Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs: "No Jāņa puses tā nav pirmā reize"

Ints Megnis
Ints Megnis

Nitišs: "No Jāņa puses tā nav pirmā reize"
Reinis Nitišs aiz Jāņa Baumaņa muguras. Foto: RX of Latvia

Latvijas rallijkrosa pilots Reinis Nitišs svētdien palika ļoti neapmierināts par tautieša Jāņa Baumaņa rīcību pasaules čempionāta posmā Biķernieku trasē, kamēr Baumanis sarunā ar Sportacentrs.com uzsvēra, ka pusfināla laikā savā automašīnā neko nav redzējis un Nitišu aiz muguras pamanīja vien pēdējā brīdī, paužot nožēlu par atgadījumu.

Aizvadītajās sacensībās abi latviešu piloti nokļuva vienā pusfināla braucienā, tomēr nespēja iekļūt pirmajā trijniekā un sasniegt finālu. Nitišam ātrums bija ļoti labs un viņš sasniedza pašu ātrāko apļa laiku, tomēr jau pirmajā aplī izbrauca džokeri un pēc tam ilgāku laiku iesprūda aiz Baumaņa muguras. Otrs latvietis savu džokeri veica vien piektajā aplī un, visticamāk, tieši tas liedza Nitišam tikt pirmajā trijniekā.

"Zinājām, ka varam būt finālā. Pats mašīnā biju neapmierināts ar situāciju, kas bija, tomēr šajā posmā parādījām mūsu ātrumu," sarunā ar Sportacentrs.com stāstīja Nitišs. "Nedomāju, ka iebraucu džokerī par ātru. Mums bija ātrums, lai nesēdētu aizmugurē Hanseniem vai Timuram, bet sanāca, ka latviešu sportists negāja džokerī. Viņu neviens nevar piespiest un neviens neprasa palaist garām, bet ja viens cīnās par finālu, kamēr otrs pats ar sevi par beidzamo vietu, man tas liekas nedaudz jocīgi."

"No Jāņa puses tā nav pirmā reize, ne jau viņš pats to izdomā - kāds runā ausīs un viņš brauc tik ilgi, kamēr kāds to saka," saka Nitišs paužot, ka "pavisam noteikti" brauktu ātrāk džokerī, ja būtu Baumaņa vietā. "Man viņš nav ienaidnieks, nekad neesmu pirms starta uzlicis mērķi apdzīt tikai kādu konkrētu sportistu. Man pilnīgi vienalga blakus stāv Bakerūds, Hansens, Grenholms vai Sābo, Baumanis Bacuška, visi ir vienādi. Ja man būtu komandas stratēģija noturēt kādu aiz muguras, lai Grenholms uzvarētu, pavisam noteikti to darītu, bet kāda te bija stratēģija?"

Uz jautājumu vai abiem latviešiem ir problēmas savstarpējās attiecībās, Nitišs atbildēja: "Droši vien, ka tagad ir. Nevajadzīgi, pretīgi gājieni, kas uz mani neatstāj labāko iespaidu."

"Grūti aprakstīt vārdiem, kāda bija redzamība. Jau trešajā aplī neko nevarēju redzēt, braucu ar aizsietām acīm. Logs bija galīgi aizsvīdis," stāstīja Baumanis, parādot arī video ierakstu no mašīnā esošās kameras, kurā redzams, ka, visticamāk, tiešām latvietim bijis ļoti grūts brauciens. "Ceturtajā aplī pirmoreiz ieraudzīju Reini, piektajā viņš bija pavisam aiz muguras, tad uzreiz gāju džokerī. Biju pārsteigts, ka viņš džokeri izbrauca jau pirmajā aplī, zinot, ka aiz muguras esam Sābo un es. Viņš uzņēmās ļoti lielu risku un beigās rezultāts nav tāds, ko viņš vēlējās. Droši vien, šobrīd viņš ir ļoti bēdīgs un iet pa gaisu, bet tāds ir rallijross. Man arī tā bijis daudzas reizes - citreiz es esmu kādu nobremzējis, citreiz es esmu bremzēts. Stulbi, ka tā sanāca mājas posmā, bet taktikas kārtīgi jāizdomā pirms starta. Internets droši vien ir uzsprādzis un daudzi sūdzēsies, bet rallijkross ir rallijkross. Varbūt man vajadzēja iet ātrāk džokerī, bet es neesmu pie rācijas, nezinu, kas aizmugurē notiek. Ātruma šoreiz galīgi nebija, bet redzamība arī bija tikai pa sānu lodziņu."

