Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Arī Ralfa Šūmahera dēls veiksmīgi sācis karjeru formulu sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī Ralfa Šūmahera dēls veiksmīgi sācis karjeru formulu sacīkstēs
Deivids Šūmahers. Foto: Motorsport.com

Līdzīgi kā Mihaela Šūmahera dēls Miks, arī septiņkārtējā F1 čempiona brāļa Ralfa Šūmahera dēls Deivids ir veiksmīgi uzsācis karjeru formulu sacīkstēs. Šogad viņš smēlās pieredzi "Formula 4" kategorijā, izcīnot pirmo titulu.

Deivids Šūmahers, kurš iepriekšējos gados startēja kartingā, šosezon spēra nākamo soli uz priekšu un piedalījās Vācijā bāzētajā ADAC F4 čempionātā, kur pārstāvēja savam tēvam daļēji piederošo "US Racing-CHRS" komandu. Kopvērtējumā 16 gadus vecais pilots izcīnīja devīto vietu, bet Debitantu kausā tika pie kārotā titula.

"Tituls bija mans mērķis jau kopš gada sākuma un tagad esmu to ieguvis," atzīst Deivids Šūmahers. "Esmu ļoti priecīgs par to, esmu lielā sajūsmā."

Sezonas gaitā kļūstot arvien stabilāks, labākos rezultātus viņš sasniedza Ošeršlēbenē un Nirburgringā, kur izdevās finišēt ceturtajam kopējā vērtējumā. Tāpat Šūmahers palīdzēja "US Racing-CHRS" nodrošināt uzvaru komandu vērtējumā.

Čempionātā uzvarēja šīs vienības pilots, vācietis Lirims Cendeli, aiz sevis atstājot jaunzēlandieti Laiemu Lovsonu un brazīlieti Enco Fitipaldi, kurš ir divkārtējā F1 čempiona Emersona Fitipaldi mazdēls.

"Viņš attīstās vajadzīgajā tempā un strauji apgūst zināšanas," stāsta Ralfs Šūmahers. "Sezonas beigās viņš jau bija viens no ātrākajiem braucējiem uz starta. Protams, arī man personīgi ir liels gandarījums. Pats es gan ne tik daudz koncentrējos uz to, lai viņš iegūtu titulu, bet gan iespējami vairāk attīstītos kā sportists."

Šoziem Deivids Šūmahers turpinās krāt pieredzi, piedaloties Apvienoto Arābu Emirātu "Formula 4" čempionātā.

Izmantotie resursi:
The Checkered Flag - Motor sport news, race...

  +2 [+] [-]

, 2018-10-15 15:05, pirms 6 gadiem
Lai man piedod visi Šumaheru dinastijas antifani,bet šai dzimtai ir gēnos kaut kas no saļarkas
Brāļi cīnijās kopā pie starta līnijas un brālēni cīnīsies...vai Miks pogās Deividu kā fāterītis Ralfu...laiks rādīs

     [+] [-]

, 2018-10-15 15:45, pirms 6 gadiem
fans81 rakstīja: Lai man piedod visi Šumaheru dinastijas antifani,bet šai dzimtai ir gēnos kaut kas no saļarkas
Brāļi cīnijās kopā pie starta līnijas un brālēni cīnīsies...vai Miks pogās Deividu kā fāterītis Ralfu...laiks rādīs
Būtu interesanti paskatīties. Jaunā paaudze jau nesapratīs šīs situācijas vētību.

     [+] [-]

, 2018-10-15 16:02, pirms 6 gadiem
Nu ja sīcim būs labāka mašīna par 2-2.5 sek.aplī, plus fia atbalsts un nelegālas mašīnas "caurlaišana", tiesnešu žēlastība, komandas pavēles,tad maybe apsteigs un kko izcīnīs. Visu noteiks vai fia / sponsori/ īpašnieki atkal cirku taisīs