Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

30.novembrī startēs ''Kurzemes ziemas kausa'' trešā sezona

30.novembrī startēs ''Kurzemes ziemas kausa'' trešā sezona
Publicitātes foto

Sestdien, 30. novembrī, starts tiks dots Kurzemes ziemas kausa trešajai sezonai. Kurzemes ziemas kauss 2020 pirmais posms norisināsies Vaiņodes lidlauka teritorijā. Vaiņodes lidlauks autosprinta sacensībās tiek izmantots salīdzinoši nesen, bet paspējis jau iemantot pozitīvu slavu sportistu vidū. Plašās asfaltētās teritorijas ļauj veidot ātras, sarežģītas un drošas trases. Arī Kurzemes ziemas kausa pirmā posma trases konfigurācija solās būt gana sarežģīta un baudāma. Sacensību dienā plānots aizvadīt trīs braucienus par aptuveni divus kilometrus garo trasi. Neatkarīgi no laika apstākļiem, trase būs ar stingru segumu, kas sastāv no tīra un netīra asfalta.

Dalībnieku reģistrācija norisinās līdz 29. novembra 18:00. Kausa pirmajam posmam būs iespēja reģistrēties arī sacensību dienā (sk. nolikumu). Sacensību dienas kartība paredz dalībnieku mandātu un tehnisko komisiju no 9:00 līdz 10:30 un pirmā brauciena starts plānots 11:00. Apbalvošana paredzēta 16:10. Vaiņodes lidlauks atrodas ŠEIT. Kurzemes ziemas kauss 2020 sezonas nolikums ŠEIT, pirmā posma nolikums ŠEIT, LAF SAK autosprinta noteikumi ŠEIT.

Pēc veiksmīgi aizvadītajām divām Kurzemes ziemas kausa sezonām, 30. novembrī starts tiks dots trešajai Kurzemes ziemas kausa sezonai. Biedrības EVE autosports organizētā ziemas kausa izcīņa, standarta un sporta automašīnām, norisināsies sākot ar 2019. gada 30. novembri. “Kurzemes ziemas kauss 2020” ietvaros tiks aizvadīti pieci posmi. Pirmais posms 30. novembrī, otrais posms, kurš plānots kā nakts posms, 21. decembrī, trešais posms 12. janvārī, ceturtais posms 2. februārī un piektais posms 22. februārī. Sezonas noslēguma pasākums un apbalvošana norisināsies 7. martā Saldū.

“Kurzemes ziemas kausa 2019” izcīņā paredzētas vienpadsmit ieskaites klases. FWD un FWD/R – automašīnas ar priekšējās ass piedziņu, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. RWD un RWD/R – automašīnas ar klasisko piedziņu, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. 4WD un 4WD/R – pilnpiedziņas automašīnas, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. 2WD OPEN – automašīnas ar viena tilta piedziņu un ar brīvu apriepojumu, tai skaitā ar sportam paredzētām riepām. 4WD OPEN – automašīnas ar pilnpiedziņu un ar brīvu apriepojumu, tai skaitā ar sportam paredzētām riepām. HISTORIC – automašīnām, kuras ražotas līdz 1990. gadam, apriepojums ar vai bez radzēm. DĀMAU un JUNIORU klases. Sīkāk par klašu sadalījumu lasiet sezonas nolikumā.

Kurzemes ziemas kausa izcīņa notiks piecos posmos, bet kausa kopvērtējuma ieskaitē tiks vērtēti četri posmi.

Vairāk informācijas ŠEIT.

Izmantotie resursi:
- EVEAUTOSPORTS.LV


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.