Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

MXGP veterāns Tanels Leoks sesto reizi uzvar "Vaidavas kausā"

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP veterāns Tanels Leoks sesto reizi uzvar "Vaidavas kausā"
Tanels Leoks
Foto: Genadi Katenev

Svētdien notikušo motokrosu "Vaidavas kauss", kas norisinājās Apē, ar uzvaru prestižajā MX1 klasē noslēdza igauņu motosporta veterāns Tanels Leoks. Viņam šī karjerā ir jau sestā uzvara minētajās sacensībās.

Prestižo MX1 un MX2 klases pārstāvji Apes trasē startēja kopīgos braucienos. Abos uzvaras guva Leoks, tāpat abas reizes otro vietu guva viņa tautietis Karels Kutsars, bet trešo vietu ieņēma pašmāju motosportists Toms Macuks. Pirmajā braucienā Kutsars Leokam zaudēja 17 sekundes, kamēr Macuks finišēja vēl pēc piecām, bet otrajā braucienā Leoka pārsvars bija jau 32 sekundes, kamēr Macuks finišu šķērsoja vēl pēc 50 sekundēm.

MX1 kopvērtējumā Leokam uzvara, Kutsaram otrā vieta, bet Macuks trešais. MX2 ieskaitē abos braucienos pirmo vietu izcīnīja Kristers Drevinskis, kuram uzvara arī "Vaidavas kausa" kopvērtējumā. Otrais šeit Arnolds Sniķers, bet trešais - Rainers Žuks.

A35+ klasē abos bracienos pirmais bija Raivo Freibergs, bet otro vietu abās sacīkstēs un summā guva Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš motokrosā bieži bija redzams pirms vairākiem gadiem, bet šobrīd profesionāli aizraujas ar motofrīstailu. Trešo vietu izcīnīja Mareks Lavrovs. Kopā ar viņiem startēja arī Senioru klase, kur abos braucienos uzvara Raimondam Baltgalvim, otro vietu izcīnīja Jānis Mironovs, bet trešo - Arvis Sanders.

Mini MX klasē, uzvarot otrajā braucienā, par "Vaidavas kausa" ieguvēju kļuva Ralfs Skopāns, otrajā vietā šogad Ainārs Karro, bet trešais - Jurijs Sigajevs. Šī klase bija visai plaši pārstāvēta - startēja 22 braucēji.

Līdzjutējus priecēja arī Blakusvāģu klases sportisti, taču ātrākie šoreiz izrādījās viesi no Igaunijas. Abos braucienos uzvarēja Raido Rīma un Maurisa Linas ekipāža, otro vietu izcīnīja Markuss Normaks un Marks-Alberts Kasesalu, bet trešajā vietā "Vaidavas kausā" ierindojās Margo Sons un Tanels Keivs. No latviešiem ātrākais bija Mārtiņš Antons, kurš ir kantētājs lietuvietim Lauritam Variakojim - viņi ceturtie divu braucienu summā, bet Modris Štelle un Ilvars Skūltāns ieņēma piekto vietu.

Kā vienmēr "Vaidavas kausā", īpaši gaidītas bija arī "Zelta mopēda" sacensības. Uzvarētāji tika noskaidroti piecās dažādās klasēs, pirmo vietu divu braucienu summā gūstot Aināram Karro (16+ un Sports), Akselam Mangelsonam (-16), Arvo Matheusam (2A) un igaunietei Marlēnai Valdasai (Meitenes).

Rezultāti MX1 klasē:

VietaSportistsPunkti
1.Tanels Leoks50
2.Karels Kutsars44
3.Toms Macuks40
4.Vjačelsavs Golovkins33
5.Andero Lusbo32
6.Raivis Levans27
7.Mihails Holodovs27
8.Oļegs Karaņins27
9.Prīts Ratseps18

Rezultāti MX2 klasē:

VietaSportistsPunkti
1.Kristers Drevinskis50
2.Arnolds Sniķers44
3.Rainers Žuks40
4.Jorgens Matiass Talviku36
5.Kārlis Bitītis32
6.Viktors Hodirevs30
7.Ivo Benedikts Skabs28

Rezultāti Blakusvāģu klasē:

VietaEkipāžaPunkti
1.Rīms/Lina47
2.Normaks/Kasesalu45
3.Sons/Keivs42
4.Variakojis/Antons34
5.Štelle/Skūltāns33
6.Sāns/Sāns30
7.Jegorovs/Jegorovs29
8.Rozenbergs/Aleksējevs24
9.Dukulis/Štāls22
10.Gorbenko/Paipals13
11.Sugaseps/Rodionovs12
12.Mačs/Priedītis9
13.Kisūns/Kisūns0

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...

     [+] [-]

, 2017-05-16 06:43, pirms 7 gadiem
Izskatās, ka Tanels Kozlovska moci nolaupījis!!! :-)