Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baltijas autokrosa kausa kopvērtējumos dominē kaimiņi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Baltijas autokrosa kausa kopvērtējumos dominē kaimiņi
Foto: www.autocross.lv

Šogad Baltijas autokrosa kausa izcīņa norisinās Buggy 1600 bagiju klasei un smago automašīnu klasēm B6000 un D12. Pēc pirmajiem posmiem klašu līderos kaimiņvalstu braucēji.

Baltijas Buggy 1600 klases kausā aizvadīti divi posmi – Smiltenē un Šakjai trasē, kurā neviens Latvijas sportists nestartēja. Pēc uzvarām abos posmos līderis ir Tomass Zavarskis, kurš kļuvis par galveno sezonas favorītu. Otrais ar 16 punktu deficītu ir vēl viens lietuvietis Andriuss Lugausks, kurš posmos guvis, attiecīgi, sesto un ceturto vietu. Interesanti, ka dalībnieku sastāva ziņā ierasti stabilajā bagiju klasē šogad abi ir vienīgie, kuri veikuši abus posmus – pārējie desmit braucēji startējuši vai nu Latvijas, vai Lietuvas posmā.

Latviešiem sezona sākusies ļoti rezervēti. Treniņsacīksti aizvadījušie Māris Līcis un Ervins Grencis Smiltenē tik uz pjedestāla, tomēr pilnu Baltijas sezonas programmu jau sākotnēji neplānoja aizvadīt Eiropas čempionāta SuperBuggy plānu dēļ. Tikmēr Jānis Ščerbickis un Mortens Perševics pēc smagiem tehnikas defektiem pirmajā posmā uz otro sacīksti nedevās.

Smago automašīnu cīņās aizvadīts viens posms Igaunijā. Ceļā uz labu rezultātu D12 klasē bija Bruno Leimanis, taču izstājās fināla pēdējos apļos, septiņu dalībnieku konkurencē gūstot ceturto vietu. Priekšā viņam igauņi Marko Tīnass, Kaido Orro un Veiko Hirsniks. Alvils Igovens piedzīvoja tehniskām problēmām bagātu sacīksti, klasificēts sestajā vietā.

Desmit dalībnieku konkurencē B6000 klasē divi latvieši Ainārs Ramats un Intars Bališevs pamanījās ierindoties pēdējās divās vietās. Ainārs, uzrādījis ātrāko rezultātu laika kontrolē, izstājās no cīņas pirmajā kvalifikācijas braucienā. Intars pēc vājas kvalifikācijas pirmajā braucienā izstājās, taču prata startēt finālā, gūstot devīto vietu.

Gan Buggy 1600, gan smagās automašīnas šogad vēl redzēsim arī Latvijas trasēs. Bagijiem trešais posms jūlijā tiks aizvadīts Pilskalnu trasē, bet smagie auto spēkosies sava seriāla trešajā posmā augustā Smiltenē.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv