Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

J. Baumanis: ''Pusfinālā sekoja pamatīgs haoss, jo saņēmu sitienu pa abiem mašīnas sāniem''

J. Baumanis: ''Pusfinālā sekoja pamatīgs haoss, jo saņēmu sitienu pa abiem mašīnas sāniem''
Foto: Tom Banks

FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta 2018.gada sezona atklāta ar sacensībām Barselonā. Lieliskus rezultātus uzrādīja brāļi Baumaņi - Jānis Baumanis iekļuva Pasaules RX pusfinālā, kas vēlāk deva astoto vietu kopvērtējumā, bet Artis Baumanis uzvarēja Eiropas RX Super 1600 klasē.

JĀNIS BAUMANIS SOLI NO FINĀLA
Trešajā kvalifikācijas kārtā Jānim Baumanim padevās teicams starts, taču turpinājumā sekoja sitiens no Žeroma Grožē-Žanina, kur tika zaudēts laiks un līdera gods. Atlikušā brauciena daļa izdevās veiksmīga un pēc francūža soda Baumanis ieņēma sesto vietu.

Pēdējais kvalifikācijas brauciens Jānim nebija tik veiksmīgs un sausā trasē nācās atzīt vairāku tiešo konkurentu pārākumu, kā rezultātā tika ieņemta 11. vieta, kas ļāva pusfinālam kvalificēties astotajā pozīcijā.

Pusfināla brauciens iesākās ar pamatīgu grūstīšanos ar konkuentiem, tomēr Jānim Baumanim izdevās iespraukties 3. vietā. Pēc došanās džokera sekcijā nācās piekāpties Niklasam Gronholmam un Sebastianam Lēbam, kuru gan Jānis uzreiz apdzina. Priekšā braucošo Timiju Hansenu piemeklēja problēmas, tomēr izvairīšanās no viņa mašīnas lika samazināt ātrumu, kā rezultātā finišs tika sasniegts 4. vietā, soli aiz fināla.
Pēc čempionāta pirmā posma Barselonā Jānis Baumanis ar 12 punktiem kopvērtējumā ieņem astoto pozīciju.

“PUSFINĀLĀ SAŅĒMU SITIENU PA ABIEM MAŠĪNAS SĀNIEM”
Jānis Baumanis: “Pusfinālā jau atkal padevās labs starts, kas šosezon izskatās viens no mūsu lielākajiem trumpjiem. Tad sekoja pamatīgs haoss, jo saņēmu sitienu pa abiem mašīnas sāniem, kā arī no aizmugures. Tā rezultātā uztriecos virsū Matiasam Ekstromam. Turpinājumā braucu, cik vien ātri ir iespējams. Timija Hansena lēnā braukšana pa pašu trases vidu bija ļoti nekorekta, kā rezultātā tika atstāta brīva pēdējā līkuma iekšmala. Diemžēl man neizdevās tajā iespraukties un Sebastians Lēbs tika garām. Bija palicis vairs tikai viens aplis un neko vairs glābt nespēju. Neskatoties uz to, esmu priecīgs par komandas sniegumu un lieliski paveikto mājasdarbu. Šobrīd jāturpina darbs, lai braucienos ātrāk izdotos iegūt nepieciešamo saķeri, kas pagaidām sagādā lielākās problēmas, jo starti un ātrums slapjā laikā ir apmierinošs.”

ARTIS PĀRLIECINOŠI DOMINĒ
Artis Baumanis dienu uzsāka ar mierīgu un kontrolētu braucienu, kas ceturtajā kvalifikācijas kārtā ļāva ierindoties piektajā vietā, bet, pateicoties lieliskam sniegumam pirmajās kārtās, kopējā ieskaitē kvalifikācija tika noslēgta pirmajā vietā. Pusfinālu Artis uzsāka no pirmās starta pozīcijas un vadību no rokām neizlaida ne mirkli. Tīra trase priekšā ļāva Artim džokerapli atlikt līdz pēdējam brīdim un lielisks ātrums visa brauciena garumā ļāva kvalificēties finālam pirmajā starta rindā. Lielisks starts finālā ļāva nonākt priekšā Džimmijam Terpereau. Nākamo apļu laikā tika pamazām iekrāts pārsvars un ar identisku stratēģiju pusfinālam Artis Baumanis rūtoto finiša karogu sasniedz pirmajā vietā, kas ļāvis Barselonā sasniegt maksimumu – 30 punktus.

TAS BIJA IZCILI
Artis Baumanis: “Rīts sākās ar domām, vai vispār piedalīties iesildīšanās braucienos, jo pēc vakardienas mašīnai bija nākuši klāt 50 kilogrami dubļu. Trase no rīta vēl bija slapja, tādēļ nevēlējāmies pataisīt mašīnu smagāku. Tomēr labi, ka izbraucām, jo ģeneratoram bija nolūzis viens vadiņš, kā rezultātā otrajā aplī pazuda stūres pastiprinātājs. Labi, ka defekts izpaudās iesildoties, nevis ceturtās kvalifikācijas laikā. To droši nobraucu piektajā vietā, ar ko pietika, lai pusfinālam kvalificētos pirmajā vietā. Pusfināls bija samērā mierīgs. Braucu prātīgi, jo trase vēl žuva, tādēļ mašīna nebija pilnībā pārregulēta no slapjā uz sausā laika režīmu. Trase dažviet vēl bija slidena, tomēr izdevās izcīnīt uzvaru. Kopumā diena bija saulaina un laiks bija visai karsts. Tad sekoja fināls, kur pēc laba starta izbraucu pirmais. Cīnījos, kā vien varēju un izbaudīju braucienu, jo mašīna bija uztaisīta cietāka, saķere bija ļoti laba. Viss sakrita tā, lai gūtu baudu – izdevās iekrāt pārsvaru un izcīnīt skaistu uzvaru. Liels paldies visiem par atbalstu un komandai par sagatavoto mašīnu. Tas bija izcili!”

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš


, 2018-04-15 20:19, pirms 6 gadiem
un tikmer veca francu Lapsa visiem pabrauca garam
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.