Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jaunās ''Prokart'' kartinga sezonas starts jau 18. maijā Madonā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jaunās ''Prokart'' kartinga sezonas starts jau 18. maijā Madonā
Foto: Prokart

Strauji pietuvojusies kārtēja kartinga sezona, kas solās būt vēl interesantāka, vēl pozitīvāka un, domājams visiem braucējiem, izaicinošāka kā iepriekšējā.

Organizatori lūdz visiem sportistiem pārbaudīt savus starta numurus – Sākums / Prokart - kartinga sacensību seriāls sadaļā sacīkstes – “Starta numuru saraksts 2019”, un atbilstoši tiem tad arī veikt pieteikšanos sacensībām. Retro klasei, tāpat kā 2018. gada sezonā, paredzētas trīs sacensības bez kopvērtējuma aprēķināšanas. Pirmās norisināsies Madonā (18.05.), otrās Smiltenē (10.08.) un noslēdzošās – Jelgavā (07.09.) Atgādinām, ka arī šogad Retro klasei dalības maksa netiek piemērota.

Šogad dalībnieku parkā katram kartingam būs atvēlēta vieta – 3x4m un viena vieta autotransporta vienībai, visas pārējās transporta vienības būs jānovieto ārpus dalībnieku parka. Šis ir pieņemts izejot no tā, ka ir bijušas situācijas, kad dalībnieku parkā atrodas pārāk daudz transporta vienības un daži dalībnieki paliek bez iedalītas vietas tajā. Ja ir ļoti liela nepieciešamība pēc papildus vietas, tad paplašināt savu novietnes teritoriju būs iespējams vienojoties ar trases apsaimniekotājiem un apmaksājot papildus nepieciešamo vietu.

Atgādinām, ka nemainīgi paliek arī tas, ka dalībnieku parkā ir aizliegts darbināt kartinga motorus, izņemot pirmsstarta laukumā un citā laikā ar īpašu, tehniskā komisāra atļauju.

MicroMax klasē, vismaz divas sacensības, būs jābrauc ar vienām un tām pašām riepām, un starp sacensībām riepas būs jānodod organizatoram. Ar vienu riepu komplektu drīkst braukt arī vairāk sacensības. Visās klasēs, kur izmanto MOJO riepas, tās pirms sacensībām būs jāiegādājas pie organizatora, t.i. pie biedrības Pro-Kart.

Viens no jaunievedumiem ir lielas izmaiņas dienas kārtībā – kvalifikācijas braucieni sāksies jau piektdienā. Šo izmaiņu rezultātā ir pagarināti sacensību braucieni, lai cīņa trasē būtu interesantāka un būtu iespējams izjust sacensību garšu!

Organizatori atgādina sportistiem pārlasīt sacensību noteikumus - nolikumi, tehniskie noteikumi, dienas kārtība, papildnolikumi, nolikumu pielikumi u.c. Tas ir jūsu pašu un citu sportistu drošībai, zināšanai un mierīgai sacensību aizvadīšanai, lai jau pirmajās sacīkstēs nerodas nepatīkami pārsteigumi. Atgādinām, ka ar visu šo informāciju iespējams iepazīties – Sākums / Prokart - kartinga sacensību seriāls

Nemainīgs arī šosezon paliek aicinājums visiem Latvijas sportistiem, kuri dodas startēt ārpus Latvijas – sniegt nelielu informāciju par savām gaitām, lai varētu sasniegumus atspoguļot masu medijos.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar organizatoriem rakstot Facebook lapā https://www.facebook.com/Pro-Kart vai uz prokart@prokart.lv
Sacensības Madonā sāksies jau piektdien, – 17.05., kad tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni. Savukārt, jau sestdien (18.05.) – lielā finālu diena.

Izmantotie resursi:
Sākums / Prokart - kartinga sacensību seriāls