Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Augustā Biķerniekos notiks vienas no gada lielākajām sacīkstēm Eiropas driftā

Juris Grīns
Juris Grīns

Augustā Biķerniekos notiks vienas no gada lielākajām sacīkstēm Eiropas driftā
Foto: Facebook.com/driftlatvia

2018. gads ir īpašs Latvijai, kura svin 100 gadu jubileju un arī driftam Latvijā, kas šogad svin desmit gadus, kopš oficiāli notiek Latvijas drifta čempionāts sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju, kas bija liels solis sacensību drošības nodrošināšanā.

Svinot desmit gadu jubileju, visas sezonas garumā skatītājus un braucējus sagaidīs mazi un lieli pārsteigumi, apvienojot svinības skopā ar Latvijas simtgades svētkiem.

2018. gada sezonā Latvijas drifta čempionātā kopumā tiks aizvadīti pieci posmi, bet Latvijas drifta kausā, street un proam klasēs - seši posmi.

Oficiālā drifta sezona tiks atklāta 4.-6.maijā Biķerniekos ar Baltijas drifta čempionātu. Iespējams, ka street un proam klases atgriezīsies konfigurācijā, kāda tika braukta pirms desmit gadiem. Sezona turpināsies ar posmu Sporta kompleksā 333, tad ar posmiem Igaunijā un Jelgavā, bet vasaras vidū Latvijas skatītājus sagaida Drift Masters Eiropas drifta čempionāts - Drift King of Riga, kas norisināsies Biķerniekos 3.-4. augustā, un tas būs viens no gada lielākajiem drifta notikumiem Eiropā. Septembra sākumu atklāsim ar drifta sacensībām skatītāju iemīļotajā "Raganas katlā", Biķerniekos, 1.-2. septembrī, pēc kurām sportisti aizvadīs posmu Lietuvā. Oktobra sākumā Biķernieku trasē oficiāli noslēgs 2018. gada drifta sezonu.

Sezonas laikā, papildus oficiālajiem LDČ un LDK posmiem notiks arī dažādi citi notikumi. 29.aprīlī Biķerniekos norisināsies oficiālā drifta tehniskā diena un pirmais drifta treniņš. Visas sezonas laikā notiks Gymkhana pasākumi, kur spēkus uzbraukt varēs izmēģināt jebkurš interesents. Jūnija beigās Biķerniekos notiks HGK Drift Challenge pasākums. Sezona tiks noslēgta ar pasākumu Drift Games, kas apvieno sevī gan sponsoru, gan skatītāju vizināšanu, gan dažādas aktivitātes un disciplīnas braucējiem. Un, protams, visas sezonas laikā notiks drifta treniņi, dažādās vietās un dažādās konfigurācijās.

Latvijas drifts aicina jaunos censoņus nebaidīties un pievienoties drifta braucēju pulkam, tehniskie noteikumi ir jau pieejami "www.driftlatvia.com" sadaļā "Braucējiem". Ja ir kādi jautājumi par startu sacensībās, treniņos, noteikti sazinieties ar "Facebook" lapu "Latvian Drift page" - lapas administratori Jums atbildēs un palīdzēs sagatavoties sezonai.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
LAF drifta darba grupas vadītāja