Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kopā ar Formula E čempionātu notiks elektrisko salonmašīnu sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

Kopā ar Formula E čempionātu notiks elektrisko salonmašīnu sacīkstes
Foto: AP/Scanpix

Sākot ar 2018./2019. gada sezonu Formula E čempionāta posmu ietvaros varētu norisināties arī elektrisko salonautomobiļu sacensības. Šobrīd par jauna seriāla izveidi tiek lemts.

Lai gan oficiālais paziņojums varētu būt gaidāms tikai oktobrī, noskaidrojies, ka organizatori ir tuvu tam, lai šis plāns kļūtu par īstenību jau aiznākamajā sezonā.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods apstiprina, ka Monreālas posma laikā šogad ticis diskutēts par nepieciešamību dažādot sacīkšu nedēļas nogales, un salonmašīnu sacensību ieviešana ir reālākais no risinājumiem.

"Mēs pavisam noteikti gribam attīstīt elektrisko spēkratu sacensības," saka Tods. "Mēs diskutējam un pētam iespējas izveidot dažādu elektrisko mašīnu kategoriju sacīkstes. Manuprāt, būtu labi, ja Formula E nedēļas nogalēs notiktu vēl arī otras sacensības."

Salonmašīnu čempionāts būtu Formula E atbalsta kategorija, taču vēl nav skaidrs, mašīnas piegādātu viens ražotājs vai tās būvētu vairākas rūpnīcas.

Jau iepriekš bija zināms, ka Formula E ietvaros notiek centieni izveidot bezpilota automobiļu seriālu "Roborace".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-08-15 15:00, pirms 7 gadiem
Ja Formula E spējai kādreiz konkurēt ar F1 neticu, tad elektrisko salonautomobīļu čempionāta spējai izkonkurēt WTCC ticu pat ļoti