Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ingus Beļakovs: ''Pēc pirmās neveiksmīgās dienas rokas nenolaidām''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ingus Beļakovs: ''Pēc pirmās neveiksmīgās dienas rokas nenolaidām''
Ingus Beļakovs
Foto: publicitātes

Aizvadītajā nedēļas nogalē Somijas Kouvolas trasē norisinājās NEZ Kroskartu čempionāta pēdējais posms, kurā LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) sportists Ingus Beļakovs izcīnīja 3.vietu CK 250 klasē. Augstais rezultāts Ingum nodrošināja arī trešo vietu čempionāta sezonas kopvērtējumā un ļāva kāpt uz goda pjedestāla. Viņš ir pirmais Latvijas sportists, kurš pēc sešu gadu pārtraukuma iekļūst labāko trijniekā NEZ Kroskartu čempionātā.

Ingum sacensības izvērtās par patiesu pārbaudījumu, jo jau pirmajā dienā radās problēmas ar tehniku, kuras nācās risināt ļoti ātri, lai varētu turpināt cīņu.

Ingus Beļakovs: “Tā bija sarežģīta nedēļas nogale un grūta cīņa par pjedestālu. Pirmajā dienā un jau pirmajā braucienā man nācās izstāties, jo radās tehniskas problēmas - pārtrūka ķēde un ieplīsa motora bloks. Līdz ar to arī otrajā braucienā piedalīties nebija nekādu iespēju. Taču rokas nenolaidām, vakarā savedām kārtībā kroskartu, lai varētu startēt svētdienas braucienos. Un jauna diena nesa jau labākus rezultātus - trešajā braucienā finišēju trešais, kas ļāva man startēt A finālā. Lai gan fināla braucienā man bija piektā startā pozīcija, laikapstākļi nepievīla. Trase bija viegli mitra uz ko arī biju cerējis un kam gatavojies. Protams, bez cīņas neiztika, kas man, neapšaubāmi, patika, tāpēc arī par rezultātu ir lielāks gandarījums. Tagad priekšā ir vēl vienas nozīmīgas sacīkstes. Jau nākamajās brīvdienās priekšpēdējais Latvijas un Baltijas auto šosejas čempionāta posms. Tāpēc tagad jau gatavojos nākamajām sacensībām.”

Pēdējo reizi kāds no Latvijas sportistiem uz NEZ Kroskartu čempionāta pjedestāla stāvēja 2011.gadā. Tas bija Dāvis Tobiass, kurš CK125 klasē ieguva 3.vietu.

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija
LMT Autosporta Akadēmija
Sabiedriskās attiecības