Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis: "Lietū būtu labāki apstākļi cīnīties ar rūpnīcām. Sausā viņi brauc prom"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Baumanis: "Lietū būtu labāki apstākļi cīnīties ar rūpnīcām. Sausā viņi brauc prom"
Jānis Baumanis
Foto: McKlein Photography

Biķernieku trasē notiek pasaules rallijkrosa čempionāta posms, un pēc diviem kvalifikācijas braucieniem mājinieks Jānis Baumanis ieņem devīto vietu. Viņš sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka svarīgu lomu varētu spēlēt nokrišņi – ja būs lietus, iespēja cīnīties ar rūpnīcas komandām pieaugs. Tikmēr Reinis Nitišs negrasās rēķināt, cik punkti nepieciešami, lai triumfētu Eiropas čempionātā.

"Daļu no darba, ko gribēju, esmu izdarījis - centos maksimāli labi nostartēt gan trasē, gan arī ārpus trases, kur ir mediji, atbalstītāji un fani. Devītā vieta pēc pirmās dienas ir laba. Protams, vienmēr gribas labāk, bet bija problēmas - 10-15 minūtes pēc atgriešanās garāžā ātrumkārba jau bija ārā, jo no mašīnas nāca kaut kādas ļoti lielas skaņas. Mehāniķi meklē, kas par vainu, izskatās, ka kaut ko atraduši un jau slīpē. Kopumā pirmā diena ir laba," teica Jānis Baumanis.

"Šobrīd līst lietus. Varbūt žēl, ka tas nenotika uz otro kvalifikāciju, bet redzēsim, kādi apstākļi būs rīt. Vienmēr Latvijas posmā lijis. Es lietū varētu būt līdzvērtīgākos apstākļos ar rūpnīcas komandām, tad esam tuvāk, jo sausā laikā viņi taisnēs vienkārši brauc prom," apstākļus, kas ietekmē sniegumu, komentēja sportists. "Slapjā laikā tik liela nozīme nav jaudai un esam daudz konkurētspējīgāki. Sausā laikā devītā vieta pēc pirmās dienas ir laba."

"Šīs skaņas sāka parādīties jau pēdējā treniņā un turpinājumā kļuva arvien lielākas. Vizuāli viss bija kārtībā, tāpēc tagad nācās ņemt nost ātrumkārbu, lai skatītos, kas tur ir. Starp pirmo un otro kvalifikāciju nebija īsti laika, lai to izdarītu - nebija vērts riskēt ar nepaspēšanu uz otro braucienu, zinot, ka mašīna iet uz priekšu. Skadrs, ka līdz rītam viss būs kārtībā," ķibeles komentēja Baumanis.

"Varbūt otrajā braucienā gribējās nedaudz labāku pašu rezultātu, bet ir labi, kā ir. Mērķis ir rīt pēc iespējas stabilāk braukt uz priekšu, lai iegūtu maksimāli labāku pozīciju pusfinālā, un tad jau viss ir iespējams. Startē septiņas rūpnīcas mašīnas, tāpēc cīņa par vietu pusfinālā vienmēr ir ļoti sarežģīta. Atceramies Franciju, kur sešas mašīnas iebrauca 1,4 sekundēs - nerūpnīcas komandai tur būt ir ļoti sarežģīti."

"Ar ko labāks Kristoferšsons? Viņam ir labākā mašīna un arī braukšana ļoti labi padodas. Viņš jau brauc ilgi, dzimis uzvarētājs. Cepuri nost. Grūti spriest, kas notiktu, ja man iedotu viņa mašīnu, kas ir labākā tehniskajā parkā," par cīņu ar konkurentiem teica Baumanis.

"Laba pirmā diena. Sākumā Marklunds bija pārliecinoši ātrāks, tomēr ļoti svarīgs bija pirmais brauciens, kurā startēju no ārmalas - man vajadzēja izcīnīt vietu pieciniekā, lai otrajā būtu starp ātrākajiem. To izdarīju. Otrajā Raimons gribēja stipri par daudz startā iegūt un visu pazaudēja. Man sanāca tīrs brauciens, kurā parādīju, ka varu braukt ātri un uzvarēt. Kopumā esmu apmierināts ar otro vietu pēc divām kvalifikācijām, rīt būs cīņa," sacīja Reinis Nitišs.

"Pats neskaitu punktus cik man vajag titulam - vajag uzvarēt. Nezinu vai pietiek ar pusfinālu – jāuzvar," kategoriski noskaņots bija Nitišs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja