Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Atceltas ''Rotax Max Challenge Grand Finals'' kartinga sacīkstes

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Atceltas ''Rotax Max Challenge Grand Finals'' kartinga sacīkstes
Henrijs Grūbe un Ēriks Gasparovičs. Foto: Rotax Baltic Karting

Pamatojoties uz Covid-19 izraisītās pandēmijas attīstību, BRP-ROTAX paziņo par “Rotax Max Challenge Grand Finals 2020” atcelšanu. Sacensību norise tika plānota janvāra pēdējā nedēļā, Portimao trasē, Portugālē.

Sacensību rīkotāji pieņēmuši lēmumu par sacensību atcelšanu, balstoties uz konkrētajā valstī izsludinātajiem ierobežojumiem. Portugāles valdība paziņojusi par stingrākiem ierobežojumiem Covid-19 izplatības mazināšanai. Sākot ar 2021. gada 15. janvāri, uz divām nedēļām tiek slēgtas valsts robežas. Rīkotāji uzsver, ka, pārskatot visas iespējas, ir skaidrs, ka palielināto ierobežojumu, kā arī šī valdības lēmuma seku dēļ, Portugālē un vēl vairāk pieaugošo ceļojumu ierobežojumu dēļ visā pasaulē, nav iespējams sarīkot “Rotax Max Challenge Grand Finals 2020” sacīkstes.

Peters Olsingers, BRP-Rotax ģenerāldirektors: ''Mums ir ļoti žēl, ka mums ir jāatceļ pasākums. Mēs zinām un pilnībā respektējam, ka jūs visi esat smagi strādājuši – ne tikai sezonā, kad cīnījāties par biļetēm, bet arī pēdējās nedēļās, kad mēģinājāt organizēt ceļojumu uz Portugāli, saskaroties ar izaicinājumiem saistībā ar lidojumiem, vīzām utt. Tas ir ļoti grūts lēmums, jo mēs esam darījuši visu iespējamo, lai organizētu šo Grand Finals notikumu, un jau esam iztērējuši milzīgu laiku, resursus un naudu. Tomēr, ņemot vērā saasināto situāciju, Portugāles valdības pēdējā lēmuma sekas un ceļošanas ierobežojumus, mēs atduramies pret to, ka iepriekš minētais padara notikuma izpildi neiespējamu.''

Valdis Brutāns, LAF Kartinga komisijas vadītājs: ''Esam sarūgtināti par šāda lēmuma pasludināšanu. Latvija šajās sacensībās tiek plaši pārstāvēta ar kuplu un spēcīgu sastāvu, dalībai sacensībās gatavojās 12 sportisti. Šīs sacīkstēs ir daudzu mērķis sezonā, jo tajās piedalās sportisti, kuri ar panākumiem nopelnījuši ceļazīmi. Pamatoti cerējām uz godpilnām pozīcijām vairākās ieskaites klasēs. Žēl arī to sportistu, kuri ieguldīja lielu darbu, kā arī līdzekļus, lai gatavotos un piedalītos treniņnometnēs.”

Latviešu sastāvs: Toms Strēle, Aleksandrs Skjeltens, Edgars Vilcāns, Tomass Štolcermanis, Patriks Noels Ločmelis, Gustavs Māliņš, Krists Ziders, Valters Zviedris, Matvejs Makušins, Henrijs Grūbe, Ēriks Gasparovičs, Iļja Aļoškins.

Informāciju sagatavoja:
LAF Prese