Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Baumanis: "Kopumā sezona noteikti vērtējama ar lielu plusa zīmi"

Baumanis: "Kopumā sezona noteikti vērtējama ar lielu plusa zīmi"
Jānis Baumanis Biķerniekos. Foto no sportista Facebook profila

Kaut daļā trašu STARD komandas automašīna nespēj uzrādīt ātrumu, kādu vienība vēlētos, latviešu rallijkrosa pilots Jānis Baumanis sarunā ar Sportacentrs.com uzsver, ka šī sezona kopumā ir vērtējama ar lielu plusa zīmi.

Svētdien Biķerniekos notika pasaules čempionāta sezonas devītais no desmit posmiem. Kaut laika prognozes solīja, ka gandrīz visu laiku līs lietus, kas būtu Baumanim parocīgi, tās pilnībā nerealizējās un latviešu pilots vien ar mokām iekļuva pusfinālā, bet tajā palika pēdējais savā braucienā. Jau iepriekš ziņojām, ka pusfinālā latvietim ātrāk liedza braukt aizsvīdušie stikli.

"Mazo misiju izpildījām, pusfinālā bijām, bet šoreiz tiešām tikai bijām," Baumanis teica sarunā ar Sportacentrs.com.. "Kad lija lietus, viss bija labi. Pēc trešās kvalifikācijas pat varēju nedaudz pasmaidīt, bet pēc tam pa žūstošu trasi bija vēl lielāks murgs nekā sestdien pa sausu trasi. Pusfinālā bija vieni no garākajiem sešiem apļiem manā dzīvē. Tiešām sarežģīti. Kad uz priekšu neredzi neko, uzreiz bremžu pedālis strādā daudz aktīvāk un tā bija lielākā problēma."

"Cerējām, ka līs visu laiku, jo, kad trasē ir ūdens, mums ir viss pilnībā skaidrs, kas jāizdara ar mašīnu. Savukārt žūstošā trasē arī iepriekšējās sacensībās esam bijuši vēl sliktākās pozīcijās nekā, kad ir laba saķere. Šonedēļ atkal iegūtas mācības, jāmācās no kļūdām. Radari rādīja, ka līs praktiski visu dienu, bet beigās lietus pagāja garām. Dzirdēju, ka kaut kur Rīgas otrā pusē gāza kā pa Jāņiem, kamēr Biķerniekos tajā brīdī bez maz saulīte uzspīdēja. Dažreiz paveicas, dažreiz nē. Šoreiz var teikt, ka neesmu priecīgs ar sasniegto rezultātu, bet posms jau ir aiz muguras. Līdz Dienvidāfrikai ir daudz laika, lai apdomātu, kas bijis līdz šim, iespējams, aizvadīsim kādus testus un varbūt vēl kaut ko atradīsim," stāstīja Baumanis, skaidrojot, ka viņa mašīnai parocīgas ir trases, kurās nav laba saķere. "Ir trases, kurās ir īstā grants - akmentiņi un šķīst pa gaisu grunts. Tās man ir parocīgās trases. Savukārt šādas, kur pa lielam ir betons, kas slapjajā laikā neatšķiras no sausā, mūsu mašīnai nepatīk. Piemēram, Norvēģija, Zviedrija ir grants, tur parasti uzrādām labus rezultātus, Kanāda arī kārtīga grants, liela taisne un tikai daži asfalta pagriezieni. Tikmēr Rīgā arī lietus laikā ir ļoti laba saķere, kas nav mūsu stiprā puse. Pēdējā posma norises vietā Dienvidāfrikas Republikā ir kaut kas pa vidu - segums ir ar lielu putekli, bet mēdz veidoties arī bedres un ne tik laba saķere."

Tomēr kopvērtējumā Baumanis tāpat saglabā piekto vietu, kā arī viņš šosezon divreiz iekļuvis labāko trijniekā - Norvēģijā Baumanis bija trešais, tomēr uz uz goda pjedestāla nekāpa, jo apstiprinājumu par tikšanu starp pašiem labākajiem saņēma vien tad, kad tiesneši pārskatīja rezultātus, bet Kanādā latvietis izcīnīja otro vietu. Šie bija pirmie divi trijnieka rezultāti viņa pasaules čempionāta karjerā.

