Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Mesters: ''Tā kā autosports ir azartiskāks nekā makšķerēšana, nākamos gadus darbošos autosportā''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mesters: ''Tā kā autosports ir azartiskāks nekā makšķerēšana, nākamos gadus darbošos autosportā''
Foto: autocross.lv

Brenguļu Nakts krosā gada pirmo sacīksti aizvadīja Juris Mesters, startējot ar savu ierasto Opel Corsa. Atgriešanās sacīkste izvērtās atraktīva un sarežģīta tehnikas problēmu dēļ, taču pieredzi nesoša. Juris sarunā ar Autocross.lv skaidro sezonas plānus, kā arī apstiprina runas par tehnikas maiņu vasaras sezonā.

“Šā gada plāns ir Latvijas autokrosa čempionāts vasaras sezonā. Skatos arī rallijkrosa virzienā, taču par to vēl nav izlemts, pagaidām tikai apsveru iespējas. Un Krosa komisijas kauss gan ziemā gan vasarā kalpos kā treniņš. Par rallijkrosu vēl nezinu, pats neesmu dabā vēl redzējis Latvijas čempionātu, bet klausos, ko vīri runā, interesējos, kas notiek šajā nosacītajā tirgū. Vērošu. Skaidrs, ka autokrosā gribas tikt uz pjedestāla, tāpēc jābūt treniņam, pieredzei un arī tehniskajam nodrošinājumam. Līdz ar to skaidrs, ka baumas, kuras par maniem plāniem ir dzirdētas, droši vien ir ar zināmu patiesības procentu.”

Tā kā baumas ir saistītas arī bijušo Jura Spīķa Ford Puma nonākšanu Jura garāžā, Mesteram tā arī tiek jautāts: “Jā, šī mašīna kādu laiku nav startējusi. Garāžiņu nemainīsim, bet braukt mašīnai liksim gan,” saka Juris, kurš jau rudenī veica izmēģinājumus ar sev jauno mašīnu.

Juris Mesters aizvada savu trešo sezonu autosportā. Viņš debitēja Folkreisā 2016. gada vasarā, bet pirmā pilnā sezona Folkreisā sekoja 2017. gadā. Pērn Juris debitēja Krosa komisijas autokrosa kausā, kļūstot par regulāru seriāla dalībnieku, kopvērtējumā sasniedzot lielisku ceturto vietu. Vasaras sezonā debija arī Latvijas autokrosa čempionātā, kur statistiski rezultāti neataino aizvadītās cīņas – pāris veiktajās sacīkstēs no rokām izslīdēja pat pjedestāli 2000 Super klasē.

“Jā, autosports ir kļuvis par nozīmīgu dzīves sastāvdaļu un, ja sākumā tas bija kā jaunu lietu pamēģināšana, tad šobrīd viss izvēršas nopietni. Es pats esmu tāds cilvēks – tiekties uz augstāko un labāko. Šī būs trešā pilnā sezona, daudz jau paspēts emocionāli izdzīvot, daudz kam esmu audzis cauri. Jāaug gan ekipējuma, gan braukšanas tehnikas ziņā. Tā kā autosports ir krietni azartiskāks pasākums nekā makšķerēšana, tad jūtu, ka nākamos gadus autosportā padarbošos!”

Izmantotie resursi:
Autocross.lv