Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

19. janvārī Druvas lidlaukā tiks aizvadīts Kurzemes ziemas kausa nakts posms

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

19. janvārī Druvas lidlaukā tiks aizvadīts Kurzemes ziemas kausa nakts posms
Foto: www.eveautosports.lv

Piektdien 19. janvārī, Saldus pusē, Druvas lidlaukā startēs Kurzemes ziemas kauss 2017/2018 ceturtais posms. Ceturtais posms norisināsies neierastā laikā, piektdienas vakarā.

Pirmā auto starts paredzēts 20:00, bet dalībnieku reģistrācija paredzēta no 19:00 līdz 21:00. Pirmajā braucienā dalībnieki startēs reģistrācijas secībā, neievērojot klašu sadalījumu. Sākot no otrā brauciena dalībnieki startēs kā ierasts, savas klases ietvaros. Nakts sacīkstē paredzēti trīs līdz četri braucieni pēc PS principa, rezultāts tiks noteikts atmetot vienu sliktāko braucienu. Sacensību nolikums ŠEIT. Trases shēma ŠEIT. Trases atrašanās vieta ŠEIT. Reģistrācija internetā aktīva līdz piektdienas 17:00.

Pēc aizvadītajiem trīs Kurzemes ziemas kausa posmiem Vaiņodē, Druvā un Rudē FWD klases līderis ir Viktors Bražis, otrais Edgars Kokorēvičs un trešais Kaspars Kairišs. FWD/R klases līdera pozīcija Edgaram Kokorēvičam, otrā vieta Ivaram Zeltiņam un trešā Artūram Zadovskim. RWD klasē starp 35 dalībniekiem patreiz pirmais Kristaps Lāms, otrā vieta Kristapam Kronbergam un trešais Dāvis Rozentāls. RWD/R klasē 34 dalībnieku konkurencē pirmā vietā Dāvim Rozentālam, otrais Kristaps Kronbergs un trešais Kristaps Lāms. 4WD un 4WD/R klasēs patreiz vienāds vietu sadalījums, pirmais Artis Vicinskis, otrais Raivis Aigars un trešais Jānis Sala. HISTORIC klasē pirmais Viktors Bražis, otrais Ivars Zeltiņš un trešajā vietā pagaidām Juris Turks. 2WD OPEN klasē līdz šim startējis 31 dalībnieks, pirmais šajā klasē patreiz Arvis Valkovskis, otrais Gatis Dreibe un trešais Elvijs Briedis. 4WD OPEN klasē līderis Artis Vicinskis, otrais Raivis Aigars un trešais Rūdolf Grahoļskis. Starp DĀMĀM pirmā patreiz Līga Artemenkova, otrā vieta Sarmītei Lagzdai un trešā vieta Laurai Gluškovai. JUNIORI, pirmais Kristaps Kronbergs, otrā vieta Renāram Lepiksonam un trešais Markuss Kairišs. Viss kopvērtējums ŠEIT.

Šogad ziemas kausam jauna ieskaites klase – HISTORIC. Šī klase paredzēta automašīnām, kuras ražotas līdz 1990. gadam. Automašīnām jābūt standarta komplektācijā, bez būtiskām vizuālām un tehniskām izmaiņām. HISTORIC klasē startē visu piedziņu automašīnas ar CSN atbilstošām riepām, radžu un bezradžu.

Atgādinām, ka kausveida (sporta) krēsli un sporta jostas ir aizliegtas automašīnām, kuras nav aprīkotas ar drošības karkasu. Tāpat arī aizliegts automašīnai ar drošības karkasu uzstādīt standarta krēslu. Obligāta prasība ir ugunsdzēšamais aparāts, kurš ir droši nostiprināts un viegli pieejams. Ugunsdzēšamā aparāta vieta jāmarķē ar atbilstošu uzlīmi. Automašīnai jābut gan priekšā, gan aizmugurē uzstādītai vilkšanas cilpai. Obligāti jālieto cimdi un ķivere ar minimums E marķējumu.

“Kurzemes ziemas kausa 2017/2018” izcīņa norisinās desmit ieskaites klases. FWD un FWD/R – automašīnas ar priekšējās ass piedziņu, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. RWD un RWD/R – automašīnas ar klasisko piedziņu, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. 4WD un 4WD/R – pilnpiedziņas automašīnas, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. 2WD OPEN – automašīnas ar viena tilta piedziņu un ar brīvu apriepojumu, tai skaitā ar sportam paredzētām riepām. 4WD OPEN – automašīnas ar pilnpiedziņu un ar brīvu apriepojumu, tai skaitā ar sportam paredzētām riepām. HISTORIC – automašīnām, kuras ražotas līdz 1990. gadam, apriepojums ar vai bez radzēm. DĀMAS – automašīnas piedziņa un apriepojums ir brīva izvēle. Kā arī apbalvosim katra posma labāko junioru, neatkarīgi no tā, kurā klasē ir startēts.

Izmantotie resursi:
- WWW.EVEAUTOSPORTS.LV