Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Laipnieks Jelgavā izcīna trešo "Openkart" uzvaru šosezon

Juris Grīns
Juris Grīns

Laipnieks Jelgavā izcīna trešo "Openkart" uzvaru šosezon
Foto: Openkart.lv

Ar Andreja Laipnieka sezonas trešo uzvaru aizvadītās nedēļas nogalē Jelgavas Rullītī noslēdzās Openkart čempionāta piektais posms. Otrais bija Krišs Jaunzemis, bet trešais - Kristaps Grīnieks, sacīksti aizvadot galīgi nevesels un pēc būtības bija vienīgais, kurš spēja apdraudēt Laipnieka pozīcijas.

Izaicinājuma kausā jau piektā uzvara piecos posmos Edgaram Sproģim, otrais Aleksejs Sjomins, bet trešais Sergejs Glaņenko, kuram visos braucienos ļoti augstvērtīgi apļu laiki.

Komandām uz uzvaras takas atgriezās "Movers.lv" ar Kasparu Ritumu, Dāvi Zalmanu un Andreju Laipnieku sastāvā, otrie "Baltie veterāni", kuru visi trīs braucēji - Grīnieks, Harijs Cīrulis un Nils Trapāns, iekļuva finālā, bet trešie "FM Racing" ar Jaunzemi, Fedorenko un Emīlu Bērziņu sastāvā. Ārpus pjedestāla, iztrūkstot Jānim Čudovam, šoreiz "3Pera", neskatoties uz to, ka gan Sproģis, gan Rūdolfs Šmits iekļuva finišēja pirmajā desmitniekā.

Smago braucēju ieskaitē uzvara Robertam Bāriņam, otrais Jānis Olle, bet trešais Kaspars Cikmačs, te jāuzteic ne tikai pirmais trijnieks, bet arī Ģirts Lapškalns, kurš finišēja ceturtais, bet kvalifikācijā savā ieskaitē bija pat ātrākais.

Debitantiem visai pierasts trijnieks ar Dāvi Zalmanu uz augstākā pakāpiena un komandas biedriem Dmitriju Šapelu un Jānis Korni līdzās viņam.

Uz sacīksti ieradās 45 dalībnieki, tostarp bija arī ierastais jelgavnieku desants ar Andreju Vainuti un brāļiem Bāriņiem priekšgalā. Pirms sacīkstes lielākais jautājums bija laikapstākļi, jo prognozes solīja lietu, pat pērkona negaisu un vēlā pēcpusdienā daudzviet Latvijā pērkons ducināja un lietus gāza, tostarp Rīgā, tomēr šoreiz sacīksti lietus neietekmēja un pirmās piles parādījās tikai pēc apbalvošanas jau vēlā vēlā vakarā. Runājot par trases konfigurāciju, tika izmantota pērn vislielāko atzinību guvusī.

5. posma finālbrauciena rezultāti

VietaDalībnieksKomandaDistance
1.Andrejs LaipnieksMOVERS.LV12 apļi
2.Krišs JaunzemisFM RACING+2.112
3.Kristaps GrīnieksBALTIE VETERĀNI+4.435
4.Andrejs VainutisVAINUTIS+6.595
5.Edgars Sproģis3PERA+6.735
6.Nils TrapānsBALTIE VETERĀNI+12.666
7.Harijs CīrulisBALTIE VETERĀNI+14.295
8.Kaspars RitumsMOVERS.LV+19.262
9.Ričards FreibergsBBV+19.336
10.Rūdolfs Šmits3PERA+19.543
11.Aleksejs SjominsGRAND RACING+19.760
12.Jurijs FedorenkoFM RACING+19.966

Kopvērtējums un citi rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības