Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Baumanim astotā vieta sezonas pirmā PČ posma kvalifikācijā un droši sasniegts pusfināls

Baumanim astotā vieta sezonas pirmā PČ posma kvalifikācijā un droši sasniegts pusfināls
Jānis Baumanis Barselonā

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis svētdien Barselonā pārliecinoši aizvadīja arī pasaules čempionāta "Supercar" klasē sezonas pirmā posma trešo un ceturto kvalifikācijas kārtu, droši sasniedzot vēlāk šodien gaidāmo pusfinālu. Savukārt Eiropas čempionātā pēc neveiksmīgas pirmās kvalifikācijas kārtas nākamajās dominējošu sniegumu parādīja Reinis Nitišs.

Baumanis arī šosezon pārstāv Manfreda Štola STARD vienību un palicis vienīgais latvietis pasaules čempionātā, kurā kopā tiks aizvadīti 12 etapi. Pirmajā posmā sportistus sagaidījis slapjš laiks - jau piektdien oficiālo pirmssezonas fotogrāfēšanos vajadzēja veikt telpās un sestdien laikapstākļi nebija uzlabojušies. Šajā dienā Baumanis pirmajā kvalifikācijas kārtā uzrādīja septīto laiku, bet otrajā bija devītais, kas pēc pirmās dienas viņam deva sesto vietu starp 17 pilotiem.

Svētdien trase bija kļuvusi daudz sausāka, tomēr sākumā vēl turpināja žūt. Trešajā kvalifikācijā Baumanim pirmajā līkumā uztriecās Žeroms Grosē-Žanīns un tika zaudēts daudz laika, bet tāpat sportists izcīnīja trešo vietu braucienā, bet sesto visā kvalifikācijas kārtā.

Savukārt ceturtajā kārtā Baumanis bija 11. pozīcijā, zaudējot vietu kvalifikācijas sešiniekā. Kvalifikācijas noslēgumā Baumanis ar 143 punktiem ierindojās astotajā vietā, bet sestā pozīcija palika tikai punkta attālumā. Tas gan neliedza droši iekļūt pusfinālā.

Kvalifikācijā ar 190 punktiem ļoti pārliecinoši triumfēja norvēģis Pēters Sūlbergs, kuram ar 166 punktiem sekoja Timijs Hansens.

Pusfināls plānots plkst. 16:00 pēc Latvijas laika. Rallijkrosa pasaules čempionātu šosezon Latvijā pārraidīs LTV7 kanāls.

Tiesa, Jānis Baumanis nav vienīgais latviešu braucējs Barselonā. Eiropas čempionāta ieskaitē "Supercar" klasē šosezon startē "SET Promotion" komandu pārstāvošais Nitišs, kurš pirmajā kvalifikācijas kārtā bija tikai 11. vietā, bet otrajā sasniedza ātrāko rezultātu, tuvāko konkurentu apsteidzot par sekundi. Pēc pirmās dienas viņš bija trešais, turklāt uzvarēja arī trešajā kvalifikācijas kārtā, tuvāko konkurentu jau apsteidzot par divām sekundēm, un pārņēma vadību kopvērtējumā. Savukārt ceturtajā kārtā Nitišs jau otro vietu apsteidza par vairāk nekā četrām sekundēm, triumfējot kvalifikācijā.

Savukārt Eiropas čempionātā "Super 1600" klasē pērnās sezonas vicečempions Artis Baumanis ("Volland") bija vadībā pēc sestdien aizvadītajām trim kvalifikācijas kārtām un svētdien ar piekto vietu ceturtajā kārtā šo pirmo pozīciju ļoti droši noturēja.

Katalonijas posma kvalifikācijas rezultāti pasaules čempionāta "Supercar" klasē

VietaPilotsQ1Q2Q3Q4Kopā
1.Peters Sūlbergs45505045190
2.Timijs Hansens26454550166
3.Johans Kristofersons42394042163
4.Matīass Ēkstrems50373540162
5.Andreass Bakerūds39404238159
6.Niklass Grēnholms28383939144
7.Robins Lāšons35363637144
8.Jānis Baumanis37353833143

Tjerī Noivils. Foto: wrc.com

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.