Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Felipe Masa startēs "Formulā E"

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Felipe Masa startēs "Formulā E"
Felipe Masa
Foto: Motorsport.com

Bijušais "Sauber", "Ferrari" un "Williams" komandu F1 pilots apstiprinājis, ka jau nākamajā sezonā uzsāks karjeru "Formula E" čempionātā. Brazīlietis uz trim sezonām noslēdzis līgumu ar "Venturi" komandu.

Savā 16 gadus ilgajā F1 braucēja karjerā Masa uzvarēja 11 sacīkstēs, kā arī 2008. gadā kļuva par pasaules vicečempionu.

Šobrīd 37 gadus vecais autosportists jau iepriekš aizvadījis testus "Formula E" komandā "Jaguar", kā arī nesen klātienē apmeklēja šī čempionāta posmu Romā. Tiesa, jau pirms F1 karjeras beigšanas Masa neslēpa, ka nākotnē labprāt gribētu startēt ar formulām, ko darbina elektrība.

Kā zināms, 2018./2019. gada sezonā "Formula E" piedzīvos būtiskas pārmaiņas, jo pirmo reizi sacensības varēs veikt ar vienu uzlādi, bez nepieciešamības pitstopā nomainīt mašīnu. Tāpat jaunās paaudzes mašīnas būs kļuvušas jaudīgākas, ātrākas.

Masa uz trim sezonām noslēdzis līgumu ar "Venturi" un jau tuvāko nedēļu laikā tās sastāvā veiks testus ar šīs komandas jaunās paaudzes sacīkšu spēkratu "VFE 05 Gen2".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...