Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Turpmāk folkreisa sacīkstēs vērtēs automašīnu vizuālo izskatu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Turpmāk folkreisa sacīkstēs vērtēs automašīnu vizuālo izskatu
Foto: www.autocross.lv

Sestdienas LAF tiesnešu seminārā tika uzsvērts, ka sacensību tehniskajai komisijai ir pilnvaras arvien cītīgāk vērtēt automašīnu vizuālo sagatavotību Latvijas trasēs, un sliktākos gadījumus pat nepielaist sacensībām. Visai saprotams, ka visvairāk šī tēma varētu būt aktuāla atsevišķiem Folkreisa dalībniekiem.

Par uzdevumu sportistiem un komandām rūpēties par savu auto vizuālo izskatu Folkreisa iekšienē kolektīvs vienojies jau vairākkārt, turklāt kopējais Folkreisa vizuālais tēls pēdējās sezonās ievērojami uzlabojies un mašīnas kļuvušas lielākoties vizuāli baudāmas. Par aizstāvību kolektīvam var kalpot atruna, ka pamatā mašīnas ir sagatavotas par minimālām izmaksām, līdz ar to vizuāli to uzturēt perfekta stāvoklī ir sarežģītāk – ne visi izmanto sadārdzinošās plastmasas virsbūves detaļas, savukārt oriģinālās metāla daļas kādā brīdī vairs objektīvi nav iztaisnojamas. Taču tendence pamatā vēsta, ka braucēji, kuriem allaž ir skaistas mašīnas, ir vieni un tie paši, tāpat arī mākslinieciskās postažas nemainās nepiedodami regulāri. Folkreisa gadījumā neglītums pat tiek izmantots kā veids, kā atturēt potenciālos pircējus no auto iegādes. Šī stratēģija ir visai nekorekta pret sportu un tā popularitāti, turklāt pircēji pamatā ļoti labi orientējas mašīnu uzvedībā un skaņā, lai saprastu, ka zem cūcīgās ārienes slēpjas vai neslēpjas spēcīga tehnika.

Līdz ar šo sezonu tehniskā komisija varēs izteiktāk vērtēt mašīnu vizuālo izskatu un centienus auto uz sacīksti padarīt pēc iespējas glītākus. Ja būs redzamas viegli labojamas, taču nelikvidētas iepriekšējo sacensību buktes, nenosegta rūsa, nenotīrīti vecie dubļi, utt, tehniskais komisārs par to ziņos sacensību vadībai, kas var lemt pat par dalībnieka nepielaišanu startam. Jāatzīmē arī, ka šāds uzstādījums nav nekas jauns, jo visu krosa tipa sporta veidu tehniskajos noteikumos sakopts vizuālais tēls ir viens no vissenākajiem punktiem.

Jāatzīmē, ka automobiļu labs vai slikts izskats ievērojami ietekmē sporta veida iespējas sevi pārdot līdzjutējiem, rīkotājiem, medijiem un citiem speciālistiem. Situācijā, kad rīkotājiem katrs dalībnieks zelta vērtē, sportistiem jāveido pēc iespējas pozitīvāks tēls savai iecienītajai disciplīnai.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv