Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Otto Birznieks: "Lai veidotu veiksmīgu karjeru autosportā, būtiski ielikt pamatus"

Otto Birznieks: "Lai veidotu veiksmīgu karjeru autosportā, būtiski ielikt pamatus"
Foto: 333.lv

„333 Kartinga skolas” desmitās sezonas noslēgumā trīs absolventiem, kuri nodarbību laikā progresēja braucienos ar kartingu, ievēroja disciplīnu un aktīvi piedalījās nodarbībās, piešķirtas „LMT Autosporta akadēmijas” stipendijas. Šogad stipendijas ieguva Rolands Pēteris Miķēns, Valters Koemecs un Kārlis Tauriņš. Kopumā uz stipendiju pretendēja 45 audzēkņi.

Trīs stipendijas tika sadalītas proporcionāli kopējam dalībnieku skaitam grupās – viena stipendija jaunākajiem, bet divas – vecākajiem audzēkņiem. Piešķirot „LMT Autosporta akadēmijas” stipendijas, vērā tika ņemts gan nodarbību laikā nopelnītais punktu skaits, gan ātrums trasē, gan progress fiziskajā attīstībā un vēlme iemācīties ko jaunu, gan tas, kā veidojās kontakts ar citiem audzēkņiem un treneriem, kā arī katra jaunā sportista progress.

„333 Kartinga skolas” metodoloģiskais vadītājs un treneris Otto Birznieks: „Lai veidotu veiksmīgu karjeru autosportā, būtiski ir ielikt pamatus, mācot pareizas braukšanas iemaņas, un tieši kartings ir pati pirmā autosporta disciplīna, kuru var apgūt ļoti jauni sportisti. „333 Kartinga skolā” jau desmit gadus pēc speciāli izstrādātas programmas profesionālu autosportistu uzraudzībā tiek ielikti fundamentāli pamati, lai sagatavotu jauniešus potenciālajai autosportista karjerai jebkurā disciplīnā. „333 Kartinga skolā” tiek realizēts arī ļoti nozīmīgs sociālais mērķis – izglītot jauno autovadītāju paaudzi. Audzēkņi jau no bērnības apgūst ceļu satiksmes noteikumus un drošā vidē gūst pirmās iemaņas transportlīdzekļa vadīšanā, tādējādi nākotnē kļūstot par apdomīgiem un prasmīgiem satiksmes dalībniekiem.”

LMT Autosporta akadēmijas vadītājs Dainars Dambergs: „LMT Autosporta akadēmija” vienmēr atbalstījusi jauniešus, kuri, nodarbojoties ar izvēlēto sporta veidu, progresē, cīnās, parāda savu ieinteresētību un pozitīvo attieksmi. Runājot par šā gada stipendiātiem, jāsaka, ka, vērojot nodarbības, bija skaidri redzams, ka šie trīs jaunieši izceļas ar vēlēšanos sasniegt labus rezultātus un nepārtraukti mācīties, tāpēc, sadalot stipendijas,
esam pārliecināti par savu izvēli. Tagad varu viņiem novēlēt veiksmi un izturību, lai sasniegtu vēlamos rezultātus.”

Sporta komplekss „333” ir kļuvis par bāzi, kur izveidota pilnvērtīga sistēma organiskai un pareizai autosportista karjeras veidošanai, nodrošinot pamatiemaņu apgūšanu, testus ar sporta tehniku, profesionāļu konsultācijas un treniņu iespējas ikvienā autosporta disciplīnā „333 Autosport” komandā. Sporta kompleksam „333” ir arī sadarbības partneri, kuri tic šādai sistēmai, piešķirot stipendijas sporta kompleksa audzēkņiem, lai palīdzētu pilnveidot jaunās sportistu paaudzes sniegumu, tāpēc sporta kompleksa „333” komanda izsaka pateicību „LMT Autosporta akadēmijai” par sadarbību un atbalstu, šogad radot attīstības iespējas trim jaunajiem censoņiem.

Desmitās „333 Kartinga skolas” laikā audzēkņi tikās ar tādiem pieredzes bagātiem un profesionāliem autosportistiem kā Otto Birznieks, Haralds Šlēgelmilhs un Reinis Nitišs, kuri dalījās pieredzē un sniedza jaunajiem sportistiem vērtīgus padomus. Par „333 Kartinga skolas” treneriem jau ir kļuvuši vairāki tās absolventi: Mārtiņš Krūze, Inguss Žvibulis, Roberts Strenga un citi. Šie autosportisti jau ir izveidojuši veiksmīgu karjeru, tā pierādot „333 Kartinga skolā” izmantotās sistēmas pēctecību un garantējot attīstību arī turpmāk.

Izmantotie resursi:
Sporta Komplekss 333


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.