"Timurs kopvērtējumā pamatīgi min uz papēžiem, tomēr kopumā sezona noteikti ir vērtējama ar lielu plusa zīmi. Viens kārtīgs goda pjedestāls, otrs uz papīra. Kopumā esmu priecīgs, tomēr šādi brīži kā Rīgā, kad nesanāk uzrādīt ne tuvu tādu rezultātu, kā pašam gribētos, ir daudz smagāk nekā kaut kur ārvalstīs," stāsta latvietis, kurš STARD komandā brauc jau trešo sezonu, bet ar tās saimnieku Manfredu Štolu sadarbojas vēl ilgāk. "Mēs jau ilgu laiku esam labās attiecībās gan ar Štrolu, gan citiem komandas vadītājiem. Sēdīsimies pie galda un skatīsimies, kas notiks nākamgad - kādas ir iespējas, kādi ir mērķi. Ja viņi pilnībā iet uz elektro mašīnām, man nekas nav pretim, labprāt brauktu ar to, ja ir pilns čempionāts. Tomēr šobrīd domāju, ka viņiem ir mērķis vēl vismaz nākamgad iegūt papildus pieredzi ar benzīna dzinējiem."

Piektdien Rīgā tika prezentēta elektro rallijkrosa mašīna, ko izstrādājusi tieši STARD komanda un Štols. Šobrīd tiek uzskatīts, ka jau 2021. gadā notiks pilnvērtīgs pasaules čempionāts, automašīnām izmantojot STARD izstrādāto "REVelution” elektrisko platformu.

"Pirmdien Biķerniekos elektro mašīna tiks testēta. Būšu pirmais pasaules čempionāta rallijkrosā pilots, kurš varēs to izmēģināt. Viņi izdarījuši pamatīgu darbu un lielākoties ir pozitīvas atsauksmes. Cik redzēju, mašīna trasē izskatās ļoti labi un ātra," Baumanis stāstīja par automašīnu, kas Biķernieku trasē pirmoreiz izbrauca jau svētdien, tobrīd vizinot pasažierus. "Vēl mašīna negāja uz pilnu jaudu, bija testa režīmā un iekšā bija pasažiera krēsls, tāpēc nedrīkstēja tramplīnos lēkt kā sacīkstēs. Īstos kaujas apstākļos mašīna vēl nav testēta. Domāju, ka sausos laikapstākļos mašīna viennozīmīgi būs ātrāka par pašreizējām, jo tajā ir 1100 ņūtonmetru griezes moments, kamēr šobrīd pasaules čempionāta mašīnās tie ir tikai 800 ņūtonmetri."

Kā vēstīts, "REVelution” elektriskā platforma nodrošinās līdz 450kW (613zs) jaudu, 1100Nm lielu griezes momentu un 240km/h maksimālo ātrumu. Dzinējs no 0% līdz 90% spēj tikt 32 milisekundēs, kā arī dzinēji darbojas ar līdz pat 14 tūkstošiem apgriezienu minūtē.


