Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

DTM vīzija: 1000 zirgspēku elektromašīnas un roboti mehāniķu vietā

DTM vīzija: 1000 zirgspēku elektromašīnas un roboti mehāniķu vietā
Foto: dtm.com

Vācijas salonautomobiļu čempionāta (DTM) rīkotāji prezentējuši vīziju par jaunu, revolucionāru autošosejas čempionātu, kurā tiktu startēts ar 1000 zirgspēkus jaudīgiem elektroauto, bet boksos sportistus apkalpotu roboti.

DTM čempionāts pagaidām netiks elektrificēts, vien uz 2022. gada sezonu tiek plānots ieviest vairāk hibrīdtehnoloģijas. Tikmēr jau tuvākajās sezonās varētu tikt radīta DTM atbalsta kategorija, kurā sportisti startētu ar pavisam savādākiem autošosejas spēkratiem. Tos darbinātu elektriskās baterijas/ūdeņradis, spēkratu jauda sasniegtu 1000 zirgspkus, bet maksimālais ātrums šiem auto būtu ap 320 km/h.

Salīdzinājumam, šī brīža DTM mašīnas lepojas ar 600 zirgspēku jaudu un maksimālo ātrumu ap 200 km/h. Šobrīd arī noteikts viens obligātais pitstops riepu maiņai, bet jaunā čempionāta vīzija paredz pitstopus, kuru laikā mašīnas tiktu no jauna atjaunotas ar enerģiju. To paveiktu nevis mehāniķi, kā tas bijis līdz šim, bet gan "lieli industriāli roboti". Robotu uzdevums būtu gan nomainīt riepas, gan veikt enerģijas avota maiņu.

DTM rīkotāji jau nosaukuši trīs galvenos punktus, no kuriem atkarīgs, vai šis čempionāts patiešām ieraudzīs dienasgaismu. Pirmkārt, jābūt balansam starp tehnoloģisko progresu un sacīkšu šovu, jo DTM nevēlas pakļaut autosacīkstes tehnoloģijas attīstīšanai vien. Finansiālā ilgtspējība, kā arī interese no līdzjutēju, ražotāju, sponsoru puses tiek minēts kā otrais un trešais punkts.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.