"Ja es būtu Reini redzējis ātrāk, domāju, ka jā, dotos ātrāk džokerī. Kļūda no viņa puses, kļūda no mana spotera puses - rallijkross dažreiz ir skarbs, šoreiz Reinim nepaveicās ar manu taktiku. Spoteris ir mans tēvs, bet viņš lēmumus nepieņem viens, viņam blakus ir vēl divi citi cilvēki. Stulbi, ka tā sanāca, bet uzskatu, ka mums abiem bija nepareizas taktikas ar džokeri," atzina Baumanis.

Jau drīzumā portālā Sportacentrs.com varēsiet lasīt pilnas intervijas ar abiem latviešu braucējiem.

1 2 38 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2019-09-15 18:32, pirms 5 gadiem
Nu tad jau vajag uzjautāt arī Baumaņa tēvam, kāpēc viņš neteica palaist garām Nitišu.

  +6 [+] [-]

, 2019-09-15 18:35, pirms 5 gadiem
Milzu kauns!!!
Izlasīju Lēba komentāru franču žurnālistiem- visa autosporta pasaule ierēc par latvju antińiem
Slēpts komentārs: zzk

  +3 [+] [-]

, 2019-09-15 18:39, pirms 5 gadiem
Skatījos sacīkstes arī nesaprotu ko veidoja Baumanis

  -1 [+] [-]

, 2019-09-15 18:40, pirms 5 gadiem
Tumanovs rakstīja: Milzu kauns!!!
Izlasīju Lēba komentāru franču žurnālistiem- visa autosporta pasaule ierēc par latvju antińiem
Atsūti linku, bet kopumā tas ir sports un kaut kāda laišana vienam otru garām īsti tam nepiederās un it īpaši divu atšķirīgu komandu braucējiem. Nebrauc pirmajā aplī džokerī un tad nebūs jāčīkst, ka jāsēž aiz lēnāka auto un ja tomēr esi aiz viņiem, tad parādi ātrumu un apdzen trasē. Nav ko bļaut pa visu pagastu, ka redz esi nikns, ka Tevi nepalaida garām..apdzen pats

 +13 [+] [-]

, 2019-09-15 18:45, pirms 5 gadiem
evil11 rakstīja: Atsūti linku, bet kopumā tas ir sports un kaut kāda laišana vienam otru garām īsti tam nepiederās un it īpaši divu atšķirīgu komandu braucējiem. Nebrauc pirmajā aplī džokerī un tad nebūs jāčīkst, ka jāsēž aiz lēnāka auto un ja tomēr esi aiz viņiem, tad parādi ātrumu un apdzen trasē. Nav ko bļaut pa visu pagastu, ka redz esi nikns, ka Tevi nepalaida garām..apdzen pats
Neviens jau nesaka ka vajadzēja laist garām! Baumanim vajadzēja vienkārši iebraukt džokerī, redzot ka traucē Nitišam. Visi to redzēja, gaidīja un nesagaidīja! Es savām acīm negribēju ticēt redzot ka kārtējo reizi Baumanis aizbrauc garām džokerim. Trūkst vārdu ......
Pie tam pašam Baumanim taču tas pilnīgi neko vairs neizšķīra, iebraukt ātrāk vai vēlāk.
Slēpts komentārs: pilseta
Slēpts komentārs: strops

     [+] [-]

, 2019-09-15 19:28, pirms 5 gadiem
pilseta rakstīja: Jā milzu kauns.
Pašam bikses pied....., apdzīt nejēdz un noveļ uz citiem. Bērnudārza līmenis. Tādiem "džekiem" nav ko darīt finālā. Un kauns ka nodokļu maksātāju nauda simtiem tūkstošu tiek tērēta šādiem nenobriedušiem zīmuļiem.
Jā, finālā jābrauc tādiem speciem kā tu.

