Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Alonso piedzīvo smagu avāriju Indianapolisā

Alonso piedzīvo smagu avāriju Indianapolisā
Fernando Alonso avārija. Foto: ekrānšāviņš

Gatavošanās maija beigās gaidāmajām "Indy 500" sacīkstēm ne uz tās labākās nots iesākušās divkārtējam F1 pasaules čempionam Fernando Alonso, kura mašīnai treniņbraucienu pirmajā dienā bija problēmas ar elektroniku, bet otrajā dienā tika piedzīvota avārija.

Pēc nesekmīgās debijas 2017. gadā, kad Alonso cīnījās par uzvaru, bet "Honda" dzinēja problēmu dēļ nācās izstāties, šoreiz sacīkstēs pēc viena gada pārtraukuma viņš startēs "McLaren Racing" komandas sastāvā un izmantos "Chevrolet" dzinēju.

Treniņi, kā ierasts, jau sākušies labu laiku pirms sacīkšu starta un pirmās sesijas aizvadītas. Trešdien Alonso avarēja, kad, braucot tieši aiz Greiema Reihela mašīnas, līkuma izejā iestūrēja sienā. Pēc negadījuma Alonso spēkrats izslīdēja zālienā, pēc tam vēlreiz šķērsojot trasi un atsitoties pret barjeru. Sākotnēji Alonso neko neatbildēja uz jautājumiem, kas tika uzdoti ar radio starpniecību, taču pats saviem spēkiem izkāpa no avarējušās formulas.

"Mašīnai vienkārši izslīdēja priekša," skaidro Alonso. "Lai arī es atlaidu gāzes pedāli pirms līkuma, ar to nebija pietiekami. Aerodinamikas detaļas tajā mirklī pilnīgi zaudēja savu efektivitāti. Siena pietuvojās pārāk tuvu, un tas notika pārāk ātri. Žēl, jo atkal esam zaudējuši trenēšanās laiku. Mācīsimies no tā un atgriezīsimies trasē spēcīgāki."

Uzvara Indianapolias 500 jūdžu sacīkstēs šobrīd ir Alonso lielākais mērķis, jo tikai panākuma šeit pietrūkst, lai viņš kļūtu par otro pilotu autosporta vēsturē, kurš izcīnījis "Triple Crown". Šo titulu piešķir pilotam, ja viņš ir uzvarējis trīs prestižākajās sacensībās pasaulē - Lemānas 24 stundu braucienā, Monako "Grand Prix" izcīņā un "Indy 500". Savulaik to paveicis vien Greiems Hils.

Šogad sacīkstes Indianapolisas trasē notiks 26. maijā un risināsies jau 103. reizi.


Foto: FIA Formula E

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.