Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Rīgā atgriežas pasaules čempionāts ātrumlaivām

Juris Grīns
Juris Grīns

Šīs nedēļas nogalē, 15. un 16. jūlijā Rīgā, iepretim Valsts prezidenta pilij norisināsies pasaules čempionāts ūdens motosportā RIB laivu klasē, kad pēc vairāku gadu pārtraukuma Daugavas ūdeņus starp Vanšu un Dzelzceļa tiltiem atkal saviļņos ātrumlaivas.

Šis būs 15. pasaules čempionāts RIB laivu klasē, kas iekļauts Starptautiskās Ūdens motosporta federācijas sacensību kalendārā. Pasākumu organizē Latvijas Ūdens Motosporta federācija.

RIB laivu sacensību formāts ir desmit stundu izturības brauciens. Katras komandas sastāvā var būt no diviem līdz četriem pilotiem, kuri trasē nepārtraukti var atrasties maksimāli divas stundas. Rīgas trasē vienlaicīgi atradīsies 20 laivas ar piekarināmajiem motoriem četrās RIB laivu klasēs, piedaloties pilotiem no 11 dalībvalstīm.

Pirmajā sacensību dienā, 15. jūlijā notiks ātrumlaivu treniņbraucieni, bet nākamajā dienā norisināsies izturības un ātruma sacīkstes. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs komanda "Akvashelf Racing", sadarbojoties ar vairākām Latvijas ūdens motosporta komandām un to labākajiem pilotiem. "Akvashelf Racing" šogad lepojas ar spēcīgu komandu, kuru pārstāvēs 20 godalgoti un pieredzējuši piloti no dažādām Eiropas valstīm.

Sacensību ietvaros, 14. un 15. jūlijā sporta entuziastu komanda "W4racing" ikvienam adrenalīna un asu izjūtu cienītājam piedāvās iespēju izbaudīt braucienu divvietīgā Formula 2 tipa ātrumlaivā. Jaunākajiem braukt gribētājiem būs iespēja iejusties pilota lomā un izbaudīt virtuālu braucienu ar 3D brillēm, sēžoties pie īstas ātrumlaivas stūres. Sīkāka informācija par braucieniem un to rezervāciju mājas lapā"w4racing.com".

RIB laivu klases pirmsākumi meklējami 2000. gadā Sanktpēterburgā, kur pirmo reizi notika 24 stundu izturības sacensības apkārt Petropavlovskas cietoksnim, bet 2003. gadā tur notika arī pirmais pasaules čempionāts.

Šāda laivu klase dibināta ar mērķi attīstīt jūras laivu ātruma un manevrēšanas līmeni "nenogremdējamām" laivām, kuras pasaulē izmanto glābēji, ūdenslīdēji, militārpersonas, policija un makšķernieki, kā arī jūras dzīļu izpētes dienesti. Šīs laivas ieguva savu "nenogremdējamas laivas" statusu tad, kad laivu cieto korpusu papildināja ar daudz sekciju piepūšamajiem bortiem.

Treniņbraucieni Rīgā notiks sestdien no plkst. 16:00 līdz 19:00, bet sacensības tiks aizvadītas svētdien no plkst. 10:00 līdz 20:00. Ieeja apmeklētājiem ir bez maksas.

Izmantotie resursi:
Jaunumi : LUMSF