  -2 [+] [-]

, 2019-09-15 19:41, pirms 5 gadiem
Vai tiešām kāds domā, ka Baumanim bija jālaiž garām, vai jabrauc džokerī, lai Reinis spētu apdzīt Timerzjanovu??? Tas tak bija skaidrs, ka STARD komanda redzēja mašīnu ātrumus trasē un nogaidīja ar Baumaņa džokera apli, lai komandas biedrs spēj iekrāt un noturēt pārsvaru. Tikko bija vajadzīgais pārsvars, tā džokerī gāja gan Baumanis gan Timerzjanovs. Viss godīgi un saprotami.
Slēpts komentārs: dakots
Slēpts komentārs: zhagga

  +9 [+] [-]

, 2019-09-15 20:22, pirms 5 gadiem
maafree rakstīja: Vai tiešām kāds domā, ka Baumanim bija jālaiž garām, vai jabrauc džokerī, lai Reinis spētu apdzīt Timerzjanovu??? Tas tak bija skaidrs, ka STARD komanda redzēja mašīnu ātrumus trasē un nogaidīja ar Baumaņa džokera apli, lai komandas biedrs spēj iekrāt un noturēt pārsvaru. Tikko bija vajadzīgais pārsvars, tā džokerī gāja gan Baumanis gan Timerzjanovs. Viss godīgi un saprotami.
Timurs tak nav Baumaņa komandas biedrs
Slēpts komentārs: norcha 172
Slēpts komentārs: biskaps

  +8 [+] [-]

, 2019-09-15 21:49, pirms 5 gadiem
Pamēģiniet apdzīt šādā slapjā trasē, gudrīši! Ļoti nesmuki sanāca, lai kurš te pie vainas. Droši vien sava taisnība Jānim, ka Nitiša komanda nepareizi izvēlējās džokera stratēģiju, un arī par to, ka viņš pats varēja Reini neredzēt, taču viņa spoteri (vecais Baumanis) jau nu gan to visu labi redzēja un saprata, ka Reini aiz muguras nav iespējams noturēt, vienīgi aizkavēt, tāpēc te lielāko nesmukumu būs savārījis vecais Baumanis... Ne pašam, ne Sašam... Ja vien, protams, viņam bija sakari ar Jāni (maz ticams, ka nebija).

  -2 [+] [-]

, 2019-09-15 22:18, pirms 5 gadiem
Redz, nav neviens laikā mazo Reinīti, kurš, protams, brauc āträk par visiem, garām palaidis, renīti iešļūkšanai finālā atbrīvojis... Nu, nebija labākais regulējums un labākais pusfināla brauciens, bet ko tas Nitišs te var kā tāda apbižota piektklasniece gaudot pa visiem portāliem! Katrs brauc savā komandā, katrs ar savu naudu un karjeru riskē... Visi Reiņa uzbraucieni Jānim ir tikai no sērijas, kā būtu, ja būtu, nekas vairāk. Šodien nebija. Vai tāpēc puse Latvijas jāapvaino sazvērestībā? Tādi kaprīza puišeļa gājieni! Labāk, Reini, apsēdies dārza klusumā un paklausies, kā robots tur zālīti pļauj! Un nomierinies. Ja esi vīrs...

     [+] [-]

, 2019-09-15 22:22, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Tipiski latvieši, vaino viens otru, it kā citu uz pasaules vairs nebūtu. Divas nabas.
Nevajag daudzskaitlī latviešus minēt. Te tikai viens visus pārējos vaino.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-15 22:25, pirms 5 gadiem
Klātienē bijušie stāsta, ka vecais perdelis teicis rācijā, lai tik turpina braukt un nelaiž

  -3 [+] [-]

, 2019-09-15 22:40, pirms 5 gadiem
Tumanovs rakstīja: Klātienē bijušie stāsta, ka vecais perdelis teicis rācijā, lai tik turpina braukt un nelaiž
Nu un? Vai tad būtu jālaiž?

  -3 [+] [-]

, 2019-09-15 23:03, pirms 5 gadiem
vini tak nav vienaa komandaa, kadel butu jalaiz garam
vai tad nitiss ir izredzetais

     [+] [-]

, 2019-09-15 23:05, pirms 5 gadiem
Es to redzu tā, trasē visi ir konkurenti un nelaidīs nevienu garām tāpat, vai tas ir tik grūti saprotams. Šis cepiens portālos ir galīgi garām. Cik nav redzētas reizes, kad, piemēram, Hansenam vai kādam citam ir bijis mīkstais mašīnai un viņš visu baru ir pamanījies līdz finišam noturēt aiz sevis, lai gan tas ir bijis bezcerīgāks gadījums par Baumaņa ātrumu. Un, pie tam, Reiņa stratēģija - kļūda, paši vainīgi!!!! Kas Nitišs ir tāds. Pasākuma noteikumos ir kāds apakšpunkts ar ļoti maziem burtiem rakstīts, ko Baumanis nav ievērojis??? Vai abi latvieši iepriekš par to vienojās???? Kā arī, Baumanis brauc visu sezonu un cīnās par kopvērtējumu atšķirībā no Nitiša, kam tas ir kārtējais PR pasākums.

