Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Alonso pirmajā treniņā Indianapolisā ātrākais no debitantiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso pirmajā treniņā Indianapolisā ātrākais no debitantiem
Fernando Alonso
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Indianapolisas trasē šonedēļ sākušies 28. maijā gaidāmo "Indy 500" autosacīkšu treniņbraucieni. Pirmajā dienā ātrāko laiku sasniedza Marko Andretti, bet F1 pilots Fernando Alonso uzrādīja 19. labāko rezultātu un bija pirmais starp debitantiem.

Ņemot vērā, ka šīs būs ne vien sezonas prestižākās, bet arī grūtākās sacensības, kurās uz starta vienā no ātrākajām ovālu trasēm stāsies 33 formulas, aizvadot cīņu 500 jūdžu garumā, treniņbraucieni notiek ilgstošāk nekā citkārt. Pirmdien tika aizvadīta pirmā treniņu diena un trasē devās 32 piloti, starp viņiem arī divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso, kurš uz starta Indianapolisā stāsies pirmo reizi dzīvē.

Otro gadu pēc kārtas treniņbraucienus ar ātrāko laiku pirmajā dienā sācis amerikānis Marko Andretti no sava tēva Maikla Andretti vadītās "Andretti Autosport" vienības. Sportists, kurš "Indy 500" sacīkstēs vēl nav uzvarējis ne reizi, veica 47 apļus, labākajā mēģinājumā sasniedzot vidējo ātrumu 226.338 jūdzes stundā (364.255 km/h). Otrais ātrākais bija 2008. gada "Indy 500" uzvarētājs Skots Diksons ("Chip Ganassi Racing"), bet trešo labāko rezultātu uzrādīja Eds Karpenters ("Ed Carpenter Racing"), kurš savā karjerā šajās sacensībās nav uzvarējis, bet divreiz startējis no pole position.

Alonso, kura formulu apkalpo "Andretti Autosport" komanda, vēl svētdien piedalījās F1 posmā Spānijā, bet jau pēc 14 stundām atradās ASV pilsētā Indianapolisā, lai sēstos "IndyCar" bolīdā un uzsāktu nopietnu gatavošanos sacīkstēm. Iepriekš viņš jau bija piedalījies debitantu programmā, ko obligāti jāiziet katram pilotam, kas iepriekš šajā trasē nav braucis.

Sešas stundas garajos pirmajos treniņbraucienos pirmdien Alonso sasniedza vidējo ātrumu 223.025 jūdzes stundā (358.923 km/h), kas ļāva ierindoties 19. pozīcijā. Tikmēr starp četriem debitantiem Alonso bija ātrākais. Spāņu autosportistam aiz muguras palika arī tādi pieredzējuši un ātri "IndyCar" piloti kā Džozefs Ņūgārdens, Džeimss Hinčklifs un Elio Kastronevess.

"Viss gāja ļoti gludi," komentē 35 gadus vecais Alonso. "Bija gan dažas ķibeles ar aizmugurējo piekari, kas neļāva aizvadīt visu ieplānoto programmu. Bijām iecerējuši dienas beigās patrenēties braukšanā lielākā burzmā, tomēr šo daļu nācās izlaist. Visādi citādi šī bija lieliska diena. Biju vairāk apmierināts ar mašīnu nekā debitantu testos, jo spēju izjust regulējumu izmaiņas, ko plānojām no rīta. Lielu problēmu vai drāmu nebija, tādēļ diena bija ļoti, ļoti pozitīva."

Vienīgā avārija pirmajā treniņu dienā notika divas stundas pirms laika atskaites beigām, kad otrajā līkumā barjerā ielidoja Džeka Hārvija formula.

Treniņi turpināsies līdz piektdienai, bet 20. un 21. maijā notiks kvalifikācijas cīņas.

Pirmās treniņu dienas rezultāti: imscdn.com

Izmantotie resursi:
The Official Site of IndyCar News, Drivers,...