Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

NEZ rallijkrosa festivāls gatavs startam

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

NEZ rallijkrosa festivāls gatavs startam
Publicitātes foto

Ar lielisku dalībnieku sastāvu – vismaz 136 dalībniekiem – nedēļas nogalē 333 trasē tiks aizvadīts NEZ Rallijkrosa un NEZ Kroskartu čempionāta posms, kas būs arī Latvijas rallijkrosa kausa sacīkste.

Šogad NEZ Rallijkrosa čempionātā startē trīs klašu dalībnieki – NEZ Super 1600, NEZ 2000 un NEZ Open. Pirmās divas no minētajām klasēm pulcē ļoti atzīstamu dalībnieku skaitu. Super 1600 klasē uz starta stāsies vismaz 14 dalībnieki, taču tiek gaidīti papildspēki, tajā skaitā Arnis Odiņš ar savu Eiropas Renault Twingo. NEZ 2000 klases sastāvā 22 dalībnieki, ar visiem vadošajiem Latvijas braucējiem ierindā. NEZ Open klase šķietami mazskaitlīga (seši), turklāt bez latviešiem. Taču pieci somi un viens zviedrs, atceroties pērno posmu Somijā, var sarūpēt lielisku izrādi.

Sacīkstē piedalīsies vēl divu salonauto klašu braucēji – Latvijas kausa RX Open un LADA RX pārstāvji. Open klasē pieci pieteikumi. Sastāvs daudzsološs – Jānis Borševskis, Jānis Veģeris, Armands Plūme, plus pieredzējušais lietuvietis Arvids Galinis un rallijkrosa debiju piedzīvojošais Elvijs Ķezis.

LADA RX klase tradicionāli pulcē vairāk nekā 20 dalībniekus, turklāt tieši šajā klasē iespējami lielākie dalībnieku skaita papildinājumi vēl pēc oficiālā pieteikumu termiņa. Visi sezonas favorīti ir ierindā!

Kroskartu cīņas uzstāda jaunu rekordu Latvijas teritorijā – startam gatavojas gandrīz septiņi desmiti dalībnieku. Pašlaik lielāko intrigu sarūpē dinamiskā Xtreme klase, kura ir ne tikai jaudīgākā kroskartu saimē, bet piegādājusi arī ievērojamu dalībnieku skaitu Latvijas posmam: 25 pieteikumi! Turklāt to vidū arī Reinis Nitišs, Beate Klipa un “cits” Jānis Baumanis – pērnā gada Latvijas B600 klases autokrosa čempions. Diemžēl pēc Pilskalnu krosā piedzīvotā motora defekta no cīņas spiests izstāties Renārs Vinokurovs.

Latvieši arī citās klasēs, turklāt favorītu vidū. CK 125 klasē par visaugstāko rezultātu spēkosies Roberts Vītols, kā arī Kristaps Kalniņš. CK 250 favorīta statusā Ingus Beļakovs, bet pārsteigumus var sarūpēt Viesturs Kalniņš. CK 650 klasē tradicionāli uz starta Dāvis Tobiass.

NEZ Kroskartu čempionāta posmu Latvijā šogad apmeklē klašu spēcīgākie braucēji, kas nozīmē, ka cīņām jābūt blīvām un skatāmām.

Informācija par sacīksti arī 333.lv.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv