Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" pārliecinoši revanšējas

"Lokomotīve" pārliecinoši revanšējas
Foto: www.latvijasspidvejs.lv

Šovakar Daugavpils spīdveja trekā pie savas ceturtās uzvaras šosezon izdevās tikt Daugavpils "Lokomotīve" spīdvejistiem, kuri ar 54:37 uzvarēja viesus no Ostruvas - "KM". Ar to gan nepietika, lai izcīnītu papildus punktu.

Ceturtdien abas komandas tikās Ostruvā. Diemžēl šīs sacīkstes Daugavpils komanda aizvadīja ļoti neveiksmīgi, zaudējot vairāk nekā pārliecinoši - 27:60. Tas nozīmēja, ka, lai iegūtu papildus punktu, "Lokomotīve" bija jāuzvar ar vismaz 33 punktu pārsvaru. Uzreiz jāsaka, ka šodien nepalīdzēja Artjoms Laguta, kurš vēl vakar startēja Eiropas junioru čempionāta pusfinālā, kur izcīnīja pirmo vietu.

Visu dienu Daugavpilī bija apmācies, taču gan braucējiem, gan skatītājiem paveicās, jo lietus sāka līt tiklīdz sacensības noslēdzās, tādējādi nekas netraucēja līdzjutējiem baudīt interesantas sacīkstes. Jāpiemin arī, ka sacīkstes tika aizvadītas ļoti ātri, iespējams, ka organizētāji tomēr baidījās no lietus, tādēļ jau nepilnas pusotras stundas laikā viss bija beidzies. Jau pats sākums sagādāja pirmos priekus apmēram sešiem tūkstošiem sanākušo līdzjutēju, jo pie uzvaras tika Maksims Bogdanovs, bet vēl punktu nopelnīja Jevgēņijs Karavackis. Nākamajā braucienā uzvarēja Grigorijs Laguta, bet Vjačeslavs Giruckis palika pēdējais, tādēļ pārsvaru neizdevās palielināt - 7:5.

Tas gan izdevās trešajā braucienā, kurā triumfēja Romāns Považnijs, bet trešais palika Andrejs Koroļovs. Jāsaka, ka kritienu piedzīvoja poļu līderis Daniels Nermarks, kurš savos nākamajos četros braucienos izcīnīja pārliecinošas uzvaras. Ceturtajā braucienā izdevās izcīnīt dubultuzvaru (Bogdanovs, Puodžuks), kas ļāva panākt 16:8 "Lokomotīve" labā.

Ļoti interesants izvērtās sacensību piektais brauciens, kur mūsu Považnijam un Koroļovam pretī stājās Gomoļskis un Hariss. Lai arī gan Koroļovs, gan Považnijs ļoti slikti startēja, bez uzvaras mūsējie nepalika, jo vienkārši fantastisku braucienu veica Koroļovs, kurš eleganti apsteidza pretiniekus, beigās uzvarot pārliecinoši.

Ar interesantu braukšanas tehniku pārsteidza Kjasts Puodžuks, kurš pretiniekus bieži vien centās apsteigt pa ārējo malu, brīžiem braucot ļoti riskanti. Kopumā jāsaka, ka tas attaisnojās, jo Kjasts aizvadīja vienas no savām labākajām sacensībām šosezon, vēlreiz atgādinot, ka savulaik viņš kļuva arī par Eiropas junioru vicečempionu.

Nevienam no mūsu līderiem tā arī neizdevās apturēt Nermarku, kurš līdz pat savam sestajam braucienam brauca ievērojami ātrāk par citiem sportistiem. Tikai pēdējā braucienā viņam nācās samierināties ar palikšanu bez punktiem, jo viņš tika diskvalificēts par kritiena izraisīšanu, kurā diezgan spēcīgi sasitās Považnijs, kurš gan ātri atgriezās trasē un pēc atkārtota starta izcīnīja otro vietu, bet pirmais bija Grigorijs Laguta, kurš pielika skaistu punktu šīm sacensībām. "Lokomotīve" uzvarēja ar 54:37, nopelnot divus punktus turnīra tabulā. Diemžēl bonuspunktu par uzvaru divu sacīkšu summā ieguva poļu komanda.

Mūsu komandā, kā ierasti, visvairāk punktu izcīnīja Grigorijs Laguta un Maksims Bogdanovs. Abiem pa 12 punktiem. Par vienu mazāk bija Romānam Považnijam, bet desmit punkti Puodžukam. Sešus punktus atveda Koroļovs. Iepriecināja arī jaunais Karavackis, kuram divos braucienos divi punkti, bet varēja būt vēl vismaz par vienu vairāk (tehnikas defekts pirms viena no brauciena finišiem atmeta no otrās uz trešo vietu). Viens punkts arī Giruckim, bet Paura savā vienīgajā braucienā pie punktiem nespēja tikt.

Pretiniekiem lielisks bija Daniels Nermarks, kuram 12 punkti, Karolam Zabikam desmit, bet pārējiem braucējiem krietni mazāk. Slavenais Kriss Hariss izcīnīja tikai trīs punktus.

Polijas 1. spīdveja līga:

VietaKomandaSacīkstesPunkti
1.Unia Tarnów ŻSSA715
2.Marma Stal Rzeszów79
3.PSŻ Poznań89
4.RKM ROW Rybnik88
5.SK Lokomotīve88
6.GTŻ Grudziądz86
7.Start Gniezno86
8.KM Ostrów Wlkp.85

Izmantotie resursi:
latvijasspidvejs.lv


, 2009-06-14 22:25, pirms 15 gadiem
malači...
, 2009-06-14 22:27, pirms 15 gadiem
6k skatītāju, vot tas ir atbalsts
, 2009-06-14 22:59, pirms 15 gadiem
Ko un D-pili uz to ir traki Ne jau tā pat prieka pēc cēla otro trīni .
, 2009-06-14 23:09, pirms 15 gadiem
ieskrējās Malači
, 2009-06-14 23:30, pirms 15 gadiem
Tonis rakstīja: ieskrējās Malači
ja vēl tā pat startētu labi polij/ā būtu pa visam labi
, 2009-06-15 00:28, pirms 15 gadiem
galvenais ir joprojām noturēties 1.līgā. Gan jau, ka pēc dažiem gadiņiem sāksim klapēties par Ekstralīgu, bet tagad, kamēr vēl šeit esam tādi zaļgani, nav ko cerēt uz graujošām uzvarām pār visiem pretiniekiem.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.