  +8 [+] [-]

, 2019-09-15 23:13, pirms 5 gadiem
zumm-zumm rakstīja: Es to redzu tā, trasē visi ir konkurenti un nelaidīs nevienu garām tāpat, vai tas ir tik grūti saprotams. Šis cepiens portālos ir galīgi garām. Cik nav redzētas reizes, kad, piemēram, Hansenam vai kādam citam ir bijis mīkstais mašīnai un viņš visu baru ir pamanījies līdz finišam noturēt aiz sevis, lai gan tas ir bijis bezcerīgāks gadījums par Baumaņa ātrumu. Un, pie tam, Reiņa stratēģija - kļūda, paši vainīgi!!!! Kas Nitišs ir tāds. Pasākuma noteikumos ir kāds apakšpunkts ar ļoti maziem burtiem rakstīts, ko Baumanis nav ievērojis??? Vai abi latvieši iepriekš par to vienojās???? Kā arī, Baumanis brauc visu sezonu un cīnās par kopvērtējumu atšķirībā no Nitiša, kam tas ir kārtējais PR pasākums.
Redzi, te jau arī ir tas, par ko ir cepiens.

Ja Baumanis aizbrauktu džokerī uzreiz, kad stratēģiski bija jāaizbrauc (bija cerība, ka varbūt iznāktu priekšā Szabo un tad ir paliela iespēja, ka to izdotos noturēt aiz sevis līdz gonkas beigām un tādejādi izcīnīt sev 5 vietu), tad Reinis visdrīzāk uz džokeru stratēģijas rēķina būtu apdzinis Timuru, kurš ir tiešais konkurents Jānim par 5. vietu kopvērtējumā un tādejādi Timurs netiktu finālā un dabūtu mazāk punktus. Tad no sportiskā viedokļa, nav divu domu, Jānim izdevīgāk bija dot Reinim iespēju būt finālā un vēl pacīnīties par augstāku vietu pusfinālā, tā vietā tika noupurēta sava pozīcija un kopvērtējums, lai tik neļautu Reinim (kaut kādu sev vien zināmu apsvērumu pēc) tikt tālāk par sevi.

  +8 [+] [-]

, 2019-09-15 23:25, pirms 5 gadiem
Vai tieshaam,neviens no komenteetaajiem nesaprot,ka ar sho izgajienu Baumanis, ne tikai iegaaza Nitishu un liidzjuteejus
,bet arii uzdaavinaaja paaris punktus savam tuvaakajam sekotaajam Timuram,ritiigs letinjsh,tas vinja teevs....

  +5 [+] [-]

, 2019-09-16 01:36, pirms 5 gadiem
Runa jau nejiet par to kurs te cikst vai ne . Tas tomer ir majas posms un visi kas bija atnakusi labpratak redzetu vienu vai otru latvieti finala un saja gadijuma vienam bija iespeja tikai otrs to iespeju nocirta un tas vel notika savu skatitaju prieksa....
Es ari butu dusmigs.... Zel ka ta sanaca, pat komentetaji tureja iksus par kaut vienu no musejiem lai butu finala del publikas kas bija atnakusi

  +1 [+] [-]