Slēpts komentārs: orkaans
, 2019-09-15 23:51, pirms 5 gadiem
orkaans rakstīja: It iipashi shodien,iegaazi tautieti un liidzjuteejus,uzdaavinot vismaz 3punktus savam tuvaakajam sekotaajam Timuram.....,lohs
To pēdējo vārdu, acīmredzot, lietoji kā parakstu komentāram.
, 2019-09-15 23:58, pirms 5 gadiem
Ta jau redzees,vai tie paaris punkti nepietruuks tai 5.vietai....
, 2019-09-16 01:27, pirms 5 gadiem
Nekas Jānīt ! Šis bija sezonas pretīgākais pusfināla brauciens,savu fanu priekšā. Neredzēji,nedzirdēji??? Tas paliek uz tavas sirdsapziņas.
Bija tik patiesi patīkami kā Dorans palaida priekšā savu komandas biedru- Bakerūdu. Labi,komandas biedri. Saprotams... Tomēr egoisms izpalika no abām pusēm,jo finišā Bakerūds novērtēja un pateicās Doranam.
Bet ko darīja mūsu Jānis? Pats palika pēdējais un Reinim neļāva tikt tālāk. Var te murgot par privātām komandām,mērķiem,nav valstu sacensības utt... Tad gudrinieki,paskaidrojat man,ko tieši Jānis ieguva pats vai kā komanda ar savu pretīgo gājienu!!!
, 2019-09-16 07:28, pirms 5 gadiem
Kas zina ja butu palaidis Nitišu varbūt Timurs nebutu finala pašam drošak bet gan jau zina Jankam papus ka labak ..
, 2019-09-16 08:34, pirms 5 gadiem
Vai tiešām būtu godīgi palaist kādu garām? Es saprotu ka sportiskais princips vienmēr ir galvenais!!!!
, 2019-09-16 08:41, pirms 5 gadiem
Ne par velti šim pilotam ir ferratum sponsors Tāds tādu atrod.
Timerzjanovs varētu būt vispateicīgākais par to kā spoteris papiņš sačakarējās meistarībā un uzdāvināja 3 punktus bez cīņas kopvērtējumā.
, 2019-09-16 09:08, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Vai tiešām būtu godīgi palaist kādu garām? Es saprotu ka sportiskais princips vienmēr ir galvenais!!!!
Tad jau arī slēpošanā sākumā startējušam, nezinu, kenijietim visos veidos jāturas pretī elites slēpotājiem, kas to apdzen. Piedošanu, bet vakar uz pārējo pusfināla dalībnieku fona Baumanis bija tāds kenijietis uz slēpēm.
, 2019-09-16 09:37, pirms 5 gadiem
Baigais cepiens sanācis ar divu letiņu dalību. Kad emocijas norimušas, noskatījos atkārtojumu tam pusfinālam. Secinājums: Jānis varēja iet Jokerī 4 apļa beigās, kad izslīdēja atpakejošajā līkumā uz grants, jo tad Nitiss tiešam bija astē. Bet pirms tam, bija 1.5 lidz 2 sekunžu pārsvars. Tikai tāpec ir jābrauc Jokerī, ka Reinis ir aizmugurē un tuvojas. Kad noķera tad arī iebrauca. Protams, apli par vēlu, bet nevajag aizmirst, ja Timurs GRX komandai pelna punktus, bet Reinis nē. Tāpec nevar teikt ka Reinis būtu tajā fināla. Plus viņš varēja aizbraukt garām arī Jānim trasē, jo Jānis slidinājās kā uz ledus.
Bet kopumā Jānim sezona tiešām ir laba. Ticis pusfinālos visos posmos. Ja beigās paliks piektais, tad būs ļoti labi, jo tie priekšā brauc ar ātrākam mašinām. Ja vēl spētu noregulēt to mašīnu kā vajag, tad tas uzlabotu to situāciju. Protams, tas ir mājas darbs, kas viņam vēl jāveic un jāmācās. Gan viņam, gan komandai. Cerams paliks arī uz nākamo sezonu, jo braukt viņš māk, tikai jāpieslīpē pāris nianses, lai katrā trasē būtu tie fināli. Turās.
, 2019-09-16 09:43, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Vai tiešām būtu godīgi palaist kādu garām? Es saprotu ka sportiskais princips vienmēr ir galvenais!!!!
Nevajag laist garām. Bet Baumanim vnk vajadzēja braukt jokerī daudz ātrāk. Visi no tā būtu ieguvuši. Bet nu lai jau.
, 2019-09-16 11:28, pirms 5 gadiem
raud tikai Reinis SMS Nitiss un vina SMS fanboji. nevienam neviens nav jalaizh
, 2019-09-16 11:30, pirms 5 gadiem
Paldies, Baumani!
, 2019-09-16 11:59, pirms 5 gadiem
budamank rakstīja: raud tikai Reinis SMS Nitiss un vina SMS fanboji. nevienam neviens nav jalaizh
Rīcība bija tieši tāda, kādu varēja gaidīt no Ferratum ģimenes...
, 2019-09-16 15:08, pirms 5 gadiem
drag rakstīja: Rīcība bija tieši tāda, kādu varēja gaidīt no Ferratum ģimenes...
sms raud jo ferratum aizlika kaju prieksa, viss vnk.
, 2019-09-16 21:43, pirms 5 gadiem
D.Rose The best rakstīja: Baigais cepiens sanācis ar divu letiņu dalību. Kad emocijas norimušas, noskatījos atkārtojumu tam pusfinālam. Secinājums: Jānis varēja iet Jokerī 4 apļa beigās, kad izslīdēja atpakejošajā līkumā uz grants, jo tad Nitiss tiešam bija astē. Bet pirms tam, bija 1.5 lidz 2 sekunžu pārsvars. Tikai tāpec ir jābrauc Jokerī, ka Reinis ir aizmugurē un tuvojas. Kad noķera tad arī iebrauca. Protams, apli par vēlu, bet nevajag aizmirst, ja Timurs GRX komandai pelna punktus, bet Reinis nē. Tāpec nevar teikt ka Reinis būtu tajā fināla. Plus viņš varēja aizbraukt garām arī Jānim trasē, jo Jānis slidinājās kā uz ledus.
Bet kopumā Jānim sezona tiešām ir laba. Ticis pusfinālos visos posmos. Ja beigās paliks piektais, tad būs ļoti labi, jo tie priekšā brauc ar ātrākam mašinām. Ja vēl spētu noregulēt to mašīnu kā vajag, tad tas uzlabotu to situāciju. Protams, tas ir mājas darbs, kas viņam vēl jāveic un jāmācās. Gan viņam, gan komandai. Cerams paliks arī uz nākamo sezonu, jo braukt viņš māk, tikai jāpieslīpē pāris nianses, lai katrā trasē būtu tie fināli. Turās.
Pa divām dienām gonkas sakarā teju vienīgais loģiskais un sakarīgais komentārs. Viss pārējais - vienas vienīgas nitišjugenda grēmas un attiecīgi pretgājieni...
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.