī beļģi Štofelu Vandornu sastāvā. Beļģis vēl pērn startēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā.

"Esam ļoti laimīgi par uzvaru, jo sāncenši kopumā bija ātrāki. Iespējams, neesam pelnījuši uzvaru, bet pieņemam to," teica Alonso.

Pagājušajā gadā spānis noslēdza karjeru F-1 pasaules čempionātā, kur viņš 2005. un 2006.gadā kļuva par čempionu un kopumā guva 32 uzvaras. Alonso šobrīd cenšas savas karjeras laikā izcīnīt uzvaras trīs prestižākajās autosacīkšu sacensībās, turklāt divās viņš nu to jau ir izdarījis - Monako "Grand Prix" izcīņā F-1 čempionātā un Lemānā, kamēr Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs viņš to vēl nav paveicis.

Vienīgais sportists, kurš savas karjeras laikā spējis uzvarēt šajās trijās sacensībās, ir brits Greiems Hils. Tituliem bagātākā rūpnīca Lemānā ir "Porsche", kas kopumā triumfējusi 19 reizes.

Vēl aizpērn Lemānas 24 stundu izturības sacensībās piedalījās arī Latvijas sportists Konstantīns Calko.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-06-16 20:31, pirms 5 gadiem
Šī bija emocionāla gonka Dēļ tā ka pēdējā Fordam