Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Felipe Masa: "Nespēju pierast pie "Formula E" sacīkstēm"

Juris Grīns
Juris Grīns

Felipe Masa: "Nespēju pierast pie "Formula E" sacīkstēm"
Felipe Masa. Foto: FIA Formula E

Ilggadējais F1 pasaules čempionāta dalībnieks Felipe Masa aizvadījis pieticīgu debiju "Formulā E" un atzinis, ka viņam ir grūti pierast pie elektriskajām sacīkšu mašīnām, kas ir pavisam savādākas nekā tās, ar ko brazīlietis braucis līdz šim.

Masa vēl 2017. gadā startēja "Formulā 1", bet šobrīd uzsācis sezonu FE čempionātā, kur pārstāv "Venturi Formula E Team". Šo komandu dibinājuši "Venturi Automobiles" īpašnieks Džildo Pastors un pazīstamais Holivudas aktieris Leonardo di Kaprio.

Debijas sacīkstēs Saūda Arābijas pilsētas Rijādas ielu trasē Masa finišēja 17. vietā, savukārt pagājušās nedēļas nogalē Marokas pilsētā Marakešā guva 18. vietu. Tas nav gluži tāds sākums, kādu līdzjutēji varēja gaidīt no savulaik visai ātrā F1 pilota.

"Viegli nav," atzīst Masa. "Ir tik daudz lietu, kas jādara savādāk, sevišķi, ja esi pieradis braukt "Formulā 1". Esmu aizvadījis testus un domāju, ka soli pa solim arvien vairāk iemācos, kāda procedūra ir "Formulā E". Ir daudzas jomas, kas šeit atšķiras. Sacīkstēs ir jādomā tā, bet kvalifikācijā pavisam savādāk, viena apļa laikā izmantojot maksimālo jaudu. Atšķiras arī citas lietas - trases ir pilsētās, tās ir ļoti šauras, saķere ir slikta. Ir daudz ko mācīties, bet ceru, ka viss man notiks pareizajā virzienā."

37 gadus vecais Felipe Masa F1 čempionātā startēja no 2002. līdz 2017. gadam, šajā laikā pārstāvot "Sauber", "Ferrari" un "Williams" komandas. Brazīliešu pilots uzvarēja 11 sacīkstēs, 41 reizi kāpa uz pjedestāla un 2008. gadā gandrīz kļuva par čempionu, vien pēdējā posma izšķirošajos brīžos samierinoties ar vicečempiona statusu.

"Formulā E" šogad debitējuši vēl divi sportisti, kas pērn startēja F1 sacīkstēs. Stofels Vandūrns, kurš pārstāv "Mercedes" rūpnīcas komandu "HWA Racelab", pirmo posmu pabeidza 16. vietā, bet otrajā posmā izstājās, savukārt Paskals Vērleins no "Mahindra Racing" sezonu sāka ar posmu Marokā, taču finišu nesasniedza.

Izmantotie resursi:
RaceFans: F1, IndyCar, WEC, Formula E and more...