Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Igaunijas ''Lõuna-Eesti'' rallijā uzvaru izcīna igauņu autosporta leģenda Marko Martins

Igaunijas ''Lõuna-Eesti'' rallijā uzvaru izcīna igauņu autosporta leģenda Marko Martins
Marko Martins
Foto: www.facebook.com/timoanisphotography

Ar igauņu rallija leģendas Marko Martina uzvaru sestdien noslēdzās Dienvidigaunijas rallijs ''Lõuna-Eesti ralli''. Tuvāko sekotāju Martins apsteidza par vienu minūti.

Pavisam kopā sportistiem divās dienās bija jāveic 12 ātrumposmi (124,70 km), kur pirmie četri posmi tika aizvadīti piektdien. Visos četros posmos ātrākais bija Kaurs (''Mitsubishi Evo IX''), taču tur pat blakus bija Martins (''Ford Focus WRC''), kurš pēc pirmās dienas Kauram zaudēja tikai sešas sekundes. Trešais tobrīd bija Rainers Aus (''Mitsubishi Evo IX''), kurš Kauram zaudēja 12,2 sekundes.

Rallija otrajā dienā, kurā bija daudz avāriju, sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi, kur visos posmos ātrākais jau bija Marko Martins. Tas igauņu rallija leģendai ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Otrajā vietā, zaudējot vienu minūti, finišēja Kaurs, bet trešajā vietā ierindojās Aigro Ako. Pēc sestā posma trešais bija Rainers Aus, taču septītajā posmā Aus par daudz nogrieza trases iekšmalu un uzmeta vairākus kūleņus.

Rallija kopvērtējums:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.M. MÄRTINFORD FOCUS WRC1:01:21.9
2.E. KAURMITSUBISHI LANCER EVO IX+01:04.7
3.A. AIGROMITSUBISHI LANCER EVO 6+05:05.9
4.A.MIKHAYLOVMITSUBISHI EVOLUTION X+05:12.3
5.M. NIINEMÄEPEUGEOT 208+05:23.2
6.G. KRUUDAFORD FIESTA R2+05:59.1
7.K. TORNFORD FIESTA R2+06:02.2
8.M.RINGENBERGBMW M3+06:10.8

Izmantotie resursi:
Eesti Autospordi Liit


, 2016-08-15 21:54, pirms 8 gadiem
Markko Martins my favourite, viņa dēļ bija vērts skatīties wrc, tagad tur vairs nav kam sekot, un neviena paša latvieša...
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.