Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

IndyCar vadošā komanda Di Restas vietā izvēlas Brisko

IndyCar vadošā komanda Di Restas vietā izvēlas Brisko
Raiens Brisko
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

2013. gada IndyCar čempionvienība "Chip Ganassi Racing" noslēgusi līgumu ar austrāliešu pilotu Raienu Brisko, kurš kļūs par aizvietotāju karjeru beigušajam Dario Frankitti.

Kā zināms, Frankitti karjeru bija spiests beigt pēc šogad Hjūstonā piedzīvotajā avārijā gūtajām traumām. Pēdējo mēnešu laikā izskanēja informācija, ka Frankitti varētu aizvietot viņa brālēns Pols di Resta, kuram uz nākamo sezonu visticamāk neatradīsies vieta nevienā F1 komandā.

Raiens Brisko vēl 2004. gadā bija F1 testpilots "Toyota" komandā, bet 2005. gada sezonā debitēja IndyCar. Savu pirmo sezonu viņš aizvadīja tieši "Chip Ganassi Racing" sastāvā. Vēlāk Sidnejā dzimušais sportists piecas sezonas pavadīja "Team Penske" vienībā, 2009. gadā čempionātā izcīnot trešo vietu, kas ir viņa labākais sasniegums līdz šim.

2013. gadā Brisko atkal pārstāvēja "Chip Ganassi Racing" vienību "Indy 500" sacīkstēs, finišējot 12. vietā, bet vēl sešos posmos brauca "Panther Racing" komandā. Visā savā karjerā Brisko aizvadījis 109 sacīkstes, 12 reizes startējis no "pole position" un izcīnījis astoņas uzvaras. 2012. gadā viņš Indianapolisā startēja no pirmās vietas un finišēja piektais, kas ir sportista labākais sasniegums šajā leģendārajā trasē.

"Chip Ganassi Racing" komandā 2014. gadā startēs arī aizvadītās sezonas IndyCar čempions Skots Diksons, kā arī Tonijs Kanāns un Čārlijs Kimbols.

Izmantotie resursi:
The Official Site of IndyCar News, Drivers,...


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.