Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda Dubaijā izpilda mērķi un Nāciju kausā kāpj uz pjedestāla

Juris Grīns
Juris Grīns

"PafBet Openkart Latvia" komanda nedēļas nogalē notikušajās prestižajās Dubaijas kartodroma 24 stundu sacīkstēs izcīnīja 9. vietu, bet Nāciju kausa ieskaitē kāpa uz pjedestāla otrā pakāpiena, sasniedzot komandas labāko sasniegumu trešajā piegājienā šajās sacensībās.

Iepriekš komanda 2015. gadā izcīnīja 12. vietu, bet 2017. gadā 11. pozīciju. Šogad mērķis bija pirmais desmitnieks un pjedestāls Nāciju kausā, kas tika izpildīts ar ļoti disciplinētu braukšanu, pieredzē balstītu pamatotu stratēģiju un sagatavošanos.

24 stundu laikā komandas panākumus kaldināja Kristaps Grīnieks, Mareks Štolcermanis (abi piedalījušies visās trīs sacīkstēs), Andrejs Laipnieks, Kristaps Gasparovičs (abiem divas sacīkstes) un Kaspars Ritums, kuram debija šāda līmeņa sacīkstēs. Diennakts laikā pa visiem pieveikti 1082 apļi, kas ir par desmit mazāk nekā sacīkstes uzvarētājiem "Bin Drai Karting Team" un par trim mazāk nekā Nāciju kausa ieguv;ejiem "69er Racers" no Vācijas ar leģendāro Jorgu Milleru priekšgalā. Nāciju kausā aiz mums nedaudz vairāk nekā apļa attālumā palika divas Krievijas vienības "Winner RT" un "LD Russia", kuras finišā šķīra vien 10 sekundes.

Mūsējie kvalifikācijas sacensībās, kas bija 9 apļu gara un ietilpa SWS Sprint Cup ieskaitē, izcīnīja 11. vietu, jāatzīmē, ka sacīkstēs notika ļoti iespaidīga avārija, izbraucot no tiltiņa, vienkārši pārāk daudz braucēji priekš trases platuma. Pirmais 24 stundu sacīkstē kāpa Andrejs Laipnieks un jāsaka, ka jau no sākuma komanda ieguva aprises rezultātam, kas ir sasniedzams - 2-4. vieta nācijās un 7-10. vieta kopējā ieskaitē. Visu 24 stundu garumā pāris desmiti tuvāko cilvēku - draugi, radi, un domubiedri no Openkart kopienas lielākoties ar Kaspara Rituma centieniem, bet piedaloties arī pārējiem braucējiem, kuri labprāt reportēja no sacīkstes, whatsapp grupā sekoja notikumiem trasē, bet rezultātiem bija iespējas sekot ar live timing palīdzību. Pašās beigās vēl bija zināma iespēja noķert astoto vietu, bet šoreiz nekā, konkurence šajās sacīkstēs ir ārprātīgi spēcīga un ļoti labi braukt māk visi, tāpēc liela vērība jāpievērš sīkumiem - gatavošanās, stratēģija, disciplīna trasē, atjaunošanās.

Rezultāti: openkart.lv