, 2019-09-16 01:45, pirms 5 gadiem
zumm-zumm rakstīja: Es to redzu tā, trasē visi ir konkurenti un nelaidīs nevienu garām tāpat, vai tas ir tik grūti saprotams. Šis cepiens portālos ir galīgi garām. Cik nav redzētas reizes, kad, piemēram, Hansenam vai kādam citam ir bijis mīkstais mašīnai un viņš visu baru ir pamanījies līdz finišam noturēt aiz sevis, lai gan tas ir bijis bezcerīgāks gadījums par Baumaņa ātrumu. Un, pie tam, Reiņa stratēģija - kļūda, paši vainīgi!!!! Kas Nitišs ir tāds. Pasākuma noteikumos ir kāds apakšpunkts ar ļoti maziem burtiem rakstīts, ko Baumanis nav ievērojis??? Vai abi latvieši iepriekš par to vienojās???? Kā arī, Baumanis brauc visu sezonu un cīnās par kopvērtējumu atšķirībā no Nitiša, kam tas ir kārtējais PR pasākums.
tu esi pajols ritigs pie tam...kada tev starpiba ko dara nitiss vai nedara, tu ta runa itka janis cinitos par cempiona titulu. Vins ari ir atrs tikai saja posma nebija ta atruma un prieks LV faniem vareja citu LV pilotu palaist finala kurma bija atrums saja posma

  +1 [+] [-]

, 2019-09-16 01:48, pirms 5 gadiem
Nav neka labaka ka uzvaret sacensibas tik daudz savu skatitaju prieksa pat ne cempiona tituls jo tu netiesi aizstavi savas tautas godu, bet nu nesportisti to nesapratis (paskaties ka uzvedas citi sportisti majas posmos, ta ir vissvarigaka gonka kalendara)

  -1 [+] [-]

, 2019-09-16 05:22, pirms 5 gadiem
Dēł šīs klaunādes uz finālu pat nepaliku

  -4 [+] [-]

, 2019-09-16 08:45, pirms 5 gadiem
wizzy888 rakstīja: tu esi pajols ritigs pie tam...kada tev starpiba ko dara nitiss vai nedara, tu ta runa itka janis cinitos par cempiona titulu. Vins ari ir atrs tikai saja posma nebija ta atruma un prieks LV faniem vareja citu LV pilotu palaist finala kurma bija atrums saja posma
Kāpēc kāds ir jālaiž? Te taču ir sports nevis pieklājības skola! Vai tad smukāk un latvijas tautai būtu liels prieks ka Baumanis nobremzētu un palaistu Nitišu?

  +1 [+] [-]

, 2019-09-16 09:53, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Kāpēc kāds ir jālaiž? Te taču ir sports nevis pieklājības skola! Vai tad smukāk un latvijas tautai būtu liels prieks ka Baumanis nobremzētu un palaistu Nitišu?
Nekas nebija jālaiž! Bija vnk jābrauc jokerī! Visiem no tā būtu labāk - arī pašam Baumanim. Sūdīgs spotters viņam. Nitiša spotters gan arī nebija gudrāks - kāds pamatojums bija braukt jokerī tik ātri???

  -2 [+] [-]

, 2019-09-16 11:28, pirms 5 gadiem
Vai, mazajam čangaļprincim ceļu neiedeva. A kas viņš tāds? Nevari apdzīt, nu tad brauc aiz Jankas. Cepums Baumanim, ka normāli savu gonku norullēja un nelīda tur, kur saule nekad neiespīd.

     [+] [-]

, 2019-09-16 12:57, pirms 5 gadiem
jbk rakstīja: Vai, mazajam čangaļprincim ceļu neiedeva. A kas viņš tāds? Nevari apdzīt, nu tad brauc aiz Jankas. Cepums Baumanim, ka normāli savu gonku norullēja un nelīda tur, kur saule nekad neiespīd.
Jā ritīgs cepums, kārtīgi norullēja, godam izcīnīja pēdējo vietu pusfinālā. Par to noteikti cepums pienākās...

  -1 [+] [-]

, 2019-09-16 13:29, pirms 5 gadiem
Riktīgs tūdaliņš - pašam nav tad lai otram ar netiek. Baumanis jāsvilpj ārā visos mačos!!!

  +1 [+] [-]

, 2019-09-16 14:11, pirms 5 gadiem
tas Reinis vispār pēc sportista neizskatās...viņš kaut 3 reizes var pievilkties pie stieņa?...pelmenis tak...

  -1 [+] [-]

, 2019-09-16 19:57, pirms 5 gadiem
dakots rakstīja: tas Reinis vispār pēc sportista neizskatās...viņš kaut 3 reizes var pievilkties pie stieņa?...pelmenis tak...
Sakars? Ož pēc kaut kādas pretīgas personīgas skaudības, kas acīmredzot piemīt arī Baumanim (vai kādam no viņa komandas).
1 2 38 komentāri